Hatodikosaink a Csodák Palotájában jártak

Hatodik osztályosaink a hetet kirándulással kezdték. Úticélunk Budapest volt, ahol a Csodák palotájába látogattunk el. Utunkat Balatonfűzfőről vonattal kezdtük, majd a Déli pályaudvarra beérkezve metróval és Hévvel, aztán gyalogosan folytattuk.

Az interaktív tudományos játszóház termei a természettudományokhoz köthető izgalmas felfedezéseket kínálnak az oda látogatóknak. Diákjaink gyorsan birtokba vették a különböző játékokat, kíváncsian próbálgatták azokat. Mivel egyre inkább és egyre többen a virtuális világban töltenek el sok időt, itt megtapasztalhatták a gyerekek játék közben, hogy a tapintható, szagolható, érzékelhető körülöttünk lévő világ ugyanolyan érdekes! Az önálló felfedezést követően egy különleges fizika előadáson vehettünk részt, ahol érdekes kísérleteket láthattunk, majd mi magunk is kis tudósoknak öltözve egy laborgyakorlat részesei lehettünk.

Délután a McDonalds hűvös éttermében töltöttük fel magunkat energiával, hogy bírjuk a kánikulában a hazautat. Vonatunk 17.10-kor érkezett vissza Balatonfűzfőre, ahol megfáradt csapatunkat a szülők már várták! Élményekkel, jó hangulatban váltunk el egymástól!

Köszönöm András bácsinak és Gábor bácsinak, hogy segítettek a kirándulás lebonyolításában!

Éliásné Biró Lilla osztályfőnök