Egyéb kategória bejegyzései

Ballagás és tanévnyitó meghívó, új kollégáink bemutatkozása, taneszközök jegyzéke

Tisztelt Iskolapolgárok!

 • Ballagási és tanévnyitó ünnepélyünket 2020. augusztus 29-én (szombat) tartjuk, a meghívóban szereplő adatok alapján, amelyre tisztelettel hívunk és várunk mindenkit!

 • Hagyomány iskolánkban, hogy újonnan érkező kollégáink bemutatkoznak iskolapolgáraink számára, fogadják őket szeretettel és bizalommal! A fényképes bemutatkozások az alábbi dokumentumban olvashatóak: Új kollégáink bemutatkozása

 

A találkozásig jó pihenést kívánunk minden iskolapolgárunknak!

Üdvözlettel: Iskolavezetés

 

Évzáró programok a közösségépítés jegyében

Az elmúlt hónapokban iskolai közösségünk az online térbe kényszerült, így elhatároztuk, hogy a tanév utolsó két hetét aktív, közösségépítő programokkal zárjuk. Célunk tehát kettős volt: közösségépítés és aktív programok a gyerekeknek, és segítség a szülőknek, akiknek dolgozniuk kellett, és nem tudták gyermekeik felügyeletét másként megoldani.

Ennek keretében június 15-26. között sor került a kötelezően ellátandó ügyeleti tevékenységen túl:

 • 5 napos erdei táborra Ajka-Csingervölgyben az alsó tagozatosok részére, 
 • Kézműves foglalkozásokra, palacsinta-és muffinsütésre, 
 • Kerékpártúrára, gyalogtúrákra, 
 • Udvari játékokra, egy kis sportra, osztálypiknikekre, 
 • Sőt, 7. osztályosaink 3 napos erdei kirándulásra indulnak Bakonybélbe július első hetében.

Nagyon örülünk, hogy diákjaink éltek a lehetőséggel, és örömmel csatlakoztak a meghirdetett programokhoz! Volt olyan napunk, amikor szülőkkel és pedagógus kollégákkal karöltve több, mint ÖTVENEN vettünk részt az iskola által szervezett programokon!

Készítettünk egy kis fényképes összeállítást a programokról, fogadják szeretettel! Lejjebb pedig Spengler András tanár úr beszámolója olvasható a kerékpártúráról!

Köszönjük pedagógus kollégáink aktív és kreatív programjait, amellyel a tanév végén sikerült egy kicsit újra közösséget és életet varázsolni az iskolába, és talán a gyerekek szívébe is… 🙂

Kerékpártúra Balatonfüredre – 2020.06.23

            Egy napsütéses, ám de szeles napra ébredtünk a tanévzáró biciklitúra reggelén. 12 bátor és lelkes kerekes vállalta az időjárás adta kihívásokat és jelent meg a túra kiindulópontján, iskolánkban. A jelentkezők között volt első osztályos diákunk, több felnőtt kisérő, de még óvodás korú gyermek is.

A táv Litér-Szentkirályszabadja-Káptalanfüred-Balatonfüred, majd vissza Balatonfűzfő-Litér. Az indulás előtti kerékpár ellenőrzés mindig tartogat számomra meglepetéseket. Ezen a túrán volt lapos gumi, eltört váltókar és olajért könyörgő láncok. A jövő év elején biztosan fogok minden felsős részére kerékpár karbantartásról egy előadást tartani!

Egy közös csoportképet követően elindultunk és a Litéri kerékpárút emelkedőit leküzdve élvezhettük a hátszél jótékony hatását. Én álltam a csapat élére, Anita néni pedig vigyázott, hogy senki se maradjon le és vesszen el. Az odafele úton „nem sokat” kellett tekerni, repültünk a szél hátán, de én már tudtam, hogy visszafelé már nem lesz jóbarátunk a légmozgás.

Odafelé menet az első hosszabb megálló Alsóőrsön a kikötőben volt. Odaértünk letámasztottuk a kerékpárokat és mint a dominó, a viharos szél sorban feldöntötte azokat, de szerencsére nem sérült meg sem kerékpár, sem ember. Mindenki elfogyasztotta tízóraiát, gyönyörködött a tajtékzó Balatonban, majd kb. fél órás pihenőt követően indultunk tovább.

Egy kis pihenőt iktattunk be Csopakon, de csak szusszantunk egyet és meg sem álltunk Füred központjáig. Szerencsére az a hatalmas tömeg, ami jellemző szokott lenni ebben az időszakban a Tagore-sétányra, most nem volt tapasztalható. Letáboroztunk a vízpart közelében és eltöltöttünk egy jó háromnegyed órát itt, volt fagyizás, lángosozás, beszélgetés, nagyon jól éreztük magunkat.

A túra egyik legnehezebb része a jó pihenést, kajálást követő visszaút. Teli hassal felülni a kerékpárokra nem éppen eszményi élmény, de egy jó 15-20 perces „kínlódást” követően már újra önfeledten ment a tekerés. Visszafelé már voltak olyan szakaszok, ahol a szembeszél miatt olyan volt, mintha egyhelyben állnánk, pedig nagy erővel tekertük a pedált. Több kisebb pihenőt iktattunk be, de az egyik pihenőt Krisztián bácsi és fia kihagyták – én nem figyeltem rájuk eléggé – és túlmentek. Azt hitték, hogy nagyon lemaradtak, majd mikor telefonon sikerül kapcsolatot teremteni velük kiderült, hogy úgy belehúztak, hogy mikor mi Káptalanfürednél jártunk, ők már Almádit is elhagyták.

