2020. február hónap bejegyzései

EDISON robotprogramozási bemutató és verseny

2020. február 26-án a 6. és a 8. osztályos diákjaink vehettek részt Boleraczki Miklós (Pannon Egyetem, Mérnöki Kar, Gépészmérnöki Intézet) tanár úr előadásán, és EDISON robot programozási bemutatóján. A bemutató részeként meghirdettük iskolánkban a programozási versenyt, amelyre kettő fős csapatok jelentkezését várjuk, a fődíj pedig nem más lesz, mint egy igazi EDISON robot! 🙂 A felajánlást, és a szervezést ezúton is köszönjük Dr. Gyurika István tanszékvezető docens Úrnak, az előadást pedig Miklósnak! Diákjaink sok új, és érdekes információval gazdagodtak a robotok és a programozás világát tekintve, bízunk benne, hogy kedvet kaptak egy kis robotikához! 🙂

IV. Húshagyó keddi Palacsintaforgató Verseny

2020. február 25-én tartottuk immár hagyományos (negyedik) palacsintaforgató versenyünket. A helyszín változott, mert kellemes és kényelmes körülmények között, megújult tankonyhánkon fogadtuk a  22-25 ringbe szálló játékost, illetve nézőként a 2.osztályosokat:).
Hála a Szülői munkaközösségnek, volt sok tészta és kész palacsinta is, senki sem maradt éhen:)
A hangsúly a korábbi évekhez képest a többszörös megforgatáson volt, egy-egy palacsinta a 3 legügyesebb  versenyző  serpenyőjéből 1000-nél is többször repült a levegőbe!!! Szívből gratulálunk diákjainknak! Találkozunk jövőre ugyanitt, nehezített feltételekkel!:)

Nyílt Napok 2020 – Meghívó

Tisztelt Szülők, kedves Érdeklődők!

Iskolánk 2020. március 17-én (kedd) és 18-án (szerda) nyílt napokat tart, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket! Tisztelettel kérjük, hogy vendégként a nyílt órákon csak felnőttek vegyenek részt!

A nyílt napokon lehetőség nyílik (a mellékelt táblázat alapján) óralátogatásra, az iskola épületeinek megtekintésére és személyes találkozásra az intézmény pedagógusaival és vezetőségével.

Nyílt napok meghívója és órabeosztása: Meghívó_2020

ÖKO NAPLÓ

Kedves Szülők, kedves Diákok!
2019. február 1-től április 22-ig egy olyan környezetvédelmi versenyt hirdet az Erzsébet Ifjúsági Alap az ország 1-12 évfolyamos diákjai számára, ami a környezettudatos magatartás fontosságára hívja fel a figyelmet. A résztvevőknek egy Ökonapló nevű alkalmazást kell letölteni a Play áruházból, majd az OM azonosító és a regisztrációs adatok megadásával (felhasználó név és jelszó) minden nap 5 kérdést megválaszolni. Az eredmények függvényében szemlélteti számukra az applikáció, hogy aznap mennyire védték a bolygót, egyetlen otthonunkat. Lehet egyénileg és közösségben is játszani. Ha osztályok játszanak, a pontok összeadódnak, s az első 3 legmagasabb pontszámú osztály 3 napos kirándulási lehetőséget kap élménytábor, (1-5 évfolyam), vagy pályaorientációs tábor (6-12 évfolyam) formájában. Az 5. és 6.osztályból már sokan jelezték részvételi szándékukat, várjuk a többi osztály diákjait is!
Aki szeretne játszani, kérjük, hogy osztályfőnökénél, vagy Bán Helga tanárnőnél is jelezze szándékát a regisztráció mellett.
Jó játékot kívánunk!

“Menő Menza Litéren” EFOP-1.8.5-17-2017-00288

Akadálymentes változat

A projekt címe:

Menő menza Litéren

A projekt azonosító száma:

EFOP-1.8.5-17-2017-00288

Szerződött támogatás összege: 19 840 740 Ft

A kedvezményezett neve: Litéri Általános Iskoláért Alapítvány

A támogatás mértéke %-ban:100 %

A projekt zárás időpontja: 2019.12.31.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg!

A projekt tartalmának bemutatása

Célunk, hogy az iskola életének egészségkulturáját fejlesszük és egészségmegőrzését elősegítsük az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának biztosításával, tárgyi feltételek biztosításával.

Célcsoportok:

 • Litéri Református Általános Iskola diákjai, tanárai, étkeztetői
 • az iskola diákjainak családtagjai
 • az egészségtudatosság növelését segítő pedagógusok, az iskola munkatársai, közétkeztetés szereplői

Főbb tevékenységek:

 • Tankert kialakítása, gondozása
 • Interaktív iskolai foglalkozások
 • Dietetikus csoportfoglalkozások
 • Egészségmegőrző klub
 • Dietetikus tanácsadás
 • Diákok étkezési szokásainak megismerése, hatékonyságmérés
 • Szemléletformáló rendezvények
 • Ivókút kialakítása
 • Étkező fejlesztése (edényzet, bútorzat)

ON LION Angol tanulmányi verseny

2019. október és novemberében iskolánkból 26 tanuló vett részt az országos ON LION angol tanulmányi versenyen (3-8.osztályig). Ez a verseny azért különleges, mert a feladatsorok nemcsak szókincs és nyelvtani tudást mérnek, hanem tájékozódási készséget is: a diákoknak 72 órájuk van online  utánanézni egy-egy ország, vagy országrész kulturális, illetve földrajzi érdekességeinek.

Büszkék vagyunk a sok jelentkezőre, a szorgos kutató-munkára,  és a szép eredményekre! 🙂

Bertalan Anna, Kondás Zsófia, Pusker Olivér, Bóka Martin, Feill Milla, Varga Kornél,Lukács Dávid, Farkas Fruzsina, Egyed Barnabás, Feill Dorka, Vidics Edina, Bőröndi Botond, Gardó Bence, Vincze Dominik, Kondics Emma, Kondics Zsolt, Paksa Katalin, Tál Enikő, Luka Rebeka, Nagy Imola, Zsámbok Hanna, Kovács Anna, Borbás Bianka, Pintér Jázmin, Kiss Patrik, Keresztes Kata

Bán Helga angoltanár

Fajfelismerés és fotózás

Iskolánk 8. osztályos diákja Vidics Ádám, a tavalyi évben egy fotóversenyen vett részt, ahol a Magyarországon előforduló fajokról készített saját fotót kellett feltölteni. A verseny pikantériája, hogy a képen látható fajokat meg is kellet határozni és csak azt a képet fogadták el a versenyben, melyet pontosan meg is határozott a feltöltője, így Ádám is. A verseny célja nem a profi képminőség volt, hanem a versenyző fajismeretének bővítése.

Az elkészült képeket a versenyzőknek fel kellett tölteni a fajbook.hu oldara, ahol ellenőrizték és folymatosan frissítették a verseny állását (a legtöbb fajt feltöltő versenyzők rangsorában).

Ádám a versenyre kb. 150 faj saját készítésű képét töltötte fel. A versenyen több mint 3600 versenyző indult és Ádám a 11. helyen végzett.

Teljesítményéhez szívből gratulálunk!! Csak így tovább!