Versenyeredmények kategória bejegyzései

Tájfutóink a Thury-vár környékén

Iskolánk diákjai az idei tanév második versenyén vettek részt a várpalotai Várkerti Általános Iskolában. Az idő végre lehetővé tette a verseny lebonyolítását, így nem volt szükség újabb halasztásra.

 

dscf8952

Versenyzőink izgatottan várták, hogy ismét összecsapjanak a többi iskola diákjaival. A helyszín talán a legnehezebb, hiszen Várpalota belvárosáról van szó, ráadásul a szintkülönbség is jelentős a kitűzött pályán. A Thury-vár környezete igen impozáns, nagyon jó versenypálya, mindig szeretünk ide jönni, ami az eredményeken is megmutatkozott.

A mai versenynapon 3 érmet sikerült tanulóinknak elhozni.

I. helyezés: Pass Kinga

II. helyezés: Szőnyegh Ádám

III. helyezés: Hanisch Barbara

 

dscf8964

Diákjainknak jár a dicséret, mert mindenki sokat javított az elmúlt versenyhez képest.

Képek

 

Tájfutás

dscf8901

Az idei tanév első versenyére a várpalotai Készenléti Lakótelepen került sor. A versenyre 16 fővel indultunk el, ami rekordnak számít. Nagyon örültem, hogy ilyen sokan jöttek el és külön annak, hogy sok köztük az újonc. A verseny előtti napokban a régebbi futamok térképeit tanulmányoztuk, felfrissítettük térképismeretünket. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Atlétika verseny és tájfutás

Iskolánk 4 csapattal vett részt az idei körzeti atlétika versenyen a veszprémi Stadionban. A 3. és 4. korcsoportban is el tudtunk indítani lány és fiú csapatot.

Május 5-én szép napsütéses időben érkeztünk a Stadionba. Az idei évben minden körzeti iskola részt vett a versenyen, így minden korosztályban 6-7 csapat nevezett, ezért nagy versenyre volt kilátás.

A 3. korcsoportosaink kezdték a versenyt négy versenyszámban (60 m, távolugrás, kislabda hajítás, 600 m). A lányok és a fiúk is nagyot küzdöttek.

A lányok a 6. míg a fiúk a 5. helyen végeztek.

A 4. korcsoport küzdelmei nagyon izgalmasan alakultak. A lányok minden versenyszámban (100 m, távolugrás, kislabda hajítás, súlylökés, 800 m) jól teljesítettek, reménykedtünk egy jó helyezésben. A fiúk a 800m-es futásig jól álltak, – különösen a súlylökés sikerült jól – de sajnos nem sikerült jó időket teljesíteni.

A végelszámolásban a fiúk a 4. helyen végeztek (kicsivel lecsúszva a dobogóról), míg a lányok a 3. helyet szerezték meg. Egyéniben Pass Kinga a 4., míg Papczun Regő a 7. helyet szerezte meg, ami nagyon szép eredmény!

TÁJFUTÁS

Május 11-én a tájfutás világnapján rendezték meg az idei tanév utolsó versenyét Várpalotán, a Vásárhelyi Általános Iskolában.

Nyolc diák nevezett a versenyre, mely aránylag könnyű terepen zajlott. A verseny alatt derült ki, hogy egyik korcsoportnak sem volt könnyű a kijelölt pálya. Szinte minden versenyző egy-két pontnál hibázott és ezzel értékes másodperceket veszített. A célba érkezést követően látszott a diákokon a csalódottság, mert érezték hogy ez jobban is sikerülhetett volna. Nyugtattam Őket, hogy nem csak nekik volt nehéz a mai pálya, hanem minden résztvevőnek. Izgultunk, hogy az eredmények mire lesznek elegendőek….

Az eredményhirdetéskor már kevésbé volt okunk a szomorkodásra, hiszen ismét több dobogós helyezésnek örülhettünk.

Székely Péter       I. hely

Pass Kinga           II. hely

Rada Kinga          III. hely

Gerencsér Achillesz      III. hely

további résztvevők: Kozó Virág, Hanisch Barbara, Majoros Patrik, tornyos Péter

Tajfutas 20160511

 

Mindenkinek gratulálunk!

 

 

Tájfutás II. félév

A tanév második félévének első versenyén vettek részt diákjaink Várpalotán, a Nepomuki Szent János Katolikus Általános Iskolában. Iskolánkat 8 diák képviselte a versenyen, de sajnos nem lehetett teljes a mezőny, mert Pass Kinga (nagy favoritunk) betegség miatt, míg Eősze Laura sérülés miatt nem tudott velünk jönni.

A terep, – ahol a versenypályát kijelölték – nagyon változatos (épületek, zöldövezet, stb.) és meglehetősen nagy szintkülönbségek jellemezték, így nehéz versenynek néztünk elébe. A 3. korcsoportos versenyzőknek 1 km-es távot kellett teljesíteni 12 ellenőrző ponttal, míg a legnagyobbaknak (4. k.cs.) a táv 1,5 km, ami 15 ellenőrző pontot rejtett. A távok légvonalban értendők!

A 3. korcsoportos versenyzőink Zavada Bianka és Gerencsér Achillesz, akik még most ismerkednek a sportággal szépen teljesítették a versenyt. Mindketten hibátlanul mentek végig a pályán. Időeredményükkel nem jutottak a legjobbak közé, de sok gyakorlással és versenyzéssel a jövőben van esélyük szép eredményekre.

