2020. március hónap bejegyzései

Iskolai beiratkozás a 2020/2021-es tanévre

Tájékoztató a Litéri Református Általános Iskolába történő beíratás rendjéről

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai ONLINE beíratás ideje:
2020. április 6. (hétfő) 8.00 – 2020. április 8. (szerda) 18.00

  • A beiratkozás online felületen történik, tehát az iskolában NEM KELL és NEM IS SZABAD személyesen megjelenni!
  • Az online felület elérhetőségét (közvetlen linkjét) 2020. április 6-án (hétfő) 7.45-kor tesszük közé iskolánk hivatalos honlapján (literirefiskola.hu). Kérjük, figyeljék a felületet!
  • A beíratással kapcsolatban felmerülő probléma esetén kérjük (például nem tudnak online felületen beiratkozni), értesítse e-mailen Gyenes Viktor iskolaigazgatót az igazgato.literiskola@gmail.com címen vagy hívja ügyeleti telefonszámunk a 0688/588-021-es számon (hétfő-szerda 8.00-12.00)!
  • A felvett gyermekek esetében a beiratkozáshoz szükséges hivatalos dokumentumok bemutatására a 2020/2021-es tanév kezdetén kerül majd sor!

A felvételről az iskola igazgatója 2020. április 27-ig dönt, amelyről ezt követően elektronikus úton írásban értesíti a szülőket.

Jogorvoslat, jogszabályi tájékoztatás:

  • A döntés ellen a szülő – a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutásától számított tizenöt napon belül – jogszabálysértésre vagy érdeksérelemre hivatkozással kérelmet nyújthat be. A kérelemmel kapcsolatban az iskola fenntartója jár el és hoz másodfokú döntést. Iskolánk fenntartója: Litéri Református Egyházközség. Képviseli: Szabó J. Róbert református lelkipásztor. https://refliter.hu/

Tavaszi szünettel kapcsolatos tájékoztatás

Tisztelt Iskolapolgárok!

A kialakult helyzetre tekintettel iskolánkban a tavaszi szünet az alábbiak szerint valósul meg:

Tavaszi szünet előtti utolsó digitális munkanap: 2020. április 8. (szerda)

Szünet: április 9. (csütörtök) – április 14. (kedd)

Tavaszi szünet utáni első digitális munkanap: 2020. április 15. (szerda)

Tisztelettel: Iskolavezetés

 

Pszichológusi tanácsadás, online konzultáció

Tisztelt Iskolapolgárok!

Kretz Adrienn iskolapszichológusunk online módon várja megkereséseiket, amennyiben szeretnének szakemberhez fordulni kérdéseikkel! Azon tanulóink szüleit, akik már korábban megkezdett pszichológiai terápián vettek részt, külön is felkeressük, de minden Iskolapolgárunk (munkatársak, szülők, diákok) fordulhat bizalommal pszichológus kolléganőnkhöz! A csoportos pszichológusi foglalkozások természetesen elmaradnak!

Kretz Adrienn elérhetőségei:

Telefonszám: 0630/5428006

E-mail cím: kretz.adri@gmail.com

Facebook: Adrienn Kretz

 

Föld órája és ÖKONAPLÓ

A Föld órája március 28-án lesz! Érdekes információk, tudnivalók, környezettudatos tippek az alábbi oldalon:
Az Ökonapló versenyt június 30-ig meghosszabbították. Egyénileg is lehet versenyezni, de ha valaki szeretné, hogy a csapata pontjai összeadódjanak, annak le kell adnia a nevét nálam regisztrációra (Bán Helga tanárnő).
Részletek az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

Tájékoztató

Tisztelt Iskolapolgárok!

2020. március 16-tól a rendkívüli helyzetre való tekintettel a iskolánkban a kontaktórás (személyes megjelenésen alapuló) tanítás felfüggesztésre kerül. Diákok, szülők az intézménybe NEM JÖHETNEK BE!

Az úgynevezett távoktatás (digitális oktatás, otthontanulás) lehetőségeiről folyamatosan egyeztetünk, gyűjtjük az információkat, és a lehető legjobb megoldás megtalálására törekszünk!

Tisztelettel megkérjük a Szülőket, hogy folyamatosan figyeljék a DIGITÁLIS NAPLÓT, mert ez iskolánk hivatalos tájékoztatási felülete!

Törekszünk arra, hogy a jelen helyzetben minden felmerülő kérdésre válaszoljunk!

Amennyiben az iskolával kapcsolatba szeretnének lépni:
1. Telefonszámunk: 0688/588-021
2. Igazgató e-mail címe: igazgato.literiskola@gmail.com
3. Digitális naplón keresztül minden pedagógusunk elérhető!

Tisztelt Szülők! Jelen helyzet számunkra is váratlanul jött, nagyon komoly feladatot bíz ránk: pár nap alatt kell átszerveznünk az intézmény jól bevált működését, új működési rendet kialakítani, miközben nem szabad elfelejtenünk azt, hogy legfontosabb feladatunk a gyermekek tanítása, nevelése. Ebben az új helyzetben igyekszünk legjobb szakmai tudásunk, és legmagasabb szintű szervezői képességünk alkalmazni, azonban az Önök felelősségteljes szülői hozzáállása, támogatása és aktív részvétele nélkül ez nem fog működni! Kérjük, legyen partnereink ebben a nem mindennapi folyamatban, történelmi helyzetben!

