Egyéb kategória bejegyzései

1%: Kérjük és KÖSZÖNJÜK!

Tisztelt Szülők, kedves Támogatóink!

A Litéri Általános Iskoláért Alapítványt 1993-ban hoztuk létre diákjainak tanulmányi, kulturális és sportmunkájának, szabadidős tevékenységének támogatására. Az Önök adományának köszönhetően minden évben jelentős összeggel járulhattunk hozzá intézményünk fejlődéséhez.

Az elmúlt évben iskolai programokat, táborozást, erdei iskola megvalósítását támogattuk az Önök által felajánlott 1%-ból 50 000 Ft értékben. Az EFOP Menő Menza Litéren pályázaton elnyert összegből 11 692 819 Ft-ot fordítottunk iskolánk tanulóira. Ebből az összegből kicseréltük az étkezők bútorzatát, új felszerelt tankonyhát kapott a technika terem, evőeszközöket, konyhai kellékeket, hűtőszekrényt vásároltunk, és igényes szakmai programokat biztosítottunk. Az iskola udvarán tankertet létesítettünk, melyet a gyermekek gondoznak.

Szeretnénk, ha az iskoláért végzett munkánkat az eddigiekhez hasonló intenzitással folytathatnánk! Megköszönve eddigi támogatásukat, arra kérjük Önöket, hogy a továbbiakban is segítsék adójuk 1%-ával a Litéri Általános Iskoláért Alapítvány munkáját.

Az alapítvány számlaszáma: 11748007-20094409,

ahova egyéni adományaikat felajánlhatják.

Az alapítvány adószáma: 18915112-1-19

Ezt kérjük a bevallásokkal felajánlott 1%-ra ráírni.

Mint egyházi iskola, kérjük, hogy adójuk másik 1%-át községünkben működő egyházaink tevékenységére adományozzák.

Magyarországi Református Egyház: 0066 (www.reformatus.hu/egyszazalek)

Magyar Katolikus Egyház: 0011 (www.segitokezegyeletenat.hu)

Pintér Katalin

az alapítvány képviselője

Litér, 2019. január 29.

Aranymedve helyezés a MEDVE MATEK Versenyen!

2019. május 11-én, szombaton, a veszprémi Kertek és Kolostorok Völgy adott otthont a több ezer diákot megmozgató Medve Szabadtéri Matematika versenynek. A verseny célja, hogy szabadtéren, sok mozgással egybekötve oldjanak meg gondolkodtató feladatokat a diákok, így nem pusztán tudásukat és logikájukat használják, hanem közben mozognak is a jó levegőn. Életkor szerint több kategóriában lehetett nevezni. Medvebocs kategóriában (5-6. osztályosok) Áment Kinga, Luka Rebeka és Békési Bianka alkotta trió 167 induló csapatból a 21. helyen végzett, így ARANYMEDVE minősítést szereztek. Felkészítő-és kísérő tanáruk: Rózsás Anita tanárnő. Szívből gratulálunk a remek eredményért diákjainknak, és felkészítő tanáruknak is! 🙂

Bozsik-foci ÚJRA!

1-5. osztályos tanulók jelentkezését várjuk!
Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

2019. szeptemberétől ismét lesz lehetőség iskolánkban (a műfüves pályán és a tornateremben) részt venni a Bozsik-foci programban (térítésmentes program!) szakképzett edző vezetésével.

Szeretnénk felmérni, hogy milyen igény van a fociedzések beindítására, ezért tisztelettel kérjük Önöket, hogy amennyiben szeptembertől szeretnék, hogy gyermekük részt vegyen Bozsik edzéseken, úgy a kiküldött jelentkezési lapot szíveskedjen kitöltve visszaküldeni 2019. május 25-ig! Jelentkezési lap elérhető ide kattintva is: Bozsik-foci szülői tájékoztató és jelentkezési lap

Az edzéseket Kovács László edző tartaná.

Együttműködésükben bízva köszönettel:

Gyenes Viktor és Spengler András
Igazgató                 Testnevelő tanár

Litér, 2019. május 15.

Művészetoktatás a 2019/2020-as tanévben

Tisztelt Szülők!

2018. szeptember 1-től iskolánk tanulói számára a művészetoktatást az enyingi székhelyű Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény biztosítja együttműködés keretében. A következő tanév művészetoktatásával kapcsolatban szeretnénk jelen levelünkkel tájékoztatni Önöket!

INDULÓ TANSZAKOK a 2019/2020-as tanévben:

-Képzőművészet (rajz-festészet)

-Zongora

-Fúvós

-Gitár

-Szolfézs, zeneelmélet

Kérjük, aki szeretné, hogy gyermeke a következő (2019/2020-as tanévben) alapfokú művészetoktatásban vegyen részt, szíveskedjen a lap másik oldalán található nyilatkozatot kitölteni, és 2019. május 20-ig visszahozni az iskolába! Jelentkezni csak és kizárólag EGÉSZ TANÉVRE lehet! 

Jelentkezési lap: művészeti nyilatkozat Litér

Az éves tandíjat (rajz-festészet: 8500 Ft/fő/év, többi tanszak: 10 600 Ft/fő/év) kérjük 2019. szeptember 30-ig befizetni Kisantal Zsuzsa iskolatitkárnál!

