Helyesírási és anyanyelvi versenyeken jártunk…

2018. november 20-án iskolánk 5 tanulója vett részt a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskola által megrendezett helyesírási versenyen.
Az ünnepélyes megnyitó után a tanulók az édesanyák megmentőjéről, Semmelweis Ignácról szóló tollbamondást írtak le. Négy korosztályban versenyeztek a diákok, 18 iskolából összesen 104 tanuló vett részt a megmérettetésen. Az ötödik osztályosokat Vidics Edina, a hatodikosokat Luka Rebeka Eszter, a hetedikeseket Lőrincze Emma, a nyolcadikosokat pedig Kulcsár Réka és Pintér Zsombor képviselte iskolánkból. Gratulálunk teljesítményükhöz!
2018. november 22-én a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskolában anyanyelvi vetélkedőt rendeztek 7-8. osztályos diákok számára.  Három tanulónk, Kovács Anna, Keresztes Kata Boglárka és Rada Enikő ezen a versenyen is képviselték iskolánkat. A versenyen 11 csapat mérte össze tudását Veszprémből és a környékről. A családok évének jegyében a vetélkedő feladatai a családdal kapcsolatos szólásokhoz, mondásokhoz, szókincshez kapcsolódtak, valamint rengeteg játékos, humoros nyelvtani feladatot kellett a tanulóknak megoldania. Csapatunk remekül megállta a helyét, gratulálunk!
Köszönjük Farkas Csabáné, Csilla néni áldozatos munkáját!