Isten hozott, kedves olvasó honlapunkon! Hadd mutassam be néhány mondattal iskolánkat, abban a reményben, hogy nem csak “virtuálisan”, hanem valóságosan is lesz alkalmunk a találkozásra.

A litéri iskolák története 1732-ig nyúlik vissza, amikor a török hódoltság korában elnéptelenedett faluba költöző reformátusok iskolát alapítottak. A múlt század első harmadától a református iskola mellett katolikus is működött, majd mindkettőt államosították. Állami, majd a rendszerváltás után önkormányzati iskola voltunk, 2012-től pedig református iskola, mely elkötelezett a litéri, királyszentistváni és környékbeli diákok keresztyén szellemiségű nevelésében és minőségi oktatásában.

Iskolánk egy régi kastély kertjében helyezkedik el, melynek frissen felújított épülete az alsó tagozat otthona. Egy udvaron belül, de több épületben tanítunk: a felsősök többsége a tornateremmel együtt épült osztályokban van; középen az ebédlőépületünk, s van még egy informatika-épület is. Udvarunk tágas, sok növénnyel. És van egy professzionális műfüves focipályánk is.

Egy családias, emberarcú, keresztyén értékrendű iskolává formálódtunk.