2014/2015-ös tanév I. félév programjai kategória bejegyzései

Alsós sportkirándulás

Őszből a télbe – a természet változásainak megfigyelése a közeli környékünkön.

 

 

 

 

 

 

 

A túrán kb. 3000-3500 m hosszú távolságot tettünk meg. A távot könnyű tempóban teljesítettük, hogy legyen alkalmunk a megfigyelésre is. A látottakat kötöttük a természetismeretben tanultakhoz, illetve alkalmaztuk a tanultakat. Úti célunk a Bendola patak forrása volt, illetve az azon túl fekvő borókás. Jól megfigyelhettük a dolomit dombok jellegzetes arculatát. Mivel ez egy nyílt terep, viszonylag nagy területet láthattunk be, egységbe szemlélve a domborzatot, és az azt borító növényzetet. Távolról jól elkülöníthettük a természetes, dolomiton honos növénytakarót a beültetett fenyvestől. A visszaúton, amit előzőekben messziről figyelhettünk, most közelről – a borókásban és a fenyőerdőben járva -, láthattuk.

A túrázók

fejlec

Karácsonyi ünnepség

December a karácsony hava. A várakozás és készülődés pillanatai teszik meghitté a karácsonyt megelőző adventi időszakot. Így volt ez iskolánkban is. Hétfőnként tartottuk az adventi gyertyagyújtásokat, melyeken iskolánk diákjai adtak rövid műsort. Az idei évben az alsó tagozatos osztályok tanulói községünk adventi ünnepségén is szerepeltek, kedves műsorukkal hozzájárultak a meghitt hangulathoz.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Családi életre nevelés

Családi életre nevelés

A program célja a családi életre nevelés, valamint a társas kapcsolati kultúrára történő felkészítés. A család működésének, illetve különböző szintjeinek a nyolcadikos osztály gyermekeivel történő közös feldolgozása, hogy ezáltal jobban megértsék, hogy mi történik körülöttük a családban, például szerepvállalások, kölcsönösség, feladatmegosztás, érzelmek és indulatok kezelése területén. Az érintett csoport megszólításán és személyes részvételük, érdeklődésük felkeltésén túl az önismeret iránti igény, valamint a kritikai gondolkodás kialakítása a fő feladat.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Erdei iskola

 

 

 

Tartalmas és vidám három napot töltöttek el a tanulók és kísérőik a Hubertus Erdei Iskolában.

 

Ismereteik bővültek, lelkes természetjárók is születtek. A délutáni csuhézás kézügyességüket fejlesztette. A tananyaghoz kapcsolódó természetvédelmi tájainkat bemutató előadás előremutató információkat tartalmazott a tanulók számára.

Képek

Litér, 2014.09.23.-09.25.

fejlec