A befizetett tandíjakat intézményünk 100 %-ban a művészetoktatási tevékenység infrastrukturális fejlesztésére biztosítja!

Rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő tanulók esetén térítési díjat nem kell fizetni!

Együttműködésükben bízva, és köszönve tisztelettel:

Gyenes Viktor sk.                                                                             Szabó Erzsébet sk.

Igazgató                                                                                             Telephelyvezető tanár

Rendhagyó hon-és népismeret óra Kondics Istvánnal

Litér helytörténeti kiállítását gondozó Kondics házaspár fogadta vendégül iskolánk ötödik osztályát 2019. május 13-án. Tanulóink kipróbálták, közelről megszemlélték azokat a tárgyakat, eszközöket, amelyekről hon- és népismeret órán hallottak. Minden eszköz egy-egy régi litéri családot idézett meg. A tanévben megszerzett tudásukat felelevenítették állattartás, gabonatermelés témakörében.  Személyes élményeken keresztül ismertük meg falunk múltját, az emberek életét, a községünkhöz tartozó földrajzi helyeket. Szó esett a régi iskoláról, a paraszti konyháról, a méhészkedésről, az emberi élet fordulóiról. Pista bácsi türelemmel mesélt a régi eszközökről, készítésükről, használatukról. Éva néni finomsággal és üdítővel kedveskedett a gyerekeknek. Köszönjük önzetlen munkájukat. Fontosnak tarjuk, hogy a gyermekeink megismerjék az elmúlt világ szépségeit, az akkori életmód nehézségeit, értékeit. Ezeket megismerve talán jobban értékelik saját lehetőségeiket.

Pintér Katalin igazgatóhelyettes

Egyházmegyei sportnap Alsóörs – 2019. május 9.

Az egyházmegye Református Általános Iskoláinak rendeztek sportversenyt Alsóörsön az Endrődi Sándor Református Iskolában, immár második alkalommal. Iskolánk labdarúgás sportágban képviseltette magát két csapattal, egy 5-6. és egy 7-8. osztályos csapattal. A rendezvényen öt település iskolái (Alsóörs, Balatonfüred, Csopak, Litér és Papkeszi) vettek részt és küzdöttek sportszerűen és jókedvűen egymással. A rossz idő ellenére beszorultunk a városi sportcsarnokba, de ennek ellenére remek hangulatban telt a napunk.

A csapataink nagyon derekasan helytálltak, küzdöttek és csak hajszálon – inkább 1 gólon – múltak a nagyobb sikerek. A 7-8. osztályos fiúk a 3. helyen végeztek, míg az 5-6. osztályosok a 4. helyen. A kisebbek korosztályában nagyon kiegyenlített volt a mezőny. A négy meccsből elkönyvelhettünk egy vereséget, két döntetlent és egy győzelmet. Ezzel a jó eredménnyel is azonban gólkülönbség miatt lemaradtunk a 3. helyről. Kissé csalódott volt a csapat, mert a füredi iskolát egy kis “szerencsével” le tudtuk volna győzni és akkor máris a 2. helyen végeztünk volna. Mindkét csapatnak jár a dicséret!

Vendéglátóink finom ebéddel vártak minket a mérkőzéseket követően, amit örömmel és jóízűen fogyasztottunk el. Jövőre ismételten szeretnénk megmérettetni magunkat és egy lány csapatot is ki fogunk állítani!

KÉPEK

Spengler András testnevelő tanár

17. Nemzetek Kupája Nemzetközi Taekwondo Verseny

Ez a tavasz bővelkedik Taekwondo-s versenyekben. 2019.05.11.-én szombaton Hatvanban került sor Magyarország legrégebbi megrendezésű nemzetközi versenyére, a 17. Nemzetek Kupájára, ahol iskolánkat a Farkasodu  TKD Klub színeiben 2 tanulónk képviselte:
 – Kányai Szebasztián 1.osztály
 – Vincze Botond 2.osztály
Egy nemzetközi verseny mindig nagy kihívás, de most kifejezetten az volt, mert a fiúk alig 1 hónapja vizsgáztak zöld övre, ezzel kategóriát is váltottak a versenyeken, így a jelenlegi kategóriájuk legifjabbjai ők. Ennek ellenére érem reményekkel utaztak Hatvanba!
Az eredményeik alapján
Kányai Szebasztián ezüst érmet nyert mind formagyakorlatban, mind küzdelemben,  Vincze Botond pedig Arany érmet szerzett formagyakorlatban. 
Vagyis nemhogy az országban, de a környező országokban sem találtak legyőzőkre.
Most már mondhatjuk, több verseny, alapján, hogy papírforma szerint a 2 fiú külön ágakról indulva legyőzi az összes ellenfelét és a döntőben egymás ellen versenyeznek.
A tehetségük, elszántságuk nagy öröm és büszkeség nekünk és az edzőjüknek Talián Zsoltnak is, akinek ezúton is köszönjük a fiúkba vetett hitét és munkáját.
Vincze Krisztina