Láttam néhány résztvevőn, hogy komoly erőket mozgósítanak, mind izomerő, mind lelki erő tekintetében. Akik még nem tapasztalták meg a szembeszélben tekerést nem is tudják elképzelni micsoda akaraterő szükséges ahhoz, hogy ne szálljunk le a bicajról és dobjuk az árokba. De ebben a csapatban mindenki derekasan küzdött és nem adta fel.

Almádiban a játszótérnél pihentünk egy nagyobbacskát, de onnan láttam, hogy mindenki fáradt, hogy nem rohamozták meg a játszóteret, hanem inkább leheveredtek a fűben pihenni, ahogyan ezt jómagam is tettem. Erőt vettünk magunkon és elindultunk a túra legkeményebb szakasza felé. Tobruktól az uszoda felé véve az irányt folyamatosan emelkedett a terep, ami a Litéri emelkedőnél teljesedett ki.

Délután kb. négy órára értünk vissza a faluba és az iskolához. Mind gyerek, mind felnőtt megérdemli a DÍCSÉRETET, mert ez a mai túra nem akármilyen kihívás volt!

Köszönöm Nektek, hogy eljöttetek és egy kemény, de jó hangulatú kerekezésen vehettem részt Veletek! Köszönöm iskolánk pedagógusainak, hogy segítettek és elkísértek bennünket! Sziasztok!

 

Anita néni és András bácsi

 

Gratulálunk Anita néni és András bácsi!

Örömmel és büszkeséggel adjuk hírül, hogy 2020. június 22-én SPENGLER ANDRÁS kollégánk jeles eredménnyel sikeres államvizsgát tett, így immáron okleveles biológiatanárként folytathatja munkáját iskolánkban! Gratulálunk András bácsi! 🙂

2020. június 23-án pedig SZABÓ ANITA kolléganőnk államvizsgázott szintén jeles eredménnyel, aki gyógypedagógia tanára mesterképzési szakon zárta tanulmányait! Gratulálunk Anita néni! 🙂 

Kerékpártúra 2020.06.23-án Balatonfüredre

Időpont:          2020.06.23. (kedd)

Indulás (gyülekező):    Iskola fekete kapu, 9:00 órakor

Érkezés:          Iskola fekete kapu kb. 15:00 órakor

Kísérők:           Spengler András, Nagy Anita

Program:        Kerekezés B.füredre a Tagore sétányra, ahol fagyizás és egy kis szabadidőt követően indulunk vissza Litérre

Jelentkezési határidő: 2020. június 22. (hétfő) 17:00 e-mailen: spengler.andras@gmail.com

Jelentkezés feltételei:

 • 20 fő diák – két felnőtt kísérőre (várhatóan több felnőtt is részt vesz a túrán)
 • Bukósisak használata javasolt! Sisak nélkül csak szülői hozzájárulással lehet részt venni, melyről a jelentkezési lapon lehet nyilatkozni.
 • Műszakilag kifogástalan kerékpár, valamint pótbelső (a saját kerékpárhoz való)
 • Jelentkezési nyilatkozat kitöltése és leadása
 • A túrán szülők, testvérek, barátok is részt vehetnek

Költőpénznek 1000 Ft-ot javaslok.

_______________________________________________________________________________________

Jelentkezési lap

Alulírott, ………………………………………………………………. szülő

hozzájárulok, hogy

…………………………………………………………… nevű gyermekem a kerékpártúrán részt vegyen.

Családtagok, barátok létszáma (ha jön):………………………….. fő

Gyermekem sisakban / sisak nélkül vehet részt a túrán. (aláhúzni a megfelelőt)

Telefonos elérhetőség:……………………………………………….

 

_______________________

szülő aláírása

Litér, 2020. június                                                                  Spengler András testnevelő tanár

Gratulálunk Szilvi néni!

Örömmel adjuk hírül, hogy Kondicsné Borbély Szilvia kolléganőnk a mai napon eredményes államvizsgát tett, így immáron szakvizsgázott pedagógus tehetséggondozás, tehetségfejlesztés területén!

Iskolánk Fenntartója és Vezetősége nevében is sok szeretettel gratulálunk!

Szakmára fel!

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakmára fel! címmel háromfordulós mesterség-és szakmaismereti vetélkedőt hirdetett Veszprém megye általános iskoláinak felső tagozatos tanulói részére. Hatodik osztályosaink 3 csapattal képviselték iskolánkat, akik közül a Litéri Fodrászok csapata, Feil Dorka Boróka, Kondics Emma, Vida Zara és Justin Milán Julián csapattagok részvételével bejutottak a döntőbe, ahol 7.helyezést értek el. Bemutatójukat ide kattintva érhetik el: Litéri_fodrászok

Az első fordulóban a kiválasztott szakma egy képviselőjével kellett interjút készíteni a diákoknak, fényképekkel illusztrálva munkájukat. A második forduló alkalmával egy szórólapot, hirdetést kellett elkészíteni, amelyről felismerhető a bemutatott szakember vagy az általa képviselt vállalkozás. Mire elértünk a harmadik fordulóig már digitális keretek között zajlott az oktatás, így a résztvevők online teszt kitöltését kapták feladatul illetve egy PowerPoint és egy pár perces videó elkészítését.

A döntősök 3000 forint értékű könyvutalványt és oklevelet kaptak. A döntőbe nem jutott csapattagok pedig mozijeggyel lesznek gazdagabbak!

Köszönöm minden résztvevőnek a lelkes munkáját! Gratulálunk!

Éliásné Biró Lilla

osztályfőnök