Gyenes Viktor bejegyzései

Karácsonyra készülve…

Tisztelt Szülők, kedves Diákjaink!

2018. december 18-án (kedd) 7.45-kor találkozunk az iskolaudvaron, mert 8.00-tól diákistentisztelet és diákmise lesz! Minden diákunkat várunk az alkalomra, tehát az etikát tanulókat is! Ezen a napon további hittanórák már nem lesznek. Az aktuális órarend elérhető a digitális naplóban!

2018. december 19-20-án (szerda-csütörtök) órarend szerinti tanítás lesz iskolánkban.

2018. december 21-én (péntek) 8.00-tól karácsonyi ünnepség az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Művészeti Iskola növendékeinek vendégszereplésével. Utána közös kakaó-kalács reggeli a tornateremben. Ebéd után lehet hazamenni, az iskolabusz 13.00-kor indul. Ezen a napon délutáni ügyeletet nem biztosítunk.

2018. december 22 – 2019. január 2.: tanítási szünet

2019. január 3. (csütörtök): első tanítási nap a szünet után

Minden iskolapolgárunknak, és családjaiknak Áldott Karácsonyt kívánunk!

Iskolavezetés

 

Karácsonyi műsor a Magyar Államkincstárnál

Köszönet és hála kollégáinknak, és 10 diákunknak, akikkel együtt 2018. december 14-én a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságán 120 fő előtt adhattunk karácsonyi műsort! Köszönjük a meghívást, és a sok dicséretet!

Sok-sok szeretet 79 dobozban

Iskolánk évek óta együttműködik a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálatával annak érdekében, hogy Karácsonykor – Jézus születésének ünnepén – olyan gyermekek és családok kapjanak ajándékot, akiknél erre valóban szükség van. Idén rekord mennyiségű ajándék gyűlt össze, amelyet összesen 79 dobozba tudott iskolatitkárunk – Zsuzska néni – szépen becsomagolni. Kezdeményezésünkhöz első alkalommal csatlakozott a litéri Csivitelő Óvoda nagycsoportja is, akik Marcsi néni és Timi néni közreműködésével személyesen hozták el ajándékaikat! Köszönjük! Jövőre folytatjuk!

Gratulálunk, és köszönjük Tanár Úr!

Spengler András Tanár Úr a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület elismerését vehette át 2018. december 12-én a megyei diáksport területén nyújtott kiemelkedő testnevelői és edzői tevékenységéért!

Gratulálunk az elismeréshez, és nagyon büszkék vagyunk Spengler András kollégánk munkájára! Sok erőt, hitet és egészséget kívánunk további áldozatos munkádhoz iskolánkban!

Nagyon büszkék vagyunk RÁTOK! :)

 

Igazi éremeső volt az idei Mikuláskupán! 
A Farkasodu Taekwon-Do Klub 39 érmet szerzett a Nemesvámoson megrendezett évzáró megyei versenyen.
Ebből 19-et az iskolánk növendékei tudhatnak magukénak.
Ezek a nagyszerű eredmények a következőek:
Justin Zalán 4.oszt Egyéni Forma 1. Hely
Vincze Dominik 5.oszt EF 3.hely
Borbás Bianka 5.oszt EF 1.hely 
Hegyi Ádám 2.oszt EF 1.hely
Kányai Szebasztián 1.oszt  EF 1.hely
Vincze Botond 2.oszt EF 2.hely
Szava László 2.oszt EF 1.hely
Szamosi Ádám 2.oszt EF. 1.hely
Borbás Bianka 5.oszt Speciális Törés 3.hely
Szava László 2.oszt ST 2.hely
Justin Zalán 4.oszt egy kezes erőtörés 1.hely
Csapatverseny tagjaként:
Justin Zalán 1.hely
Szava László, Hegyi Ádám, Szamosi Ádám  3.hely
Kányai Szebasztián, Vincze Botond, Vincze Dominik 2.hely
Borbás Bianka 3.hely
Nagyon ügyesek voltak a növendékek. 

Vincze Kriszta

Elismerő oklevél képzőművészeti pályázaton

A herendi Fischer Mór Porcelánipari Szakközépiskola 4. alkalommal hirdetett képzőművészeti versenyt általános-és középiskolás diákok számára. Iskolánkat Mós Anna és Áldozó Zsombor 6. osztályos tanulók képviselték, akik az év madaráról, a vándorsólyomról készítettek alkotást. Munkájukért mindketten elismerő oklevélben részesültek. Felkészítő tanáruk: Marton Csilla tanárnő! A pályázatra két kategóriában összesen 68 pályamű érkezett, különböző technikákkal készítve. Örömteli, hogy több szomszédos megyéből is érkeztek pályázatok a Veszprém megyeieken kívül. Munkájukért mindketten elismerő oklevélben részesültek. Felkészítő tanáruk: Marton Csilla tanárnő! Gratulálunk!

Rendhagyó földrajzóra az Európai Unióról

2018. december 3-án került sor a 8. osztályban a Veszprém Megyei Kereskedelemi és Iparkamara szervezésében az Európai Uniós ismereteket összefoglaló rendhagyó földrajzórára. A foglalkozást Csitei Tímea tartotta, aki egy 35 perces prezentációban ismertette az EU alapelveit, történetét, működését, legfontosabb szervezeteit, valamint beszélt az euróról, és sok érdekes információt osztott meg a diákokkal az unióval kapcsolatban. Ezt követően 4 fő csapatokban folytatták a 8. osztályosok a foglalkozást: az unió tagállamainak fővárosait kellett megkeressék szókeresőben, majd híres európai városok nevezetességei következtek. Az első három helyezett csapat tagjai külön ajándékban is részesültek, de minden 8. osztályos tanuló kapott egy tájékoztató kiadvány az EU működésével kapcsolatban, amely számos praktikus információt tartalmaz. A diákok visszajelzései alapján jól sikerült a rendhagyó óra, máskor is örömmel vesznek részt hasonló rendezvényen!

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, és Csitei Tímeának köszönjük a lehetőséget és a remek szervezést!

Gyenes Viktor földrajztanár

 

Hová tűnt a kőbalták mestere? – írópályázaton indult két diákunk!

Két diákunk is indult a Laczkó Dezső Múzeum pályázatán, amelynek címe: “Hová tűnt a kőbalták mestere?” volt.

“A Laczkó Dezső Múzeumban 2018. augusztus 20-án nyílt meg a „Sziklától a kőbaltáig…” című régészeti kiállítás. A tárlatban bemutatásra került egy különleges lelet együttest, félkész kőbaltákat, melyeket a Kr. e. 5. évezred közepén ásott el valaki a mai Litér határában, majd nyoma veszett a mesternek. A félkész kőbalták azért is különlegesek, mert csak alig néhány hasonló darabot ismernek a magyarországi régészeti leletek között, a kőbaltákat teljesen kész, csiszolt formában szoktuk megtalálni.” (Forrás: Laczkó Dezső Múzeum hivatalos honlapja)

Feil Dorka (5. osztály) pályaművével a II. helyezést érte el, amelyhez ezúton is gratulálunk! Paksa Kata (5. osztály) tanulónk is remek művel pályázott, helyezésben nem részesült, de gratulálunk neki is munkájához! A pályaművek elolvashatóak az alábbi linken: http://www.ldm.hu/hu/hirek/beerkezett-muvek-hova-tunt-a-kobaltak-mestere