fejlec

Kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapjának pályázati szegletében. A „Lendület, kreativitás, megújulás – a litéri iskolában” c. pályázatunk megvalósulásáról olvashat e menüpont alatt.
Sok munka, előkészítés és szervezés van a hátunk mögött, de elmondhatjuk, hogy látszanak a projekt eredményei. Örömet, fejlődést hozva iskolánk mindennapi munkájában, számos meglepetést, élményt diákjaink szabadidős tevékenységeiben, oktatásában.

Eszköztárunk bővült: 27 db táblaszámítógép segíti az informatika tantárgy oktatását, majd a széles sávú kapcsolat kiépítése után a tanórai munkát.
Az oktatást, szabadidő hasznos eltöltését támogató eszközök között hangszerek, társasjátékok, fizikai illetve a környezeti nevelést támogató kísérleti eszközök, csillagászati távcsövek és sporteszközök, gazdasági szemléletet fejlesztő játékok vannak.
Nyelvi eszköztárunk multimédiás oktatóanyagokkal és nyelvi játékokkal, audioeszközökkel bővült.
Programjaink közül a legizgalmasabbak:
A Velencei tó körbebiciklizése,  komplex-közlekedési ismereteket nyújtó, baleset-megelőző és egészségfejlesztő nap. Alsós látogatás, kirándulás a Tihanyi félszigeten.
Angol tábor Balatonszárszón, melyben a teljes felső tagozatunk részt vett. Az egy hetes program a Soli Deo Gloria református konferencia-központban zajlott, melyben nem csak tanórák, hanem anyanyelvi tanárok is segítették a gyermekek nyelvfejlődését.
A külön rendezvényként, illetve a hagyományos Árpád napi vásárhoz kapcsolódva, egészségnapot tartottunk. Témáink között szerepelt az egészséges táplálkozás, a kisállattartás, bőrápolás és a testékszerek.
Nyolcadikosaink konfliktuskezelő tréningen vettek részt.
Szakköreink is beindultak: alsósoknak két csoportban informatikai szakkör, felsősöknek animációs, 3D grafikai szakkört tartunk. A népi kultúra és művészet pedig néptáncszakkörünkben jelenik meg.

De ez csak a kezdet, a projekt a 2014-es évben is sok lehetőséget nyújt a gyermekeknek: az úszásoktatástól a táborozásig, az erdei iskolától a keresztény ünnepek méltó ünnepléséig.

Tisztelettel, Kisantal Tibor igazgató