Gyenes Viktor bejegyzései

Erdei tábor idén is

Eősze Laura, ballagott 8.osztályos diákunk beszámolója a táborról: A tábor nagyon jó és érdekes volt. Nagyon sokat túráztunk, de mindegyik túra más és különleges volt. A túravezető érdekes feladatokkal szinesítette utunkat. Sok mindent megtudhattunk, ugyan az éjszakai vadles alatt nem láttunk vadakat, de attól még nagyon hangulatos volt az egész. A sütögetést az időjárás lefújta, de egy jó beszélgetésbe ment át az az este. Mindenki elmondhatta mi tetszett neki és mi nem. Jól volt megszervezve, és köszönjük Kati néninek és Szilvi néninek.

Nyelvvizsgázó diákjaink – büszkék vagyunk Rátok!

 

Örömmel és büszkeséggel értesítünk mindenkit, hogy:

  • Kulcsár Réka és Pintér Zsombor 7. osztályos diákjaink az ELTE ORIGO Nyelvi Centrum szervezésében sikeres JUNIOR nyelvvizsgát tettek angol nyelvből (írásbeli és szóbeli). Réka 90 %, Zsombor 80 % feletti eredményt ért el!
  • Kucserka Szabolcs ballagott 8. osztályos diákunk pedig államilag elismert, komplex (írásbeli + szóbeli) alapfokú nyelvvizsgát tett szintén angol nyelvből!

Felkészítő tanáruk: Bán Helga tanárnő

Nyelvvizsga programunk keretében a sikeresen teljesítő diákok számára a teljes vizsgaköltséget visszafizeti iskolánk!

Gratulálunk a sikeres nyelvvizsgához, és örömteli vakációt kívánunk!

VAKÁCIÓ

Tisztelt Iskolapolgárok!

A nyári szünetre kívánunk mindenkinek sok pihenést, szép időt, és jó programokat!

A nyári szünet alatt iskolánk ügyeleti rendszerben működik. Telefonon csak ügyeleti napokon érnek el minket. Az ügyeleti napokról tájékozódhatnak iskolánk honlapján, FB oldalán és a Litér, Petőfi utca 8. szám alatti kapura kifüggesztett tájékoztató táblán is.

A tanévnyitó ünnepély időpontja: 2018. augusztus 31. (péntek) 17.00

A tankönyvek átvétele a tanévnyitó ünnepély után történik, szülői aláírással, ezért kérjük, hogy vegyenek részt az eseményen! A tankönyveket minden diákunk számára térítésmentesen biztosítja az állam.

A pótvizsgázó diákok szüleit hivatalos postai levélben értesítjük a konzultációkról, illetve a pótvizsga időpontjáról is, de minden időpontot rögzítünk a digitális naplóban is!

Az első tanítási nap a 2018/2019-es tanévben: 2018. szeptember 3. (hétfő). Ezen a napon délelőtt szervezési feladatokat végzünk el (tehát 4 osztályfőnöki óra lesz megtartva összesen), ebéd után haza lehet menni.

A taneszközjegyzékek elérhetőek az alábbi linkeken: 

Alsó tagozat_2018_2019

5.osztály_2018_2019 6.osztály_2018_2019 7.osztály_2018_2019 8.osztály_2018_2019

2018. szeptember 4-től órarend szerint tanítunk.

Tisztelettel: Iskolavezetés

Újabb nyertes HATÁRTALANUL! pályázat

Örömteli hír! A 3. Határtalanul! pályázatunk is nyert, így 2018. szeptemberében a tanévet kezdő 7. osztályos diákjaink 3 napra Erdélybe utazhatnak. A pályázati program megvalósítására 960 000 Forintot kapunk! Köszönjük!

Kenutúra a Velencei-tavon

2018. június 10-én 29 fővel vágtunk neki a hagyományos kenutúránknak, amelynek helyszíne ezúttal a Velencei-tó volt. Agárdig utaztunk vonattal, ahol Simon György és kedves Felesége, valamint túravezetőnk, Laci fogadott minket. A Velencei-Tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. jóvoltából indultunk 6 órás kenutúrára a tó nyugati medencéjébe, a Dinnyési-Fertő közeli részre. Útközben többször megálltunk pihenni, túravezetőnk ilyenkor érdekes információkat, történeteket osztott meg a Velencei-tóval és élővilágával kapcsolatban. Hosszabb szünetet a Szúnyog-szigeten tartottunk, majd 15 óra körül érkeztünk vissza az agárdi kikötőbe. Útközben még egy úszólápot is láthattunk, amelyre két bátor pedagógusunk is felmerészkedett! A kellemesen fárasztó evezést követően jól esett a fürdőzés a tóban, majd a hazavonatozás következett. Iskolánk pedagógusai közül 8 fő vett részt a túrán, amely külön öröm volt számomra, és őszintén gratulálok a Frank Családnak, akik 3 gyermekükkel teljesítették ezt a napot! Köszönöm diákjainknak is az aktív részvételt, jövőre folytatjuk! 🙂

Gyenes Viktor földrajztanár

Go Boating! Idén is!

A Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával 2018. június 7-én, csütörtökön szervezte meg a GO BOATING napot. Ez a nyílt nap remek alkalom arra, hogy a 8-18 éves gyerekek megismerkedjenek a vitorlázással és azokkal a vitorlás klubokkal, iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják ennek a gyönyörű, és egyre népszerűbb sportágnak az alapjait. A programhoz az idén már 18 vitorlás egyesület kapcsolódott a Balatonon, Velencei-tavon, Fertő-tavon és az Orfűi-tavon. Több helyen fogadták a gyerekeket, köztük a Balaton Center Vitorlástáborban, ahová meghívást kapott iskolánk 1. osztálya, ahol 30 diákunk 3 tanító kíséretében vett részt a Go Boating napon.

