2019-04-16 nap bejegyzései

Újabb táncos sikerek! GRATULÁLUNK! :)

16. alkalommal szervezték meg 2019. április 14-én a „Bakony Virága” szólótáncversenyt, amelynek a várpalotai Thury Vár adott otthont.

E rangos megmérettetésen iskolánk tanulói közül Paizs Vivien 7. osztályos, Frank Fanni, Waldmann Jázmin 4. osztályos és Kozó Hanna 3. osztályos tanulóink vettek részt. Dunántúl szinte egész területéről érkeztek versenyzők. A szakmai zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, hisz a táncegyüttesek legügyesebbjei jelentkeztek erre a versenyre.

Minden táncosunk elismerést és sok dicséretet kapott.

Kozó Hanna elnyerte a „Bakony Virága” díjat. Kísérője Varga Milán volt.

Különdíjként ők képviselhetik a Tatai Sokadalom rendezvényen régiónkat a korosztályukban.

Minden táncosunknak szívből gratulálunk teljesítményéhez!

 

Csajági Énekkari Találkozó

Nagy sikerünk volt Csajágon 2019. 04. 11-én, a már hagyományosan megszervezett kórustalálkozón. Öt énekkar mutatta be produkcióját. Büszkék lehetünk tanulóinkra, mert amint Varga Áron – a Veszprémi Református Egyházmegye ének-zeneügyi szakelőadója – az értékelésben kiemelte, nagyon “egyben” szólt az előadásunk (Nincs más Isten, Pillangó, ha lehetnék) és sokat fejlődött a ritmustartásunk is. A másodikosaink kitettek magukért. Nagyon komolyan vették a szereplésüket. Nekik köszönhető, hogy sokkal erőteljesebben szólt a kórusunk. Az egész találkozó nagyon jó hangulatban telt. Mutatta ezt, az is hogy a zárószámában (Tavaszi szél…) az összkarban improvizáltunk szólamokat és a Csajági kórus gitár tanára is csatlakozott az at hoc zenekarunkhoz. Dusicza Ferenc, református lelkész úr pedig felénk fordulva mondta, “Mindenki hozta a formáját.” Utalva arra, hogy a litériek mindig meglepetéssel rukkolnak elő a műsorukban. A kórustalálkozó természetesen gazdag szeretetvendégséggel zárult, aminek a gyerekek nagyon örültek.

Jövőre is elvárnak bennünket.

Nagy segítségemre volt a kirándulás alatt Majoros Patrik 8. osztályos tanulónk, aki a pedagógiai asszisztens szerepét látta el mellettem, és fotóival megörökítette az eseményt.

A litéri énekkar-zenekar idei tagjai voltak:

Glöckl Lenke (2), Lőrincze Lilla (2), Somogyi Ábel (2), Szabó Johanna (2), Galambos Dániel (5), Pintér Jázmin (5), Sárközi Dominik (5, ének, gitár), Petrik András (6, ének, basszusgitár), Pintér Zétény (6, dob).

Moldován László

zenetanár