Egyéb kategória bejegyzései

ON LION Angol tanulmányi verseny

2019. október és novemberében iskolánkból 26 tanuló vett részt az országos ON LION angol tanulmányi versenyen (3-8.osztályig). Ez a verseny azért különleges, mert a feladatsorok nemcsak szókincs és nyelvtani tudást mérnek, hanem tájékozódási készséget is: a diákoknak 72 órájuk van online  utánanézni egy-egy ország, vagy országrész kulturális, illetve földrajzi érdekességeinek.

Büszkék vagyunk a sok jelentkezőre, a szorgos kutató-munkára,  és a szép eredményekre! 🙂

Bertalan Anna, Kondás Zsófia, Pusker Olivér, Bóka Martin, Feill Milla, Varga Kornél,Lukács Dávid, Farkas Fruzsina, Egyed Barnabás, Feill Dorka, Vidics Edina, Bőröndi Botond, Gardó Bence, Vincze Dominik, Kondics Emma, Kondics Zsolt, Paksa Katalin, Tál Enikő, Luka Rebeka, Nagy Imola, Zsámbok Hanna, Kovács Anna, Borbás Bianka, Pintér Jázmin, Kiss Patrik, Keresztes Kata

Bán Helga angoltanár

Rendhagyó földrajzóra az Európai Unióról

A Europe Direct Veszprém megyei irodájának bejegyzését osztjuk meg az alábbiakban olvasóinkkal:

“Örömünkre szolgál, hogy irodánk már visszatérő vendég a Litéri Református Általános Iskolában, hogy interaktív tanóra keretében mutassa be az EU-t a végzős diákoknak. A 8. évfolyamos tanulók ismereteket szereztek arról, hogyan jött létre az EU, mi célból, melyek a főbb intézményei, és, hogy mit jelent az uniós állampolgárság a mindennapokban.
A csapat nagyon aktív volt.  Az európai kultúrával és földrajzzal kapcsolatos feladatok mellett természetesen nem maradt el az uniós kvíz sem. Egy kis szerencsével három diák EU-ajándékcsomaggal is gazdagodott.
Köszönjük a lehetőséget az iskolavezetésnek, szívesen visszajövünk! 
 

Iskolai ének-és zenekarunk ünnepi műsorai

Sikeres “maratoni” koncert-turnén vagyunk túl csapatunkkal. Az első fellépésünk a litéri református templom harmadik adventi gyertyagyújtásával kezdődött, ahol verses-zenés ünnepi műsorral készültünk. A közönség feszült figyelemmel hallgatta végig műsorunkat és nagy tapssal jutalmazta a fellépőket.

A második bemutatónk Iskolánk szünet előtti karácsonyi műsorában volt. Itt Kertészné Kárpáti Katalin és Szántóné Szabó Zsuzsanna tanítónők által szerkesztett és betanított nagysikerű ünnepi produkcióban adtuk elő dalainkat.

Harmadik fellépésünk nem volt könnyű, mert polgármester Úr külön felkérésére a litéri Falukarácsonyon mutattuk be a Termelői Piacon. Azért itt is sikerült többeknek örömet okozni, ami a tapsokon érezhető volt.

Úgy tűnik, fontos szereplői lettünk a környék ünnepi műsorainak, mert Vilonya polgármestere – Fésűs Sándor Úr – is meghívta iskolánk énekkarát és zenekarát az egész órás helyi ünnepi programba. Műsorunk sikerét mutatta, hogy a közönségből többen jöttek gratulálni a műsorunkhoz. Ez volt a negyedik fellépésünk az adventi készülődésben. Ez úton is hálásak vagyunk a szülőknek, hogy segítettek a gyerekek biztonságos eljuttatásában a koncert helyszínére.

Az énekkar és zenekar tagjai voltak:
Szabó Bernadett (2)
Glöckl Lenke (3)
Lőrincze Lilla (3)
Somogyi Ábel (3)
Szabó Johanna (3)
Bozsoki Vendel János (5)
Farkas Fruzsina (5)
Pintér Jázmin Napsugár (6)
Sárközi Dominik (6)
Varga Ádám István (8)
A zenekar népszerűségét mutatja iskolánkban, hogy Varga Ádám az utolsó két hétben lépett be kis közösségünkbe új hangszerével, a basszusgitárral.

Összességében elmondhatjuk, hogy jól sikerültek a műsoraink. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, és nagyon sokat tanultak a próbák és a fellépések során. Biztos vagyok benne, hogy ez jó hatással lesz személyiségük fejlődésére, hiszen jövőre is vár bennünket több bemutató.

Köszönjük Simon Tibor és Galambos Anikó képeit, hogy fellépéseinket megmentették az örökkévalóságnak!

Moldován László
zenetanár

Pintér Katalin a Magyar Kultúra Lovagja

Iskolánk tanítója, igazgatóhelyettese: Pintér Katalin, a Litéri Zöldág Néptáncegyüttes tánccsoport-vezetője több évtizedes elhivatott szakmai munkájának elismerésként a Magyar Kultúra Lovagja címet kapta, amelyhez iskolánk valamennyi polgára és fenntartója nevében is őszinte szívből gratulálunk! Nagyon büszkék vagyunk Rád, és Veled örülünk Kati néni!

A díj átadására 2020. januárjában kerül sor, a XXIV. Magyar Kultúra Napja gála keretében Budapesten.

Fotó: Simon Tibor

Karácsonyi Lelki Nap 2019. december 14-én

Karácsonyi Lelki Nap iskolánkban! Köszönjük Szabó J. Róbert lelkipásztorunk fényképes videóját! Jó hangulat, sok nevetés, boldog gyermekarcok, dicsőítés, kreatív foglalkozás, színdarab és sok-sok izgalmas feladat… Köszönet és Hála ezért a napért, hogy lélekben készülhettünk Jézus születésének ünnepére!

SDG!

A fényképes videóösszeállítás megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

https://www.youtube.com/watch?v=N7lGqtLnvzQ&feature=youtu.be