A gyerekek nagyon élvezték már a Balatonfűzfőre való buszozást is. Néhány perces séta után megérkeztek a Balaton Center Vitorlástábor Csónakházához, ahol izgatottan várták az előttük álló programokat.  Amíg az osztály egyik fele tőkesúlyos nagyhajókkal szelte a habokat és testközelben ismerkedett a vitorlázás örömeivel, addig a másik fele labdás és vizes játékokkal szórakozott. Egy optimiszt típusú vitorlás kishajó bemutatására is sor került, amivel ennyi idős gyermekek vitorlázni tanulnak. Ezt követően a két csapat helyszínt cserélt, majd következett a vizibombás összecsapás a gyerekek legnagyobb örömére. A tombolán a Kócoska Mesebolt által felajánlott játékok mellett a BalatoniBob Szabadidőparkban beváltható csúszásokat sorsoltak ki az osztály tagjai között. De senki sem távozott üres kézzel, mert útravalónak még egy finom jégkrémet is kaptak a gyerekek.

A táborról részletes információ a Balaton Center Vitorlástábor honlapján, fotók, videók pedig Facebook oldalukon található.

Köszönet a szervezésért Mohos Katalin tanárnőnek!

HATÁRTALANUL! 2018 – Erdélyben jártunk

2018. május 26-30. között a HATÁRTALANUL! 2018 pályázatnak köszönhetően ismét Erdélyben tölthettek 7. osztályosaink 5 napot. A programhoz tavaly csatlakozott iskolánk, így az idei már a második utunk volt. Ezúttal a veszprémi Báthory István Általános Iskola 7. osztályos tanulóival együtt utaztunk annak érdekében, hogy a költségeket minimalizálni tudjuk. Az utazást közös találkozás és felkészítő programok előzték meg, míg végül május 26-án hajnalban elindultunk Erdély felé…Utazásunk első napján Nagyváradon megnéztük a székesegyházat es a püspöki palota díszkertjében sétáltunk, majd ezt követően A Királyhágón tartottunk pihenőt. A Tordai hasadék mellett elhaladva érkeztünk a Veszprémtől közel 800 kilométerre fekvő Nyikómalomfalvára, ahol szálláshelyünk az ERSA Panzióban volt. Kedves vendéglátóink finom és bőséges vacsorával vártak minket, amely a hosszú út után igen jólesett… A második napon bőséges reggelit fogyasztottunk el, majd utunk először Szovátára a Medve tóhoz vezetett. Ezután a parajdi sószorosban tettünk túrát, ahol különleges sókepződményekben gyönyörködhettünk, sőt, meg is kóstoltuk a tiszta, természetes sót. A parajdi sóbánya felejthetetlen élmény marad mindenki számára! Korondon Józsa János fazekasmester műhelyét és vásárát tekintettük meg. Farkaslakán Tamási Áron sírját koszorúztuk meg. Este vacsora, majd focimeccs zárta napunkat. A 3.nap Szejkefürdőn megkoszorúztuk a legnagyobb székely, Orbán Balázs sírját, amelyhez 14 székelykapun át vezet az út. Székelyudvarhelyen a történelmi belvárost látogattuk meg, valamint a szoborparkban sétáltunk. Ezt követően traktorokkal felutaztunk a Madarasi Hargitára, ahol az 1801 m-es csúcsot is meghódítottuk, végül a Hargita vízeséshez túraztunk. Életreszóló élmennyel lettünk gazdagabbak, s a bátrabbak bementek a vízesésbe is. A vacsora után a Boróka együttessel táncházon vettünk részt! Fáradtan, de annál több élmennyel gazdagodtunk! A 4. napon reggel ellátogattunk a Felsősófalvi Általános Iskolába, ahol kedves zenés műsorral fogadtak bennünket az ott tanuló diákok. Átadtuk a két iskola ajándékait: sportszereket és a mesekönyveket. Ezután a nap fő programjaként a Gyilkos tóhoz kirándultunk, majd gyalog ereszkedtünk le a Békás szorosba. Fantasztikus élmennyel lettünk gazdagabbak! Hazafelé a zetelaki víztározóban gyönyörködtünk. Jól esett volna csobbanni egyet! Hazaérkezésünk után a szokásos bőséges vacsorával vártak minket. Este focimeccsel és discoval búcsúztunk Nyikómalomfalvától. A bőséges és finom reggeli után útunk Ispánkútra vezetett, ahol megkoszorúztuk a Petőfi halálának helyszínén állított emlékművet. Ezután Segesváron az UNESCO Világörökség részévé választott történelmi belvárosban tettünk egy sétát. Drakula gróf háza előtt kicsit megborzongtunk. Kissé szomorkodtunk, hogy ez a csodás város már nem Magyarország része. Útközben Déván rövid kitérőt tettünk, hogy megcsodálhassuk magos Déva várát, fantasztikus épület!
A hosszú útunkat szerencsésen, este 7 órakor fejeztük be.
Köszönet a sofőrünknek, hogy biztonságosan hazahozott bennünket, kísérő pedagógusainknak, akik vigyáztak ránk!
Csodás élményekkel lettünk gazdagabbak!

Köszönjük az együttműködést, és a pályázati lehetőséget!