Folytatódik iskolánkban az AFS Nemzetközi Cserediák Program

2023. április 17-én ismét az AFS nemzetközi cserediák-szervezet egy önkéntesével találkozhattak a 7. és 8. osztályos diákjaink.  

Korábbi vendégeink  Olaszországból, Thaiföldről, Belgiumból, Franciaországból és Törökországból származó cserediákok voltak, akik mindannyian veszprémi, vagy dunántúli  középiskolákban tanultak/ tanulnak pár hónapig. Ittlétüket magyar fogadócsaládok biztosítják és segítik, a diákok között pedig  interkulturális kapcsolatok épülnek, miközben a beszédértés és beszédképességük igen jelentős „boos”-ot kap az élő nyelvgyakorlási lehetőség és együttlétek által. 🙂 

Mai vendégünk Marokkóból származik, ott választotta ki hazánkat 2022 szeptemberében egy 10 hónapos önkéntes munkára. Járja az ország iskoláit (eddig 45 intézménynél tart, s 200 előadásnál). Ha tudjuk, hazatérése előtt még egyszer elhívjuk iskolánkba, hogy a megkezdett témában jobban elmélyedhessünk.  (kultúrák találkozása, kultúrák közti előítéletek/tévhitek és kultúra közi, azaz interkulturális kommunikáció)

Reméljük mindenki jól érezte magát s valós idegennyelvi élménnyel gazdagodott/fejlődhetett az angol óra keretében. 🙂

Bán Helga angol nyelvtanár