Bérmálás

2021. szeptember 19-én, iskolánk egy nyolcadik osztályos, és egy már elballagott tanulója a bérmálás szentségéhez járult. Az ünnepi szentmisére a balatonfűzfői Jézus Szíve Plébániatemplomban került sor, melyet Márfi Gyula nyugalmazott érsek atya és Laposa Norbert atya koncelebrált.

Paksa Katalin és Petrik András Péter sok éves hitoktatás, alapos felkészítés és szorgalmas szentmise látogatások után váltak keresztény nagykorúvá.

„Amikor befogadjuk szívünkbe a Szentlelket, és hagyjuk, hogy cselekedjen, akkor maga Krisztus válik jelenvalóvá életünkben és általunk maga Krisztus fog imádkozni, megbocsátani. Gondoljunk csak bele, hogy ez milyen fontos: a Szentlélek által maga Krisztus teszi mindezt közöttünk és értünk. Ezért fontos, hogy a gyermekek, a fiatalok részesüljenek ebben a szentségben.” (Ferenc pápa)

Köszönjük Gyula atyának a bérmálás kiszolgáltatását, Norbert atyának és katolikus hitoktatóinknak a felkészítést, a szülőknek, keresztszülőknek és a bérmaszülőknek az útmutatást. Reméljük, hogy ezek a tanulók életük további szakaszában példaképpé válhatnak társaik számára.