2019. január hónap bejegyzései

1 %-A Litéri Általános Iskoláért Alapítvány tájékoztatója

Tisztelt Szülők, kedves Támogatóink!

A Litéri Általános Iskoláért Alapítványt 1993-ban hoztuk létre diákjainak tanulmányi, kulturális és sportmunkájának, szabadidős tevékenységének támogatására. Az Önök adományának köszönhetően minden évben jelentős összeggel járulhattunk hozzá intézményünk fejlődéséhez.

Az elmúlt évben iskolai programokat, táborozást, erdei iskola megvalósítását támogattuk az Önök által felajánlott 1%-ból 50 000 Ft értékben. Az EFOP Menő Menza Litéren pályázaton elnyert összegből 11 692 819 Ft-ot fordítottunk iskolánk tanulóira. Ebből az összegből kicseréltük az étkezők bútorzatát, új felszerelt tankonyhát kapott a technika terem, evőeszközöket, konyhai kellékeket, hűtőszekrényt vásároltunk, és igényes szakmai programokat biztosítottunk. Az iskola udvarán tankertet létesítettünk, melyet a gyermekek gondoznak.

Szeretnénk, ha az iskoláért végzett munkánkat az eddigiekhez hasonló intenzitással folytathatnánk! Megköszönve eddigi támogatásukat, arra kérjük Önöket, hogy a továbbiakban is segítsék adójuk 1%-ával a Litéri Általános Iskoláért Alapítvány munkáját.

Az alapítvány számlaszáma: 11748007-20094409,

ahova egyéni adományaikat felajánlhatják.

Az alapítvány adószáma: 18915112-1-19

Ezt kérjük a bevallásokkal felajánlott 1%-ra ráírni.

Mint egyházi iskola, kérjük, hogy adójuk másik 1%-át községünkben működő egyházaink tevékenységére adományozzák.

Magyarországi Református Egyház: 0066

www.reformatus.hu/egyszazalek/

Magyar Katolikus Egyház: 0011

www.segitokezegyeletenat.hu/

Pintér Katalin

az alapítvány képviselője

Litér, 2019. január 29.

Örömteli hírek a 3. osztályból

3. osztályunkkal kapcsolatban örömteli híreket szeretnénk megosztani!
Hétmérföldes mesevetélkedő, Megyei Könyvtár szervezésében
Várpalota, 2. forduló, január 15.
Az egyik csapatnak 2 ponton múlt a továbbjutás. Sok munkájuk volt benne, szorgalmas és kitartó munkájukért osztályfőnöki dicséretet kaptak:
1. csapat (Olvasó Gézengúzok):
Kozó Hanna, Kondás Zsófi, Tóbiás Lili, Mentes Márk
2. csapat (Jedi-Írók):
Lampért Zétény, Kaiser Jázmin, Feil Milla, Pusker Olivér
Nyelvmester helyesírási csapatverseny, levelezős (Hebe Kft. szervezésében)
Országos verseny, 61 nevezett csapatból: 12. helyezés 100p/92 elért pont
Csapat: Feil Milla, Kozó Hanna, Pusker Olivér, Tóbiás Lili
Szeretettel gratulálunk diákjainknak, és a felkészítő pedagógusoknak is!

Féléves vizsgák a fúvós és a gitár tanszakon

Iskolánk művészeti iskolai tanulói 2019. január 25-én féléves vizsgájukat teljesítették. A fúvós tanszakon, amelyet Demény István tanár úr vezet 6 furulyás és 1 tenorkürtös diákunk mutatta be a félév során tanult ismereteit. A gitár tanszak növendékei (8 diák) – Bóza Kristóf tanár úr munkájának eredményeként – is bizonyították, hogy jól bánnak a húrokkal! Ezen a napon tehát 15 diákunk tett féléves vizsgát, amelyhez ezúton is sok szeretettel gratulálunk! Külön köszönjük azon szülőknek, akik megtisztelték jelenlétükkel a vizsgákat! Sőt, 7. osztályunk teljes osztálylétszámmal érkezett, hogy osztálytársuk – Varga Ádám – gitárvizsgáját meghallgassa! Köszönjük művészeti iskolai tanáraink áldozatos munkáját!

