2018. szeptember hónap bejegyzései

Papírgyűjtés!!!

Tisztelt Iskolapolgárok!

Hagyományainkhoz, és ÖKOISKOLA projektünkhöz híven idén is papírgyűjtést szervez iskolánk Diákönkormányzata!

Az összegyűjtött, kötözött papírt már október 10-én (szerda) délutántól lehet hozni, a mérlegelés és pakolás október 11-én (csütörtök) délután lesz, amelyre tisztelettel hívunk és várunk segítőket is!

Eredményes papírgyűjtést kívánunk Földünk nevében is!

Úszásban is jók vagyunk! :)

Pillanatképek a 3-4. osztályosok úszóedzéseiről!

 

Menő Menza Pályázat: 4. osztályosaink piknikeztek

Az utolsó, meleg, nyári péntek délutánon a negyedik osztályos gyerekek nagy része útra kelt és néhány szülő kíséretével elkerekezett Veszprémig. A több, mint 20 kilométeres táv teljesítése után, kicsit fáradtan értünk a Közparkba.

Az itthon maradt tanulók Tündi nénivel és a szülőkkel, a Menő menza pályázatnak köszönhetően, finom falatokat készítettek. Több anyuka egészséges édességgel lepte meg a délután résztvevőit. A veszprémi Csalán Egyesület képviseletében dr. Szalay Tímea is egészséges csemegékkel kínálta a jelenlévőket. Kötetlen beszélgetés keretében lehetősége volt a szülőknek, hogy a védőnőtől a gyermekek helyes táplálásával kapcsolatban kérdéseket tegyenek fel.

Jó érzés volt látni, hogy azok a gyerekek, akik hétköznap az iskolában válogatósan esznek, esetenként alig-alig kóstolják meg az ételeket, a jó levegőn, vidám társaságban, milyen jóízűen falatoznak… Mire beesteledett, a sok-sok finomság nagy része elfogyott. A megmaradt zöldségfélék sem vesztek kárba, mert az iskolai étkezés kiegészítéseként, elfogytak.

Jó hangulatú délutánt töltöttünk együtt. A folytatás reményében búcsúztunk egymástól – szülőkkel, gyerekekkel egyaránt…

Kertészné Kárpáti Katalin

Idén is folytatódik az ISKOLATEJ ÉS ISKOLAGYÜMÖLCS program

Örömmel tájékoztatjuk a Szülőket és iskolánk iránt érdeklődőket, hogy 2017. szeptember 1-től -sikeres pályázataink eredményeként – elindult, és az idei tanévben is folytatódik az iskolatej és az iskolagyümölcs program, aminek köszönhetően diákjaink minden héten 1-8. osztályig kapnak gyümölcsöt, illetve tejet, kakaót, gyümölcsjoghurtot és karamellás tejet. Köszönjük a lehetőséget, bízunk benne, hogy tanulóink örömmel fogják fogyasztani a gyümölcsöket és a tejtermékeket!

Együttműködő partnereink: Őrségi Tejüzem Kft., Szalafő.,  valamint Borbás Edit egyéni vállalkozó Agárd

Kerékpártúra 2018. szeptember 23. – fényképek és beszámoló

Iskolánk diákjaival teljesítettük az idei tanév első kerékpártúráját. A felső tagozatból csak a 8. osztályból nem volt résztvevő, ami miatt kicsit szomorú voltam (pedig több lelkesítő beszédet is tartottam -😊, de a többi osztályból összesen 12 gyermek és 3 szülő is csatlakozott a túrához.

A vasárnap reggel kissé borúsan és hűvösen indult, de a résztvevőket ez nem tántorította el. Az indulás előtt ellenőriztük a szükséges felszereléseket, a kerékpárok műszaki állapotát. Habár nagy hiányosságok nem voltak, de néhányan nem hoztak pótbelsőt, ami fontos, hiszen egy defekt alkalmával nem kell a ragasztással bajlódni, hanem egy gyors cserét követően lehet folytatni a túrát. A jövőben erre figyelni kell a résztvevőknek. Azt is szeretném kihangsúlyozni, hogy fontos a testmérethez megfelelő kerékpárral jönni. Ha valaki jóval kisebb kerékpárral jön valaki, mint ami az ideális lenne, az megnehezíti a kerékpározást.

9:15-kor elindultunk és Szentkirályszabadja felé vettük az irányt. Ez egy nehezebb szakasszal indul, aminek teljesítését követően jó volt lefelé gurulni. Sz.szabadján a játszótérnél álltunk meg először egy kis pihenőre, majd egy szép erdős részen át gurultunk be Almádiba, ahol egy diákunk csatlakozott a csapathoz. Már nagyon izgult, hogy merre járunk, de kitartott és megvárt minket. Az idő a kerékpározásra teljesen megfelelő volt, enyhén felhős, mérsékelt légmozgással.

