Föld Napja 2021

Kedves Diákok, Szülők, Pedagógusok!

Ha kisebb létszámmal is, mint a korábbi években, (hisz sajnos a felsősök még nem lehettek velünk a korlátozások miatt), de 2021-ben is megünnepeltük a Föld napját!

Köszönet mindenkinek, aki ehhez bármilyen formában hozzájárult!

Reggel Viktor bácsi emlékezett meg pár gondolattal a születésnapos bolygóról, melynek a létezésünket köszönhetjük. A zöld öltözetben felvonuló kis diákok osztályonként tették meg tiszteletüket Földanya előtt: az elsősök egy dallal adtak hálát a teremtésért,

a harmadikosok a Teremtő ajándékai mellett az ember pozitív, építő vagy csak önmagával törődő viselkedésére hívták fel a figyelmet.

A másodikosok egész évre kiterjedő környezettudatos viselkedésük aspektusait vették lajstromba egy vidám dallal.

A negyedikesek csodálatos 3D alkotásokkal mutatták be víz, ég és föld összekapcsolódását.

Ahogy az ökoszisztéma minden láncszeme hozzájárul annak egységben való működéséhez, a mi iskolánk diákjai is egységet alkotva mutatták meg a Teremtéstől a pozitív emberi szándékig vezető utat.

Átöleltük az udvarunkon található sok-sok fát,

majd ültetni indultunk: 110 egynyári virágot, 24 levendulát, illetve napraforgót. Kondás Zsófi apukája készített egy csodálatos rovarhotelt, hogy  az udvar ne csak szép legyen, de a rovarvilág számára is vonzó hellyé válhasson, munkáját ezúton is köszönjük!

Zárásképpen 2 osztályunk egy-egy rövid, madárvédelemmel kapcsolatos interaktív előadást hallgatott meg Balogh László vezetésével.

Jövőre itt folytatjuk!

Akinek van kedve tájékozódni a Föld napjával kapcsolatban, itt megteheti: http://fna.hu/afoldnapja

Bán Helga Öko munkacsoport vezető