Iskolai ének-és zenekarunk ünnepi műsorai

Sikeres „maratoni” koncert-turnén vagyunk túl csapatunkkal. Az első fellépésünk a litéri református templom harmadik adventi gyertyagyújtásával kezdődött, ahol verses-zenés ünnepi műsorral készültünk. A közönség feszült figyelemmel hallgatta végig műsorunkat és nagy tapssal jutalmazta a fellépőket.

A második bemutatónk Iskolánk szünet előtti karácsonyi műsorában volt. Itt Kertészné Kárpáti Katalin és Szántóné Szabó Zsuzsanna tanítónők által szerkesztett és betanított nagysikerű ünnepi produkcióban adtuk elő dalainkat.

Harmadik fellépésünk nem volt könnyű, mert polgármester Úr külön felkérésére a litéri Falukarácsonyon mutattuk be a Termelői Piacon. Azért itt is sikerült többeknek örömet okozni, ami a tapsokon érezhető volt.

Úgy tűnik, fontos szereplői lettünk a környék ünnepi műsorainak, mert Vilonya polgármestere – Fésűs Sándor Úr – is meghívta iskolánk énekkarát és zenekarát az egész órás helyi ünnepi programba. Műsorunk sikerét mutatta, hogy a közönségből többen jöttek gratulálni a műsorunkhoz. Ez volt a negyedik fellépésünk az adventi készülődésben. Ez úton is hálásak vagyunk a szülőknek, hogy segítettek a gyerekek biztonságos eljuttatásában a koncert helyszínére.

Az énekkar és zenekar tagjai voltak:
Szabó Bernadett (2)
Glöckl Lenke (3)
Lőrincze Lilla (3)
Somogyi Ábel (3)
Szabó Johanna (3)
Bozsoki Vendel János (5)
Farkas Fruzsina (5)
Pintér Jázmin Napsugár (6)
Sárközi Dominik (6)
Varga Ádám István (8)
A zenekar népszerűségét mutatja iskolánkban, hogy Varga Ádám az utolsó két hétben lépett be kis közösségünkbe új hangszerével, a basszusgitárral.

Összességében elmondhatjuk, hogy jól sikerültek a műsoraink. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, és nagyon sokat tanultak a próbák és a fellépések során. Biztos vagyok benne, hogy ez jó hatással lesz személyiségük fejlődésére, hiszen jövőre is vár bennünket több bemutató.

Köszönjük Simon Tibor és Galambos Anikó képeit, hogy fellépéseinket megmentették az örökkévalóságnak!

Moldován László
zenetanár