2019. március hónap bejegyzései

Parkoló autók akadályozzák az iskolabusz közlekedését!

Tisztelt Szülők!

Az idei évben sajnos többször előfordult, hogy az óvoda felől közlekedő iskolabusz nem tudott bekanyarodni a PETŐFI utcába, mert a parkoló autóktól nem fért el! Ezért ismételten és tisztelettel megkérjük az iskolába gépjárművel érkező Szülőket és Vendégeket, hogy:

– Az iskolabusz közlekedését szíveskedjenek támogatni azzal, hogy a Bajcsy-Zs. utca – Petőfi utca kereszteződésében szabadon hagyják a fordulót, hogy az autóbusz be tudjon fordulni!

– A KRESZ által meghatározott “JOBBKÉZ” szabályt tartsák be! Litéren minden utca (kivéve a 72-es főút) “jobbkezes”, így a Petőfi utca is. Sajnos sokszor tapasztaljuk, hogy nagy sebességgel közlekednek gépjárművel az iskola előtt úgy, mintha nem is lenne kereszteződés, figyelmen kívül hagyva a jobbkéz szabályt!

– A gyermekek kiszállása, illetve a parkolás befejezése után ne kezdjenek el a kereszteződésben tolatni, mivel bármely irányban lehetőség van kisebb út megtételével visszafordulni, illetve van fordulási lehetőség a Petőfi utcában is! A csúcsidőszakban tolató gépjárművek balesetveszélyesek a gyalogosokra, és a teljes kereszteződés forgalmát blokkolják.

Együttműködésüket köszönve tisztelettel:

Gyenes Viktor

Igazgató

 

14 diákunk tett sikeres TAEKWONDO vizsgát :)

Talán a Farkasodu Taekwondo klub legnagyobb számú vizsganapján vagyunk túl. Összesen 33-an szereztek új öv fokozatot a csapatban 2019. március 28-án.
Ebből az iskola tanulói (14-en) a következő fokozatokat érték el:

Fehér öv:

 –  Balogh Patrik 1.osztály

 –  Regenye Bence 1.osztály

 –  Térmeg Sára 2.osztály

 –  Térmeg Ákos 2.osztály

 –  Lancz Hunor 2.osztály

 –  Putz Abigél 2.osztály

Sárga öv:

– Hegyi Ádám 2.osztály

– Szava László 2.osztály

Sárga öv, zöld csík:

–  Szamosi Ádám 2.osztály

Zöld öv:

– Kányai Szebasztián 1.osztály

– Vincze Botond 2.osztály

– Justin Zalán 4.osztály

– Vincze Dominik 5.osztály

Zöld öv, kék csík

– Borbás Bianka Antónia 5.osztály

Gratulálunk a vizsgázottaknak és sok sikert kívánunk a jövő hétvégén tartandó nemzetközi Spirit Open versenyen indulóknak.

Hajrá Farkasodu, hajrá Litér!

Vincze Kriszta

Szülői Közösség meghívója közösségi tevékenységre!

Kedves Szülők, tisztelt Pártolók!

A Litéri Református Általános Iskola Szülői Munkaközössége társadalmi munkát hirdet 2019. március 30-án 9 órai kezdettel az iskola udvarán. Szeretnénk otthonosabbá tenni gyermekeink számára a területet, ezért raklapbútorokból ülőkéket készítünk.

Szívesen fogadunk néhány tő virágot is, mely vidámabbá varázsolja gyermekeink játszóhelyét.

Várjuk minden szorgos, segíteni szerető ember jelentkezését. Kérjük, hozzanak magukkal szerszámokat, eszközöket.

További információt Lőrincze-Pap Helgától kérhető!

SZM vezetősége

Búcsúzunk Hilda nénitől

 

 

 

 

 

Fájó szívvel tudatjuk, hogy Ballangó Jánosné, Hilda néni életének 83. évében csendesen elaludt.

Meghatározó személyisége volt a litéri iskolának. Két év híján, amit a balatonkenesei nevelőintézetben pályakezdő pedagógusként dolgozott, a litéri iskola tanára volt. Az itt töltött közel negyven év alatt lelkiismeretesen, aktívan, szeretettel nevelte a felnövekvő nemzedékeket. Soha nem felejtjük el a testnevelésórákat, sportköröket, táborozásokat, akadályversenyeket, sportünnepélyeket. Emlékezetünkben a mindig mosolygós, lendületes, precíz tanár nénikén él tovább.

Temetése 2019. március 29-én 15 órakor kezdődik a balatonfűzfői temetőben.

A II. világháború litéri eseményeire emlékeztünk

2019. március 22-én a II. világháború litéri áldozataira emlékeztünk, mivel 1945-ben ezen a napon érte el a szovjet hadsereg Litért. Litér Község Önkormányzata és iskolánk a tavalyi évben rendhagyó történelemórával készült, és ennek sikerét látva határoztunk úgy, hogy az idei évben is hasonlóan emlékezünk. Éliásné Bíró Lilla történész és történelem szakos tanár, iskolánk pedagógusa, a II. világháború eseményeit, és a háború lezárását követő eseményeket elevenítette fel előadásában,  amelyet Fekete Tamás történész, a Veszprém Megyei Levéltár munkatársa követett, aki mesélt a litéri leventékről, és a világháború Litért érintő eseményeiről is. A rendhagyó történelemórán iskolánk 8. osztályos tanulói is részt vettek. Az alkalmat követően a Hősi Emlékműnél került sor koszorúzásra, ahol Szabó J. Róbert református lelkipásztor, mint Fenntartó képviselte iskolánkat. Tisztelet a Hősöknek!

Emlékezés Bódi Mária Magdolna vértanúságára

1945. március 23-án halt vértanúhalált Bódi Mária Magdolna. Erre emlékezve március 18-án, a reggeli áhítat keretében Laposa Norbert plébános atya tartott áhítatot, és megemlékezést az iskolaudvaron. Iskolánk közössége koszorú elhelyezésével zárta a megemlékezést.

Nemzeti Ünnepünk Március 15.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulója alkalmából szervezett ünnepélyen iskolánk tanulói adtak színvonalas műsort március 14-én. Felkészítő pedagógusok: Kertészné Kárpáti Katalin és Pintér Katalin tanárnők. A díszítést az alsó tagozatos diákok és osztálytanítóik, valamint Egyedné Kamondi Tünde munkáját dicsérik. A műsoron közreműködött az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekara, amelyet Demény István tanár úr vezényletével!

Ezen alkalomból került sor a Litér Község Önkormányzata által adományozott díszpolgári cím átadására is. A Litéri Református Általános Iskola fenntartója, vezetősége, valamennyi munkatársa és diáksága nevében is sok szeretettel és tisztelettel gratulálunk Kondics István Úrnak a díszpolgári címhez!

 

Márciusi pillanatképek iskolánk életéből

III. Palacsintaforgató Verseny húshagyó kedd alkalmából

Ebben a tanévben 3.alkalommal tartotta meg iskolánk a húshagyókeddi palacsintaforgató versenyt. A felső tagozat  diákjai közül 19-en vettek részt a megmérettetésen, melyen az volt a cél, hogy egy-egy kisütött palacsintát minél többször forgassanak meg szakadás, behajlás, vagy kézcsere nélkül. A legtöbbet forgató diákok Rada Enikő (217), Paizs Vivien (213) és Majoros Patrik (203) voltak. Reméljük mindenki jól érezte magát, azok is, akik először szedték össze bátorságukat az ügyességi próbán. Várunk mindenkit jövőre szeretettel!