Farsangi bál az alsó tagozaton

Itt (volt) a farsang, áll(t) a bál…

Igaz, hogy az alsós karnevál időpontjával az idén még a farsang farkáról is lecsúsztunk, azonban annál lelkesebben készültek tanulóink, tanítóink és a szülői közösség tagjai is hagyományos bálunk megtartására.

Ahogy közeledtünk a „nagy naphoz”, egyre sűrűsödtek a teendők: megrendelni, megvásárolni, elkészíteni, meghajtogatni, összeállítani, becsomagolni, elpróbálni, megsütni, behozni, felrakni… Majd az utolsó napokban a kérdések: „Elkészül?”, „Elég lesz?”, „Van-e még?”, „Jó lesz-e úgy?”, „Tetszeni fog?”…

Aztán elérkezett a péntek… Kora délutántól „olajozottan elkezdett működni a gépezet”. Mindenki jól tudta és tette dolgát: a szülők előkészítették a büfét, a 3. osztályosok berendezték a tornatermet majd segítettek a negyedikeseknek farsangi díszbe öltöztetni a bál helyszínét.

Délután 3 órakor, Gryllus Vilmos Maszkabál című dalára, vidáman perdültek táncra a jelmezbe öltözött alsós kisdiákok. Egymást váltották a csoportos produkciók. Először a királyszentistváni Pearl Dance tánccsoport mutatkozott be. Ezt követték a negyedik osztályosok, akik bagolyjelmezükkel és izgalmas táncukkal kápráztatták el a közönséget. A több, mint ötven egyéni jelmezes felvonuló közül, a zsűri tagjainak igazán nehéz faladat volt kiválasztani a legötletesebb, a legszebb kivitelezésű jelmez gazdáját. Külön díjazták a legjobb jelmezes produkciót is. A jelmezes felvonulást a „másodikos indiánok” zárták vidám táncukkal. Látványos előadásukat a közönség vastapssal jutalmazta.

A bál további részében farsangi fejdíszt készíthettek, ügyességi játékokban vehettek részt a gyerekek. A „bontogatós körtánc” az idén is nagy népszerűségnek örvendett. Jó volt látni a kipirult arcokat, akik a vidám, játékos táncokba is beálltak.

Fél hatkor kezdődött az izgalommal várt tombolasorsolás. A felajánlásoknak és a szülői közösségnek köszönhetően rengeteg, értékes és „finom” ajándék talált gazdára.

Ebben az évben is jól szervezett, tartalmas és sikeres bállal búcsúztunk a farsangtól. Hálásan köszönünk minden segítséget, amit az alsó tagozatos farsangi bál megszervezéséhez és lebonyolításához kaptunk.

Kertészné Kárpáti Katalin munkaközösség-vezető

Fényképek Simon Tibor jóvoltából itt: Alsós farsang képei 2016.

Videó: ide kattintva megtekinthető