Egyéb kategória bejegyzései

Emlékezés Bódi Mária Magdolna vértanúságára

1945. március 23-án halt vértanúhalált Bódi Mária Magdolna. Erre emlékezve március 18-án, a reggeli áhítat keretében Laposa Norbert plébános atya tartott áhítatot, és megemlékezést az iskolaudvaron. Iskolánk közössége koszorú elhelyezésével zárta a megemlékezést.

Nemzeti Ünnepünk Március 15.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulója alkalmából szervezett ünnepélyen iskolánk tanulói adtak színvonalas műsort március 14-én. Felkészítő pedagógusok: Kertészné Kárpáti Katalin és Pintér Katalin tanárnők. A díszítést az alsó tagozatos diákok és osztálytanítóik, valamint Egyedné Kamondi Tünde munkáját dicsérik. A műsoron közreműködött az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekara, amelyet Demény István tanár úr vezényletével!

Ezen alkalomból került sor a Litér Község Önkormányzata által adományozott díszpolgári cím átadására is. A Litéri Református Általános Iskola fenntartója, vezetősége, valamennyi munkatársa és diáksága nevében is sok szeretettel és tisztelettel gratulálunk Kondics István Úrnak a díszpolgári címhez!

 

Márciusi pillanatképek iskolánk életéből

III. Palacsintaforgató Verseny húshagyó kedd alkalmából

Ebben a tanévben 3.alkalommal tartotta meg iskolánk a húshagyókeddi palacsintaforgató versenyt. A felső tagozat  diákjai közül 19-en vettek részt a megmérettetésen, melyen az volt a cél, hogy egy-egy kisütött palacsintát minél többször forgassanak meg szakadás, behajlás, vagy kézcsere nélkül. A legtöbbet forgató diákok Rada Enikő (217), Paizs Vivien (213) és Majoros Patrik (203) voltak. Reméljük mindenki jól érezte magát, azok is, akik először szedték össze bátorságukat az ügyességi próbán. Várunk mindenkit jövőre szeretettel!

Gergelyjárás az óvodában

A nagyböjti időszak kedves szokása március 12-én a gergelyjárás. Negyedik osztályosaink is felkerekedtek, hogy énekükkel, kedves szavaikkal iskolába hívják a Csivitelő Óvodában iskolássá növekedett gyerekeket. Szép énekükért maguk által készített könyvjelzőkkel köszönték meg látogatásunkat a nagycsoportosok.

 

 

 

„Jertek el mivélünk

Mert értetek jöttünk,

Jó gyerekek.

Menjünk iskolába,

Istennek házába

Tanulásra!”

Litér Pearl Dance tánccsoport táncosainak gratulálunk!

 

 

 

 

 

 

 

2019. március 9-én (szombaton) az iskola tanulóiból álló Litér Pearl Dance tánccsoport részt vett a veszprémi 8. Connector Dance Fest nemzetközi táncversenyen. Az erős mezőnyben a táncosok éppen lecsúszva a dobogóról, 4. helyezést értek el Sweet dreams című táncukkal. A csoport tagjai: Harnos Hanna, Király Nóra, Paksa Katalin, Putz Abigél, Varga Regina, Vida Zara, Waldmann Luca, Waldmann Jázmin. Sok szeretettel gratulálunk!

Taekwondo-s diákjaink újabb örömteli sikerei! Gratulálunk!

2019. március 2-án került megrendezésre a 2019-es Taekwon-Do Országos Bajnokság Monoron. Alsósaink ma is remekeltek, a Farkasodu csapatban igazi éremeső volt.

Az iskola tanulói közül 4-en hoztak haza érmeket:

– Justin Zalán (4.osztály) Serdülő fiú formagyakorlat 3.hely
– Vincze Botond (2.osztály) Gyermek fiú formagyakorlat 2.hely
– Szamosi Ádám (2.osztály) Gyermek fiú küzdelem 2. Hely

A mai nap abszolút kis hőse viszont az 1. osztályos Kányai Szebasztián volt, aki ma Gyermek fiú formagyakorlatban Országos Bajnok lett és küzdelemben is  3. helyezést ért el.

Büszkék vagyunk rájuk és köszönjük Talián Zsolt edzőnek a felkészítést. 

Gratulálunk Anna!

Bertalan Anna iskolánk 2. osztályos tanulója 2019. február 22-én Dél-Alföldön, a Békés Megyei Vésztőn megrendezett a IV. Országos Stylus Szépírás Versenyen  döntőjén vett részt.   Korcsoportjában 110 tanulóból választották ki a 10 legjobbat, akik a döntőbe jutottak.

Anna nagyon szép eredményt ért el, 4. helyezett lett!

Gratulálunk!

Gratulálunk Emese!

 

Márta Emese iskolánk 2. osztályos tanulója 2019 február 8-án Lengyeltótiben a VI. Somogy Megyei Furulyaversenyen kiváló teljesítményéért arany oklevelet kapott. Felkészítő tanára Demény István tanár úr, az Enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára.
Gratulálunk Emese!