2013/2014-es tanév I. félév programjai kategória bejegyzései

Néptánc

Nemzetiségi, népismereti programok – néptánc;

60 alkalom

 

A lendület, kreativitás a Litéri Református Általános Iskolában elnevezésű programban 2013 októbere óta folyik néptáncoktatás nagyjából a tíz év körüli korosztály számára. A heti egy alkalommal tartott foglalkozások keretén belül a Kárpát-medence egyes tájegységeinek tánc- és zeneanyagával ismerkedhetnek meg a gyerekek.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Alkalomszerű – szabadtéri jellegű – mozgásos tevékenység

Sportnap

 2014. január 17-én délután alkalomszerű szabadidős  sporttevékenységeket végeztünk a Litéri Közpark területén, valamint a közeli erdőben. Az egész iskola kivonult, és változatos foglalkozásokon vehettek részt a tanulók, melyeket kollégáink koordináltak és vezettek.

63 gyermek részvételével izgalmas, kétfordulós számháború zajlott. Óriási sikere volt! Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Karácsonyi műsor az iskolában

DSCF7933A december a karácsonyvárás – és ezzel együtt a csodavárás ideje. Az iskolában is igyekeztünk diákjainkkal ráhangolódni erre a gyönyörű ünnepre. Az adventi időszakban hétfőnként sor került a gyertyagyújtásra. Ezeket az alkalmakat tette még teljesebbé, hogy rövid műsorral is készültek hétről hétre iskolánk tanulói.

fejlec

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Hagyománnyá tehető iskolai esemény

Árpád-napi vásár és egészségfejlesztő nap 2013.12.11.

A hagyományos Árpád-napi vásárunkat kötöttük össze az egészségfejlesztő foglalkozásokkal. Első alkalommal a gyerekek maguk választhatták meg, melyik előadásra szeretnének menni.

Választhattak a kamaszkori bőrápolás problémáival, illetve a kisállatok tartásával kapcsolatos tudnivalókkal foglalkozó előadások közül. Minden foglalkozást nagy érdeklődés kísért.

Az alsó tagozatosoknak a kézműves foglalkozásokon nyújtottak ismereteket a kollégák, amely kiegészült manuális tevékenységgel, tárgykészítéssel. Az újrahasznosításról szereztek információkat  játékos formában.

Képek az eseményekről

fejlec

Angoltábor

 

Az utolsó napunk

Elérkezett a szombat reggel, mely számunkra egy élményekkel teli, izgalmas táborozás utolsó napját jelentette. A reggeli ébresztőn és a gyerekek felkelésén is érezni lehetett, hogy valami más, mint az előző napokon. Volt bennünk egy kis szomorúság, meg persze már el is fáradtak, de visszagondolva az elmúlt négy napra, úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk, és szép élményekkel hagyhatjuk itt ezt a helyet. De még mielőtt lezárnám ittlétünk eseményeit, ne feledjük el, hogy még az utolsó nap is vártak ránk programok.

fejlec

A tábor képei

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Sportkirándulás Tihanyban

Ez alkalommal a Tihanyi-félszigetre mentünk, és a nyugati oldalt barangoltuk be. Programunkban szerepelt túrázás, sziklamászás. Célunk az volt, hogy a természetjárást ne csak szűkebb lakóhelyünk környékén tehessük, hanem távolabbra is eljuthassunk. Szép tájakért nem kell túlságosan messzire menni, mégis a megszokottól eltérő szépségekben gyönyörködhetünk.

Néhány beszámoló a gyerekektől: Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Komplex közlekedési ismeretek

 

  • Komplex közlekedési ismeretek oktatása (balesetmegelőzési ismeretek)

A program megvalósításában köszönjük a mogyoródi tanpálya és a Litéri Polgárőrség közreműködését. Nagyon színvonalas és hasznos délelőttöt szerveztek tanulóinknak. Nagy sikere volt az udvaron felállított közlekedési pályának, amelyeken biciklikkel, elektromos kisautókkal és gyalogosan is gyakorolhatták a megtanult ismereteket. A tanteremben történt oktatás is gyermekközpontú, játékokkal teli és érdekes volt.  Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Konfliktuskezelés

A készségfejlesztést, a konfliktuskezelő képességet, illetve az egyéni küzdőképesség fejlődését elősegítő programok

2013 őszén kezdtük konfliktuskezeléssel foglalkozó programunkat szakemberek bevonásával a 8. osztályban. Ennek folytatását 2014 tavaszára tervezzük.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….