7. osztályosaink zárták a DTK programsorozatunkat

Március 4-én a 7. osztályosokkal is ellátogattunk a Digitális Tudásközpontba, ahol két, egyenként 90 perces foglalkozáson vettünk részt.

Az első foglalkozás egy izgalmas kódfejtő játék volt, páros munkában dolgoztunk. Megismerkedtünk a Morse-kódokkal, majd egy kis programozás után Micro:bitek segítségével titkos kódokat, üzeneteket küldhettünk egymásnak. Mindenki nagyon ügyes volt, még a hosszabb üzeneteket is sikerült megfejtenünk! Nagyon élveztük ezt a játékot!

Rövid tízórai szünet után kezdődött a második foglalkozás, ennek keretében a 3D-s nyomtatással ismerkedtünk meg. Megtudtuk, hogy kisebb tárgyak mellett ma már házakat, sőt ételeket is előállítanak a technika segítségével. Csodálatos, egyben elképesztő a tudomány fejlődése, s az előadás után megbeszéltük, hogy ez az irány miféle veszélyeket rejteget a sok előny mellett.

Megtervezhettük saját kulcstartónkat, ezt 6 szerencsés tanuló meg is kapta a nyomtatás után.

Igazán érdekes előadásokat hallottunk, sokat tanultunk ezen a délelőttön. Köszönjük szépen az előadóknak az izgalmas tolmácsolást! Nagyon jó volt gyakorlatban is kipróbálni mindent, felejthetetlen élmény volt számunkra!

Köszönjük szépen Viktor bácsinak, Kis Laci bácsinak és a szülőknek az utazásban nyújtott segítséget!

Farkas Csilla osztályfőnök