Egyéb kategória bejegyzései

“Jézus élete” és “Az én Betlehemem” rajzpályázatok

 

Iskolánk katolikus tanulói 2018 decemberében két rajzversenyen is jeleskedtek.

Az egyik, a budapesti Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola által meghirdetett „Jézus élete” rajzpályázat, amelyen 72 iskola vett részt, ebből 13 iskola Erdélyből, 4 iskola a Felvidékről pályázott.  910 gyermekmunka érkezett be, amelyekből a díjazott alkotásokon kívül még 95 mű került kiállításra. Kozó Hanna 3. osztályos tanuló munkáját a zsűri, kiemelkedő színvonala miatt kiállításra javasolta. Nagyon büszkék vagyunk Hannára, csak így tovább!

A másik rajzversenyt a balatonfűzfői Jézus Szíve Plébánia hirdette meg, „Az én Betlehemem” címmel. Ezen a megmérettetésen alsós korcsoportban Márta Emese 2. osztályos tanuló első helyezést ért el, könyvjutalomban részesült. Felsős korosztályban Pintér Jázmin 5. osztályos tanuló harmadik helyezett lett. Petrik András 6. osztályos tanuló szintén első helyezést ért el és könyvjutalomban részesült. Gratulálunk a szép eredményekhez, további sikeres munkát kívánunk a gyerekeknek!

Lakics Krisztián és Lakics Krisztiánné katolikus hitoktatók

Karácsonyra készülve…

Tisztelt Szülők, kedves Diákjaink!

2018. december 18-án (kedd) 7.45-kor találkozunk az iskolaudvaron, mert 8.00-tól diákistentisztelet és diákmise lesz! Minden diákunkat várunk az alkalomra, tehát az etikát tanulókat is! Ezen a napon további hittanórák már nem lesznek. Az aktuális órarend elérhető a digitális naplóban!

2018. december 19-20-án (szerda-csütörtök) órarend szerinti tanítás lesz iskolánkban.

2018. december 21-én (péntek) 8.00-tól karácsonyi ünnepség az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Művészeti Iskola növendékeinek vendégszereplésével. Utána közös kakaó-kalács reggeli a tornateremben. Ebéd után lehet hazamenni, az iskolabusz 13.00-kor indul. Ezen a napon délutáni ügyeletet nem biztosítunk.

2018. december 22 – 2019. január 2.: tanítási szünet

2019. január 3. (csütörtök): első tanítási nap a szünet után

Minden iskolapolgárunknak, és családjaiknak Áldott Karácsonyt kívánunk!

Iskolavezetés

 

Karácsonyi műsor a Magyar Államkincstárnál

Köszönet és hála kollégáinknak, és 10 diákunknak, akikkel együtt 2018. december 14-én a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságán 120 fő előtt adhattunk karácsonyi műsort! Köszönjük a meghívást, és a sok dicséretet!

Sok-sok szeretet 79 dobozban

Iskolánk évek óta együttműködik a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálatával annak érdekében, hogy Karácsonykor – Jézus születésének ünnepén – olyan gyermekek és családok kapjanak ajándékot, akiknél erre valóban szükség van. Idén rekord mennyiségű ajándék gyűlt össze, amelyet összesen 79 dobozba tudott iskolatitkárunk – Zsuzska néni – szépen becsomagolni. Kezdeményezésünkhöz első alkalommal csatlakozott a litéri Csivitelő Óvoda nagycsoportja is, akik Marcsi néni és Timi néni közreműködésével személyesen hozták el ajándékaikat! Köszönjük! Jövőre folytatjuk!

Gratulálunk, és köszönjük Tanár Úr!

Spengler András Tanár Úr a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület elismerését vehette át 2018. december 12-én a megyei diáksport területén nyújtott kiemelkedő testnevelői és edzői tevékenységéért!

Gratulálunk az elismeréshez, és nagyon büszkék vagyunk Spengler András kollégánk munkájára! Sok erőt, hitet és egészséget kívánunk további áldozatos munkádhoz iskolánkban!

Mikulás-tájfutás 2018.12.05.

 

Az idei év utolsó versenyén vettünk részt iskolánk diákjaival Várpalotán, a már hagyományos pontbegyűjtő versenyen. Közel 100 diák indult, így izgalmas versenyre volt kilátás.

A legnagyobbak kezdték a versenyt, majd jöttek a fiatalabb korosztályok. Ennek a versenynek az egyik nehézsége, hogy fejben kell tartani a már fogott pontokat és vigyázni kell nehogy a tömeg elvigye rossz irányba a versenyzőt.

Nagyon szépen szerepeltek diákjaink, így mindenkinek GRATULÁLUNK!!

Eredmények:

Zavada Bianka 3. hely

Tál Enikő 1. hely

Vidics Edina 2. hely

Résztvevők:

  1. osztály: Feil Dorka, Vidics Edina, Tál Enikő, Hanisch István, Vincze Dominik,
  2. osztály: Békési Bianka, Mós Anna, Nagy Imola, Károlyi Zsófia
  3. osztály: Keresztes Kata, Paizs Vivien, Székely Petra
  4. osztály: Zavada Bianka, Tornyos Péter

KÉPEK