Kerékpártúra 2018. szeptember 23. – fényképek és beszámoló

[slideshow_deploy id=’4683′]

Iskolánk diákjaival teljesítettük az idei tanév első kerékpártúráját. A felső tagozatból csak a 8. osztályból nem volt résztvevő, ami miatt kicsit szomorú voltam (pedig több lelkesítő beszédet is tartottam -😊, de a többi osztályból összesen 12 gyermek és 3 szülő is csatlakozott a túrához.

A vasárnap reggel kissé borúsan és hűvösen indult, de a résztvevőket ez nem tántorította el. Az indulás előtt ellenőriztük a szükséges felszereléseket, a kerékpárok műszaki állapotát. Habár nagy hiányosságok nem voltak, de néhányan nem hoztak pótbelsőt, ami fontos, hiszen egy defekt alkalmával nem kell a ragasztással bajlódni, hanem egy gyors cserét követően lehet folytatni a túrát. A jövőben erre figyelni kell a résztvevőknek. Azt is szeretném kihangsúlyozni, hogy fontos a testmérethez megfelelő kerékpárral jönni. Ha valaki jóval kisebb kerékpárral jön valaki, mint ami az ideális lenne, az megnehezíti a kerékpározást.

9:15-kor elindultunk és Szentkirályszabadja felé vettük az irányt. Ez egy nehezebb szakasszal indul, aminek teljesítését követően jó volt lefelé gurulni. Sz.szabadján a játszótérnél álltunk meg először egy kis pihenőre, majd egy szép erdős részen át gurultunk be Almádiba, ahol egy diákunk csatlakozott a csapathoz. Már nagyon izgult, hogy merre járunk, de kitartott és megvárt minket. Az idő a kerékpározásra teljesen megfelelő volt, enyhén felhős, mérsékelt légmozgással.

A következő megálló Alsóörsön volt – mosdószünet -, majd a Csopaki strand melletti játszótéren pihentünk meg. Egy kis elemózsia elfogyasztása és egy kis játszóterezést követően, „megmásztuk” a Füred előtti emelkedőt, közben gyönyörködhettünk a csodálatos panorámában. Körülbelül fél 1-re érkeztünk a Tagore-sétányra, ahol megebédeltünk, bedobtunk egy fagyit és kicsit nehezen, de elindultunk visszafelé. Az útvonal Almádiig nem változott, de aztán Fűzfőgyártelep felé véve az irányt indultunk haza. Ez a szakasz eléggé emelkedős, de minden dicséret megilletti a gyerkőcöket és szülőket egyaránt, mert kitartottak és megmászták az előttünk álló emelkedőket.

Az utolsó nagy emelkedő megtétele után egy közös csoportképet készítettünk, majd mindenki hazafelé vette az irányt. Nagyon jó kis túránk volt, kellemesen elfáradtunk, de mindannyiunkat jó érzéssel töltött el, hogy teljesítettük a kb. 60 km-es távot. Gratulálok minden résztvevőnek!