2019. december hónap bejegyzései

Iskolai ének-és zenekarunk ünnepi műsorai

Sikeres “maratoni” koncert-turnén vagyunk túl csapatunkkal. Az első fellépésünk a litéri református templom harmadik adventi gyertyagyújtásával kezdődött, ahol verses-zenés ünnepi műsorral készültünk. A közönség feszült figyelemmel hallgatta végig műsorunkat és nagy tapssal jutalmazta a fellépőket.

A második bemutatónk Iskolánk szünet előtti karácsonyi műsorában volt. Itt Kertészné Kárpáti Katalin és Szántóné Szabó Zsuzsanna tanítónők által szerkesztett és betanított nagysikerű ünnepi produkcióban adtuk elő dalainkat.

Harmadik fellépésünk nem volt könnyű, mert polgármester Úr külön felkérésére a litéri Falukarácsonyon mutattuk be a Termelői Piacon. Azért itt is sikerült többeknek örömet okozni, ami a tapsokon érezhető volt.

Úgy tűnik, fontos szereplői lettünk a környék ünnepi műsorainak, mert Vilonya polgármestere – Fésűs Sándor Úr – is meghívta iskolánk énekkarát és zenekarát az egész órás helyi ünnepi programba. Műsorunk sikerét mutatta, hogy a közönségből többen jöttek gratulálni a műsorunkhoz. Ez volt a negyedik fellépésünk az adventi készülődésben. Ez úton is hálásak vagyunk a szülőknek, hogy segítettek a gyerekek biztonságos eljuttatásában a koncert helyszínére.

Az énekkar és zenekar tagjai voltak:
Szabó Bernadett (2)
Glöckl Lenke (3)
Lőrincze Lilla (3)
Somogyi Ábel (3)
Szabó Johanna (3)
Bozsoki Vendel János (5)
Farkas Fruzsina (5)
Pintér Jázmin Napsugár (6)
Sárközi Dominik (6)
Varga Ádám István (8)
A zenekar népszerűségét mutatja iskolánkban, hogy Varga Ádám az utolsó két hétben lépett be kis közösségünkbe új hangszerével, a basszusgitárral.

Összességében elmondhatjuk, hogy jól sikerültek a műsoraink. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, és nagyon sokat tanultak a próbák és a fellépések során. Biztos vagyok benne, hogy ez jó hatással lesz személyiségük fejlődésére, hiszen jövőre is vár bennünket több bemutató.

Köszönjük Simon Tibor és Galambos Anikó képeit, hogy fellépéseinket megmentették az örökkévalóságnak!

Moldován László
zenetanár

Pintér Katalin a Magyar Kultúra Lovagja

Iskolánk tanítója, igazgatóhelyettese: Pintér Katalin, a Litéri Zöldág Néptáncegyüttes tánccsoport-vezetője több évtizedes elhivatott szakmai munkájának elismerésként a Magyar Kultúra Lovagja címet kapta, amelyhez iskolánk valamennyi polgára és fenntartója nevében is őszinte szívből gratulálunk! Nagyon büszkék vagyunk Rád, és Veled örülünk Kati néni!

A díj átadására 2020. januárjában kerül sor, a XXIV. Magyar Kultúra Napja gála keretében Budapesten.

Fotó: Simon Tibor

Karácsonyi Lelki Nap 2019. december 14-én

Karácsonyi Lelki Nap iskolánkban! Köszönjük Szabó J. Róbert lelkipásztorunk fényképes videóját! Jó hangulat, sok nevetés, boldog gyermekarcok, dicsőítés, kreatív foglalkozás, színdarab és sok-sok izgalmas feladat… Köszönet és Hála ezért a napért, hogy lélekben készülhettünk Jézus születésének ünnepére!

SDG!

A fényképes videóösszeállítás megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

https://www.youtube.com/watch?v=N7lGqtLnvzQ&feature=youtu.be

Körzeti úszóverseny Balatonfűzfőn

Iskolánk 4 tanulójával vettünk részt az idei tanév körzeti úszóversenyén Balatonfűzfőn.

Az alsó tagozatosokat Frank Máté, a felsősöket Békési Gerda, Paizs Péter Dániel és Áldozó Zsombor képviselte.

Reggel 8:00 órára az uszodába értünk, majd Máté felkészülvén az alsósok versenyére elkezdte a szárazföldi, majd a vízi bemelegítést. Rögtön a legelső futamban – 50m-es gyors – felálhatott a rajkőre. Pár futammal később pedig az 50m-es hátúszásban szállt versenybe a helyezésekért. Mindkét számban remekül úszott és maga mögé utasította az ellenfeleket, így begyűjtötte mindkét számban az aranyérmet.

