Kerékpártúra Balatonkenesére

A mai napon (2021. október 15.) gyönyörű, őszi napsütésben vágtunk neki az idei tanév első kerékpártúrájának. Nem jelentkeztek sokan, pedig mindent megmozgattam, hogy a diákok éljenek a lehetőséggel, de bízom benne, hogy a tavaszi időszakban többen csatlakoznak a csapathoz. A maroknyi kis csapat 6 diákból, 1 szülőből és Anita néni (németes) túrakísérőből állt össze.

A mai túra egy kerékpárút átadási ünnepséggel indult, hiszen most került sor a Királyszentistvánt Litérrel összekötő kerékpárút hivatalos átadására. A szervezők megleptek minket egy kis úti csomaggal, aminek nagyon örültünk, köszönjük szépen!

Az ünnepséget követően megkezdtük a mai napi túránkat, aminek az első állomása Balatonfűzfő volt. Az odafelé vezető úton igyekeztem minden kis kerékpáros kitérőt útba ejteni, hogy ezzel is növeljem a távot, ami kb. 35 km lett a nap végére. A Fűzfői-öbölnél álltunk meg először, ahol megcsodáltuk a Balaton őszi arcát a szikrázó napsütésben, majd megnéztük a kapott úticsomag tartalmát és mazsolázgattunk belőle.

Felpattanva a nyeregbe meg sem álltunk Balatonkeneséig, ahol rögtön a Katica pékségnél vertünk tábort és megkóstoltuk a finom pékárukat. Itt nem időztünk sokat, lementünk a strandra, ahol fél órás játék, napozás várt ránk, nagyon élveztük. Az idő gyorsan repült és újra nyeregbe kellett pattanunk, mert várt ránk a hazaút.

Jómagam is meglepődtem, hogy szinte megállás nélkül 55 perc alatt visszaértünk az iskolához. Anita nénivel meg is állapítottuk, hogy nagyon jó állóképességű, lelkes diákcsapat jött ma velünk! Ez jó előjel a nyári Bringás Vándor szervezéséhez!

Köszönöm minden résztvevőnek, hogy ma Velünk tartott, jó pihenést a hétvégére!

András bácsi