Portrérajzolást tanulhattak diákjaink…

2019. január 24-én iskolánk diákjai, pedagógusai portrérajzolást tanulhattak egy “maratoni” tanfolyam jóvoltából. A programra Marton Csilla tanárnő jóvoltából került sor, aki a szervezést vállalta! Minden résztvevő örömmel és sok új tapasztalattal távozott! Köszönjük szépen a lehetőséget! Ha van rá igény, lehetséges a folytatás is! 🙂

“Jézus élete” és “Az én Betlehemem” rajzpályázatok

 

Iskolánk katolikus tanulói 2018 decemberében két rajzversenyen is jeleskedtek.

Az egyik, a budapesti Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola által meghirdetett „Jézus élete” rajzpályázat, amelyen 72 iskola vett részt, ebből 13 iskola Erdélyből, 4 iskola a Felvidékről pályázott.  910 gyermekmunka érkezett be, amelyekből a díjazott alkotásokon kívül még 95 mű került kiállításra. Kozó Hanna 3. osztályos tanuló munkáját a zsűri, kiemelkedő színvonala miatt kiállításra javasolta. Nagyon büszkék vagyunk Hannára, csak így tovább!

A másik rajzversenyt a balatonfűzfői Jézus Szíve Plébánia hirdette meg, „Az én Betlehemem” címmel. Ezen a megmérettetésen alsós korcsoportban Márta Emese 2. osztályos tanuló első helyezést ért el, könyvjutalomban részesült. Felsős korosztályban Pintér Jázmin 5. osztályos tanuló harmadik helyezett lett. Petrik András 6. osztályos tanuló szintén első helyezést ért el és könyvjutalomban részesült. Gratulálunk a szép eredményekhez, további sikeres munkát kívánunk a gyerekeknek!

Lakics Krisztián és Lakics Krisztiánné katolikus hitoktatók

Interaktív ásvány-kőzettan természetismeret óra

 

2019. január 4-én a 6. osztályban interaktív ásvány-kőzettan órára került sor Bősz Imre ásvány-és kőzetgyűjtő, földrajz-testnevelés szakos tanár vezetésével. Diákjaink számtalan különleges ásványt, kőzetet és érvet csodálhattak meg, vehettek kézbe, miközben Imre bácsi érdekes történeteket mesélt az ásványok és kőzetek világáról. Az előadó által feltett kérdésekre a diákok ügyesen tudtak válaszolni, büszkék lehetünk 6. osztályosaink tudására!

XIX. Nemzetközi Környezetvédelmi Rajzverseny

Iskolánk évek óta küld alkotásokat a JQA Nemzetközi Környezetvédelmi Diák Alkotópályázatra, amelynek központja Japánban található. 2018-ban 19. alkalommal hirdették meg a versenyt, amelynek külön érdekessége lett, hogy a nemzetközi 1. helyezést egy magyar kislány szerezte meg, amelyhez ezúton is gratulálunk! 98 országból érkezett összesen 14 000 pályamű, köztük iskolánk diákjainak (20 fő) művei is, akiknek ezúton is sok szeretettel gratulálunk:

 • Feil Milla
 • Kondics Kitti
 • Békési Gerda
 • Hanisch István
 • Harnos Hanna
 • Pénzes Alexandra
 • Vida Zara
 • Zapletál Zoé
 • Homor Lili
 • Homor Hanna
 • Paksa Kata
 • Molnár Debóra
 • Vidics Edina
 • Feil Dorka
 • Szujó Mira
 • Böröndi Botond
 • Perl Panna
 • Térmeg Gergő
 • Károlyi Zsófia
 • Veiczer Dorina

A 2019-es japán rajzversenynek két témája van:

 1. A jövőnk és a Föld (Képzeld el a Földet, hogy milyen lesz a jövőben!)
 2. A Föld, amit szeretek (Rajzold meg azt a természeti környezetet, növény és állatvilágot, amit szeretsz!)

A/4 méretű alkotásokat 2019. április végéig kérem leadni a titkárságon.

Részletek az alábbi (angol nyelvű) honlapon: https://childrens-drawing.com/en/