Felsős hittanos találkozón jártunk Balatonfüreden

2016. november 12-én, szombaton, három diákunk: Harnos Emese, Zavada Bianka, Veiczer Kíra képviselte iskolánkat Szabó J. Róbert lelkipásztorunk vezetésével a Dunántúli Református Egyházkerület második alkalommal megrendezésre kerülő református felső tagozatos hittanosok találkozóján. A szervezők a találkozónak a „Világíts” címet adták, és majd 600 dunántúli általános iskolás református hittanos diák vett részt rajta.

p1010250

Az egész napos találkozón bemutatkoztak a dunántúli református középiskolák: Csurgó, Kaposvár, Pápa és Tata. A középiskolák diákjai néptánc, modern tánc és balett bemutatót tartottak, egyik iskola együttese mai számokat dolgozott fel, és láthattunk egy rövid jelenetet is a fodrászról, aki „létezett, de mégsem létezik”. Volt szkander-bajnokság, kézműves-foglalkozás, és közös éneklés is…

Az alkalom egyik legérdekesebb pillanata volt, amikor arra kértek bennünket, hogy egy színes kartonlapot tartsunk a fejünk fölé. Egy drón segítségével pedig a csarnok magasából készítettek fényképeket rólunk. Akkor tudtuk meg, hogy a fejünk fölé tartott kartonlapok egy-egy képet alkottak: egy napot és egy galambot.

pic_dsc-054437

A diákokat köszöntötte Steinbach József egyházkerületünk püspöke, Császár Attila egyházmegyénk esperese, és Dr. Bóka István Balatonfüred város polgármestere. Az áhítatot Szontágh Szabolcs, a Magyarországi Református Egyház zsinati ifjúsági irodavezetője tartotta. A Pápai Református Ifjúsági Zenekar ifj. Márkus Mihály lelkipásztor vezetésével kísérte az énekeket.

Szabó J. Róbert lelkipásztor

p1010256  p1010257