A 4. korcsoportos lányok, Kozó Virág, Piros Ilona, Rada Kinga. Ilona rutinos versenyző, már évek óta jár a versenyekre és ehhez méltóan fölényesen megelőzve a többieket, megnyerte az aznapi versenyt. A másik két lány is felállhatott a dobogóra, Kinga a 2., míg Virág a 3. helyezést szerezte meg. Bár ők ketten még csak most ismerkednek igazán a sportággal, de szerencsére ezen a versenyen korcsoportjukba kevés versenyző nevezett – természetesen ez nem lekicsinyli az eredményeiket.

A legnagyobb korcsoport fiai, Horváth Krisztián, Pöttendi Martin és Székely Péter. Mindhárman már régi motorosok, így bizakodva várták a versenyt. Krisztián sajnos az egyik ellenőrző pontot nagyon nehezen találta meg, sok időt veszített, így elúszott a jó eredmény. Martin kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, nem hibázott nagyot, de a végelszámolásnál pár másodperccel lecsúszott a dobogóról és a 4. helyen végzett.

Péter nagyot futott! Nem véletlen a felkiáltójel, hiszen a mögötte végző második helyezettet több mint 13 perccel előzte meg. Nagyszerű teljesítményéért megkapta az aranyérmet.

Nagyszerű eredményekkel tértünk haza, GRATULÁLOK a sikereikhez!

Alsós labdarúgóink a legjobbak között

A II. korcsoportos focistáink bejutottak a körzeti döntőbe. A döntőn három iskola képviselte a körzetet: Balatonalmádi, Balatonfűzfő és Litér. Diákjaink a fűzfői selejtezőn nagy lelkesedéssel és ügyesen játszottak és vívták ki a továbbjutást. A döntő nagy kihívást jelentett, de a fűzfői csapat jó- és fegyelmezett játékkal legyőzhető, így esélyesként indultunk az ezüstéremért. Focistáinkat két szülő és Robi bácsi kísérte el a megmérettetésre.

Az első meccsen az Almádi focisuli növendékeivel csaptunk össze. Nagyon nehéz mérkőzés volt folyamatos védekezésre voltunk kényszerítve, de nem sikerült a bravúr, elvesztettük a meccset.

A második meccset is mi vívtuk a Fűzfőiekkel. A mérkőzés elején megszereztük a vezetést, majd az egyenlítést követően sokáig döntetlenre állt a meccs. A hajrára elfáradtunk és a koncentrált játék sem sikerült, sokat hibáztunk, amit az ellenfél kihasznált és gólra váltott, nem sikerült győznünk.

A két vereséggel a 3. helyet szerezte meg csapatunk, amihez szívből gratulálok Nekik! Ne felejtsük, kis iskolaként két nagy – a fociban erős – iskolával kellett megmérkőznünk és derekasan helytálltak diákjaink.

A csapat:

 • Hanthy Bianka
 • Fellner Máté
 • Fellner Levente
 • Tóbiás Barnabás
 • Auerbach Marcell
 • Ábrahám Zalán
 • Gál Botond
 • Vidics Ádám

Csak így tovább!!!

A fényképekért és a pedagógiai felügyeletért, no és a sok biztatásért külön köszönet illeti Szabó J. Róbertet (Robi bácsi), iskolánk lelki vezetőjét! Köszönjük Robi bácsi! 🙂

Megyei Úszóbajnokság

A körzeti versenyről továbbjutó diákjaink február 18-n Pápán mérkőztek meg a megye legjobb úszóival.

Úszóink nagy izgalommal várták a versenyt, ahová a szülőkkel utaztak és képviselték iskolánkat. Volt okunk a bizakodásra, mert a területi versenyen szép eredményeket értek el.

A hétfői áhítaton mindenki nagy örömmel gratulált az eredményekhez, melyek az következők:

 • Homor Lili            mellúszás         3. hely
 • Homor Hanna     mellúszás         4. hely
 • Asbóth Adrienn   mellúszás         8. hely
 • Áldozó Zsombor  hátúszás          8. hely

Gratulálunk a szép teljesítményhez és további sok sikert kívánunk a sportágban!

 

Táncos lányaink sikerei

Táncverseny

Iskolánk 7 tanulója, a Királyszentistváni Pearl Dance tánccsoport tagjaként 2016. február 07.-én táncversenyen vett részt. A verseny Pápán került megrendezésre. Az elmúlt hónapok kitartó, szorgalmas munkája meghozta kislányaink számára a méltó elismerést. Nagy formáció kategóriában arany minősítést, csoport kategóriában ezüst minősítést kaptak.

Táncosok litérBudai Bianka             1. osztály

Varga Regina             1. osztály

Waldmann Jázmin      1. osztály

Harnus Hanna            2. osztály

Pöttendi Imola           2. osztály

Szujó Míra                  2. osztály

Vida Zara                   2. osztály

Ifjú táncosainknak gratulálunk, és sok sikert kívánunk az elkövetkező versenyeken és fellépéseken.

Úszóverseny

A mai napon rendezték meg a körzeti úszóbajnokságot a balatonfűzfői uszodában. Iskolánkból 5 versenyző képviseltette magát a népes mezőnyben. Az I.-II. korcsoportos mezőny nagyon erős és nagy létszámú volt, így nagyon meg kellett küzdeni a dobogós helyezésekért.

Versenyzőink nagyon lelkesen és bizakodva álltak a rajtkőre és minden tudásukat, elszántságukat beleadva nem is maradtak el a jó eredmények.

Minden versenyzőnk éremmel tért haza, gratulálok teljesítményükhöz!

Gyors:

 • Homor Lili                 3. hely
 • Áldozó Zsombor      1. hely
 • Eősze Laura              3. hely

Hát:

 • Homor Hanna          3. hely
 • Áldozó Zsombor      2. hely
 • Asbóth Adrienn        3. hely

Mell:

 • Homor Hanna         1. hely
 • Homor Lili                2. hely
 • Asbóth Adrienn      2. hely

KÉPEK