Tisztelettel: Gyenes Viktor igazgató

Napindító gondolatok

Kedves Iskolapolgárok, Diákjaink! Március 17-től minden reggel az első bejegyzésünk Robi bácsi napindító gondolatai lesznek! Fogadjátok szeretettel, lelki támogatásként! Holnap reggel indul a sorozat! 

Gratulálunk Zsófi és Dúdoló!

Március 10-én rendezték Pétfürdőn, a Tiszán innen, Dunán túl…Országos népdal-éneklési minősítő verseny Veszprém megyei döntőjét.
Kis csapatommal a Dúdoló Énekegyüttessel, amelynek Károlyi Zsófia, az iskola tanulója is tagja, kiemelt arany fokozattal és az országos döntőbe való bejutással tértünk haza
Baksa Kata

 

Oktatási Hivatal tájékoztatója

Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatja Önöket. Jelenleg Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint egyelőre elkülönült, egyedi esetek vannak, így jelenleg is legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány továbbterjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása. Ahhoz, hogy ilyen típusú járványgócok hazai közoktatási intézményekben ne alakulhassanak ki, kiemelten felkérjük Önöket az alábbiak betartására:

– A megelőzés első és legfontosabb lépése a személyi higiéniés szabályok betartása. Ennek egyik legfontosabb eszköze – főleg kisgyerekek esetében – a rendszeres és kézmosószerrel negyven másodpercen keresztül történő, hatékony kézmosás. Ennek módjáról a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon elérhetővé tettek egy tájékoztató videót, amelynek elérhetősége a következő:

https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/videos/2848001001994029/

Kérjük, hogy a videót mutassa be kiskorú gyermekének, és az azon található mozdulatokat is gyakorolják be közösen a kiskorú gyermekkel. (A gyakori és helyes kézmosás fontosságára az iskolákban is felhívjuk a figyelmet, ez azonban nem pótolhatja az otthoni szülői iránymutatást.)

– Kérjük, hogy a fennálló helyzettel kapcsolatban csak megbízható és hiteles forrásokból szerezzen információkat. Jelenleg Magyarország Kormánya hivatalos tájékoztató oldalt üzemeltet a https://koronavirus.gov.hu internetes oldalon, valamint a közösségi médiában (Facebook) létrehozásra került a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal („Koronavírus tájékoztató oldal”, https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu).

– Amennyiben akár Önnél, akár kiskorú gyermekénél a koronavírusra utaló tüneteket tapasztalnak (https://koronavirus.gov.hu/mit-tegyunk-tunetek-eseten), akkor kérjük, hogy telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, aki szükség esetén a mentők értesítéséről, és az ezt követő protokoll szerinti intézkedések megtételéről gondoskodni fog. Ezt követően kérjük, amennyiben ilyen eset előfordul, akkor értesítsék a köznevelési intézmény vezetőjét, vagy gyermekük osztályfőnökét is az eseményekről.

  • Amennyiben koronavírus fertőzés szempontjából kiemelt kockázatú területen jártak, esetleg bizonyítottan koronavírus fertőzéssel diagnosztizált személlyel kerültek kapcsolatba, kérjük, hogy minden esetben a tájékoztatóban foglaltak szerint eljárni szíveskedjenek, azaz:
  • konzultáljanak telefonon a háziorvosukkal,
  • a tünetek lappangási idejének megfelelő (14 nap) időtartamban lehetőleg otthonukat ne hagyják el,
  • amennyiben ezen időszak alatt tüneteket tapasztalnak, akkor szintén a háziorvosukat hívják telefonon, aki a fentiek szerinti eljárás megtételéről gondoskodni fog.

A Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal is folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, állandó kapcsolatot tart mind az Emberi Erőforrások Minisztériumával, mind az Operatív Törzzsel. Amennyiben bármilyen, a hazai köznevelési intézményeket érintő intézkedés elrendelésre kerül, akkor arról soron kívül értesítjük mind a Tankerületi Központokat, mind a köznevelési intézmények vezetőit, akik a szükséges információkkal ellátják Önöket.

Segítő együttműködését megköszönve!

“Itthonról Otthonra” – A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara programja iskolánkban

2020. március 10-én a Nemzet Agrárgazdasági Kamara “Itthonról Otthonra” programja látogatott iskolánkba, hogy két izgalmas, és érdekes előadás keretében a diákok bepillantást nyerhessenek az Agrárkamara munkájába, és abba a folyamatba, hogy hogyan kerül minden nap élelmiszer az asztalunkra, miért érdemes helyi termelőktől, helyi termékeket vásárolni, és fogyasztani. A NAK kabinetfőnöke – Szedlák Attila Úr – előadását követően Süle Katalin alelnök Asszony tartott mindezen gondolatokról átfogó előadást, amelyet diákjaink érdeklődéssel hallgattak. Az elméleti információkat követően a gyakorlat oldaláról közelítve helyi termelőktől származó élelmiszereket kóstolhattak diákjaink: sonkát, kolbászt, tojást, tarját, 4 féle sajtot, és természetesen zöldség és kenyér is járt a kóstoló mellé! Jóízűen, és gyorsan fogytak a falatok, mindenki talált az ízlésének megfelelőt, így diákjaink biztosan tanúsíthatják, hogy a helyi termelők termékei finomak, és egészségesek, vásároljuk tehát ezeket! Köszönjük a Nemzet Agrárgazdasági Kamarának a szervezést, és a program megvalósítását!