A következő megálló Alsóörsön volt – mosdószünet -, majd a Csopaki strand melletti játszótéren pihentünk meg. Egy kis elemózsia elfogyasztása és egy kis játszóterezést követően, „megmásztuk” a Füred előtti emelkedőt, közben gyönyörködhettünk a csodálatos panorámában. Körülbelül fél 1-re érkeztünk a Tagore-sétányra, ahol megebédeltünk, bedobtunk egy fagyit és kicsit nehezen, de elindultunk visszafelé. Az útvonal Almádiig nem változott, de aztán Fűzfőgyártelep felé véve az irányt indultunk haza. Ez a szakasz eléggé emelkedős, de minden dicséret megilletti a gyerkőcöket és szülőket egyaránt, mert kitartottak és megmászták az előttünk álló emelkedőket.

Az utolsó nagy emelkedő megtétele után egy közös csoportképet készítettünk, majd mindenki hazafelé vette az irányt. Nagyon jó kis túránk volt, kellemesen elfáradtunk, de mindannyiunkat jó érzéssel töltött el, hogy teljesítettük a kb. 60 km-es távot. Gratulálok minden résztvevőnek!

Gratulálunk Boti!

Hétvégén Monoron került megrendezésre a VII. Eagles Cup Teakwon-do verseny, ahol a Farkasodu sok sok kis növendéke is részt vett.
A verseny nagyságát mutatja, hogy 10 ország több mint 500 versenyzője indult a 2 napos megmérettetésen.
Vincze Boti (2.osztály)  a maga 8 évével a 12 éves kategóriában 31 induló közül ezüstérmet hozott haza formagyakorlatból. Ami egy nem várt, de annál nagyobb büszkeséget jelentő eredmény.
A gyerekek múlt héten övvizsgáztak (sárga öv, zöld csíkra) ezért is örülünk ennyire, hogy egy hétre a vizsgára ilyen nagyszerű eredményt ért el egy rangos nemzetközi versenyen.

Kerékpártúra meghívó

Kerékpártúra Balatonfüred (50 km)
Időpont: 2018.09.23. (vasárnap)
Indulás (gyülekező): Iskola fekete kapu, 9:00 órakor
Érkezés: Iskola fekete kapu kb. 14-15:00 órakor
Kísérők: Spengler András, Tasi Sándorné
Program: Kerekezés B.füredre a Tagore sétányra, ahol fagyizás és egy kis szabadidőt követően indulunk vissza Litérre
Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 19. (szerda)
Jelentkezés feltételei:
• max. 20 fő diák – két felnőtt kisérőre
• Bukósisak használata javasolt! Sisak nélkül csak szülői hozzájárulással lehet részt venni, melyről a jelentkezési lapon lehet nyilatkozni.
• Műszakilag kifogástalan kerékpár, valamint pótbelső (a saját kerékpárhoz való)
• Jelentkezési nyilatkozat kitöltése és időre történő leadása
• A túrán szülők, testvérek, barátok is részt vehetnek

Költőpénznek 1000 Ft-ot javaslok.

1 % – KÖSZÖNJÜK!

Tisztelt Szülők, kedves Támogatók!

Örömmel tudatjuk Önökkel, hogy a Litéri Általános Iskoláért Alapítvány 2018-ban a 2017. évi személyi jövedelemadó 1 %-ának felajánlásával 462 748 Ft-hoz jutott.

Ezúton köszönjük támogatásukat, melyet iskolánk tanulmányi, kulturális, szabadidős és sportprogramjainak támogatására használunk fel.

Pintér Katalin, a kuratórium elnöke

Egy kis kertészkedés…


2018. szeptember 11-én ismét ellátogatott iskolánkba Wari Borbála, a Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület elnöke, akinek Hegymagason van biokertészete. 2-8.osztályig szorgoskodtak vele a gyerekek: felmérték a magaságyások talajminőségének és ebből következő terméshozamának állapotát, beazonosítottak növényeket és megbeszélték, illetve a gyakorlatban is kipróbálták a magfogás mikéntjét, fortélyait. A további teendőket az Ökoszakkör közreműködésével már a gyerekek és tanáraik végzik!:)

 

ÖKOISKOLA LETTÜNK!

Örömmel adjuk hírül, hogy többéves elkötelezett ökoiskolai tevékenységünk, és eredményes pályázatunknak köszönhetően iskolánk 2018. szeptember 1-től 2021. augusztus 31-ig ÖKOISKOLA cím használatára jogosult!

Köszönjük kollégáink munkáját!