2014/2015-ös tanév II. félév programjai kategória bejegyzései

Úszásoktatás

Célunk volt a mindennapos testnevelés részét képező úszásoktatás segítségével a gyerekek vízhez szoktatása, vízi jártasság szerzése, az úszás alapjainak megtanulása, továbbfejlesztése. A mozgás megszerettetése, kitartásra, küzdeni tudásra nevelés.

Tanulóink nagy örömmel jártak úszásoktatásra. Mindhárom oktatóval jó kapcsolatot alakítottak ki, ami biztosítékul szolgált az úszás alapjainak elsajátításához. A Balaton szomszédságában fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek alapvető vízi jártassággal rendelkezzenek. Nagyon szerették az óra végén megengedett szabad játékot a vízben.

Képek

Litér, 2015.03.18.

fejlec

Egészségnap a média használatáról

Jelenlegi világunkban a médiának fontos, szinte uralkodó szerepe van. Nagyon fontos, hogy a gyerekek értsék ezt és tisztában legyenek azzal is hogyan árthat nekik.

Pachmann Péter, a TV2 riportere tartott előadást iskolánk tanulói és nevelői számára. Először végigvette azokat az eszközöket, amelyeket egy riport elkészítése során alkalmaznak a televíziók stúdióiban. Ezeket összeírták, értelmezték a gyerekekkel közösen.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Lelki nap iskolánkban

A lelki nap célja elsősorban a figyelem felkeltése, valamint ráhangolás volt. Aktuális tanévünk egyik fő programja a “hőssé válás”, ehhez igyekeztünk ismereteket és példaképeket átnyújtani tanítványainknak. Látniuk kell, hogy a személytelen világ az emberek eltávolodását okozza, ami senkinek nem lehet jó.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….