Karácsonyi műsor az iskolában

DSCF7933A december a karácsonyvárás – és ezzel együtt a csodavárás ideje. Az iskolában is igyekeztünk diákjainkkal ráhangolódni erre a gyönyörű ünnepre. Az adventi időszakban hétfőnként sor került a gyertyagyújtásra. Ezeket az alkalmakat tette még teljesebbé, hogy rövid műsorral is készültek hétről hétre iskolánk tanulói.

fejlec

December 20-án reggel aztán sor került az utolsó gyertya meggyújtására is. A gyerekeket a tornateremben a rövid ünnepség után szépen megterített asztalok várták kaláccsal, forró tejszínes kakaóval. Majd minden osztály a termébe vonult, és a tanulók megajándékozták egymást. Az osztályfőnökök irányításával játszottak, énekeltek. Így várták a 11 órát, amikor elkezdődött a karácsonyi műsor. Az előző évekhez hasonlóan, most is, intézményünk minden dolgozójának összehangolt munkájával készült el ez a szemet és szívet gyönyörködtető ünnepély.

Az áhítatot Szabó Róbert tiszteletes úr tartotta. Arról beszélt a hallgatóságnak, hogy milyen furcsa is lenne egy olyan születésnap, amelyen ott vannak a vendégek, az ajándékok, a torta, csak éppen az ünnepelt hiányozna. Tiszteletes úr arra hívta fel a figyelmet, hogy a karácsony Jézus Krisztus születésnapja. Igazából ezért az odafigyelés neki járna ezen a napon, mi mégis inkább más, kevésbé fontos dolgokra koncentrálunk. Az áhítat után műsort adtak iskolánk diákjai, akiket Kertészné Kárpáti Katalin és Szántóné Szabó Zsuzsanna készített fel. Pedagógusaink a Kormorán együttes: A szeretet himnusza című dalát adták elő a közönség zajos tetszésnyilvánítása közepette.

Ezután meghívott előadóművészünk, Écsi Gyöngyi vette át a szót. Ízes magyar nyelven, sziporkázó humorral adta elő a karácsony misztériumához vezető utat. Az egyszemélyes műsorba diákjaink is bekapcsolódtak. Az interaktív előadás, a tanulók bevonása nagyon jókedvű, kedves perceket szerzett a hallgatóságnak. Gyorsan telt az idő, és jött el a közös éneklés ideje. A Dicsőség mennyben az Istennek jól ismert dallamával befejeződött a műsor, és egyben véget ért egy eredményes, de nehéz év az iskola minden diákja és dolgozója számára.

December 21-től mindegyikünk jól megérdemelt pihenését tölti, hogy az új évet jó kedvvel, sok-sok megvalósításra váró ötlettel és hittel kezdhessük el.

Képek az ünnepségről