Spengler András bejegyzései

Egyházmegyei sportnap Alsóörs – 2019. május 9.

Az egyházmegye Református Általános Iskoláinak rendeztek sportversenyt Alsóörsön az Endrődi Sándor Református Iskolában, immár második alkalommal. Iskolánk labdarúgás sportágban képviseltette magát két csapattal, egy 5-6. és egy 7-8. osztályos csapattal. A rendezvényen öt település iskolái (Alsóörs, Balatonfüred, Csopak, Litér és Papkeszi) vettek részt és küzdöttek sportszerűen és jókedvűen egymással. A rossz idő ellenére beszorultunk a városi sportcsarnokba, de ennek ellenére remek hangulatban telt a napunk.

A csapataink nagyon derekasan helytálltak, küzdöttek és csak hajszálon – inkább 1 gólon – múltak a nagyobb sikerek. A 7-8. osztályos fiúk a 3. helyen végeztek, míg az 5-6. osztályosok a 4. helyen. A kisebbek korosztályában nagyon kiegyenlített volt a mezőny. A négy meccsből elkönyvelhettünk egy vereséget, két döntetlent és egy győzelmet. Ezzel a jó eredménnyel is azonban gólkülönbség miatt lemaradtunk a 3. helyről. Kissé csalódott volt a csapat, mert a füredi iskolát egy kis “szerencsével” le tudtuk volna győzni és akkor máris a 2. helyen végeztünk volna. Mindkét csapatnak jár a dicséret!

Vendéglátóink finom ebéddel vártak minket a mérkőzéseket követően, amit örömmel és jóízűen fogyasztottunk el. Jövőre ismételten szeretnénk megmérettetni magunkat és egy lány csapatot is ki fogunk állítani!

KÉPEK

Spengler András testnevelő tanár

Mikulás-tájfutás 2018.12.05.

 

Az idei év utolsó versenyén vettünk részt iskolánk diákjaival Várpalotán, a már hagyományos pontbegyűjtő versenyen. Közel 100 diák indult, így izgalmas versenyre volt kilátás.

A legnagyobbak kezdték a versenyt, majd jöttek a fiatalabb korosztályok. Ennek a versenynek az egyik nehézsége, hogy fejben kell tartani a már fogott pontokat és vigyázni kell nehogy a tömeg elvigye rossz irányba a versenyzőt.

Nagyon szépen szerepeltek diákjaink, így mindenkinek GRATULÁLUNK!!

Eredmények:

Zavada Bianka 3. hely

Tál Enikő 1. hely

Vidics Edina 2. hely

Résztvevők:

  1. osztály: Feil Dorka, Vidics Edina, Tál Enikő, Hanisch István, Vincze Dominik,
  2. osztály: Békési Bianka, Mós Anna, Nagy Imola, Károlyi Zsófia
  3. osztály: Keresztes Kata, Paizs Vivien, Székely Petra
  4. osztály: Zavada Bianka, Tornyos Péter

KÉPEK

A Mikulás is szereti a tájfutást!

Az idei évben is meghívót kaptunk a Mikulástól egy kis mozgásra, mégpedig az inotai iskolába. Az idén is megrendezésre került a Mikulás tájfutás, amelyik egy igazán izgalmas pontbegyűjtő versennyel került lebonyolításra – nem sorban kell fogni az ellenőrző pontokat, hanem tetszőleges sorrendben. Hétfőn este egész nagy pelyhekben esett a hó, így nagyon bíztam abban, hogy a másnapi versenyt szép havas terepen tudják majd teljesíteni a versenyzők. Hát sajnos hó az nem, ellenben szemerkélő eső, az várt minket Inotán.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Meghívó – “Tanulnijó” tanfolyamok

MEGHÍVÓ

Kedves  Szülők!

Szeretnénk felkelteni az érdeklődésüket a „Tanulnijó” tanfolyamok programja iránt.

Ígéretünkhöz híven Litéren is megtartjuk ingyenes bemutató foglalkozásunkat tanulásfejlesztő programunkról, melyre Önöket is szeretettel várjuk gyermekükkel együtt.

Itt egy rövid videóban is megtekinthetik hogy miről lesz szó.
Csak egy óra, amely nem kerül pénzbe, és máshol el nem érhető információt és élményt ad.
Hozza el gyermekét, ha szeretné, hogy jobban, könnyebben, hatékonyabban tanuljon!
Ritka lehetőség, hogy megismerjenek egy programot, ami valóban segít a tanulásban.

Az ingyenes bemutató óra helyszíne és időpontja:

Helyszín:       Litéri Református Általános Iskola
Litér, Petőfi Sándor u. 8.

Időpont:       2017. október 2. (hétfő)  – 18:00

A bemutatón megismerhetik programunk rendszerét, felépítését, és megtapasztalhatják, hogy gyermekük hogyan reagál a „Tanulnijó” tanfolyamokon alkalmazott módszerekre.

A bemutató foglalkozást a program megalkotója, Petkes Csaba tanulás-módszertani szakértő tartja, aki már több mint 25 éve tanulásfejlesztő programok vezetésével foglalkozik.

Remélem, találkozunk a bemutatón, szeretettel várunk gyermekeddel együtt!

Üdvözlettel:

Petkes Csaba, tanulás-módszertani szakértő