Időeredményei:

  • Gyors: 0:53:81         I. hely
  • Hát: 1:00:57             I. hely

Őt követték a felsősök Gerdával, Danival és Zsomborral. Míg a kicsik versenye, eredményhirdetése zajlott, Ők is elkezdték a bemelegítést, hogy jól átmozgatva ugorhassanak a vízbe. Gerda gyors -és hátúszásban mérette meg magát. Derekasan küzdött, de ma, ez éremre nem volt elegendő. Megbeszéltük, hogy jövőre újra nekirugaszkodik és megpróbálja felküzdeni magát a dobogóra. Dani gyors- és mellúszásban állt rajtkőre. Nagy verseny bontakozott ki a 100m-es gyorsúszásban. Többen is fej-fej mellett haladtak. Daninak nagy küzdéssel sikerült a 3. helyet megcsípnie. A mellúszásban már nem volt ennyire kiélezett verseny, itt is magabiztos úszást bemutatva ezüstérmet nyert versenyzőnk.

Időeredményei:

  • Gyors: 1:22:28        III. hely
  • Mell: 1:43:41           II. hely

A legnagyobbak között Zsombor mérette meg magát. Ő az, aki már több éven keresztül képviseli iskolánkat és szép eredményekkel örvendeztet meg minket. Szerencsére az idei évben is hozta a jó formáját – pedig már több éve abbahagyta a versenyúszást – és szerzett dicsőséget iskolánknak. Gyors- és hátúszásban mérette mag magát és mindkét számban a végelszámolásnál a dobogóra állhatott.

Időeredményei:

  • Gyors: 1:24:05        II. hely
  • Hát: 1:46:09            III. hely

Nagy örömmel tértünk vissza az iskolába, e remek versenyzést követően!

Gratulálunk!

KÉPEK: https://photos.app.goo.gl/uKMpfgWVNHwQbHARA

Interaktív fizikaóra

8. osztályosaink interaktív karácsonyi fizikaórán vettek részt Várkonyi Gabriella tanárnő vezetésével. A diákok világító képeslapokat készítettek, ahol az energiaellátás biztosítását is nekik kellett megoldani! 🙂 A jelek szerint sikerrel jártak! Gyakorlati fizika karácsonyra! 🙂 Így tovább!

Köszönet és Hála! Lezárult cipősdoboz akció!

Tisztelt Iskolapolgárok!

Lezárult az idei “cipősdoboz” akciónk! HÁLÁSAN köszönjük mindenkinek önzetlen segítségét! A mai napon 56 darab, gyönyörűen csomagolt, szép ajándékokkal teli dobozt adtunk át a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálatának, akik gondoskodnak az országos gyűjtésről! Köszönjük Kisantal Zsuzsa iskolatitkárunk munkáját, aki nélkül nem születhettek volna ilyen csomagok! “A jókedvű adakozót szereti és megáldja az Isten!” Így legyen! Jövőre folytatjuk!

Adventi gyertyagyújtás

II. Adventi gyertyagyújtás a Református templomban

iskolánk ének-és zenekarának, valamint versmondóinak közreműködésével! Köszönjük pedagógus kollégáink (Kertészné Kárpáti Katalin és Moldován László) felkészítő munkáját! A templomi alkalom után a gyerekeket és szüleiket a gyülekezeti teremben gyertyaöntés és finom falatok várták a kandalló melegében!

Gratulálunk Botond!

A mostani hétvégén 2019.11.30 – 12.0.-jén tartotta az idei év utolsó magas öves vizsgáit Budapesten a Magyar TKD Szövetség.
Erre a vizsgára a kék – és afeletti övekre pályázó növendékek nevezhettek.
A Farkasodu Klub 3 vizsgázóval érkezett erre a nehéz megmérettetésre.
A szombat délelőtt a kék öves vizsgázóké volt, akik az ország minden szegletéből érkezve, több mint negyvenen igyekeztek számot adni tudásukról.
 A vizsga technikai elemekből, formagyakorlatból és erőnléti részből épült fel.
A technikai elemeket közel fél óráig, az instruktor által vezetett sorrendben mutatták be a pályázók, majd az egyéni formagyakorlatokat követően együtt végezték az erőnléti feladatokat (40 fekvőtámasz a 14 év alattiaknak, 50db 14-18 éves korig, 18 felett pedig 60 db, valamint 4 perc lovaglóállás)
Iskolánkat Vincze Botond 3.osztályos tanuló képviselte és tett is sikeres vizsgát, méghozzá kiemelt dícsérettel.
A maga 9 életévével a legfiatalabb vizsgázó volt és felnőttek számára is példamutatóan csinálta végig a feladatokat.
Harmath László 9. danos nagymester elismerően szólt a vizsgateljesítményéről és példás hozzáállásáról.
A továbbiakban is kitartást és szorgalmas tanulást kívánunk neki, hogy elérhesse az álmát, hogy fekete öves diákmesterré váljon.
Köszönettel tartozunk a Mestereinek a felkészítésért és kívánjuk, hogy a következő magas öves vizsgán további Kisfarkasokat vezessenek sikerre!
Hajrá Litér, hajrá Farkasodu!
Vincze Krisztina