Kerékpártúra beszámoló

Litér-Berhida-Küngös-Balatonkenese-Litér

Szerda kora délután vágtunk neki a félév második túrájának, ahová 10 tanuló és Anita néni férje, Jocó bácsi is elkísérte a csapatot.

Kellemes, enyhén szeles napsütésben indultunk az iskolától az ebédet követően. Az útirányt Királyszentistván felé vettük, majd – kerékpárút hiányában – az országúton folytattuk az utunkat Berhida felé. Az indulást megelőzően a résztvevők tájékoztatást kaptak a legalapvetőbb csoportos kerékpáros közlekedés szabályairól, kiemelve az országúton közlekedés szabályait. Az úton folyamatosan figyeltük a gyerekeket, hogyan tudják teljesíteni és alkalmazni a közlekedési szabályokat.

Berhidáig nagyon szépen ment a csapat, itt tartottuk az első pihenőt egy szép parkban, ahol körülnéztünk, sétáltunk és megcsodáltuk a tó halait. A pihenőt követően egy aránylag hosszú és emelkedős terep várt ránk Küngösig. Ezen a szakaszon kicsit szétszakad a csapat, Anita néni nagyon lelkesítően terelgette a lemaradókat. Küngöstől egy alacsony forgalmi mellékúton mentünk Kenesére, miközben elhaladtunk egy sertéstelep mellett, ami motiválóan hatott a kerékpározási sebességre (olyan büdös volt, hogy mindenki belehúzott 😊). Az útvonalon számos vadat láttunk (mezei nyúl, őz) és lehetett egy kicsit egymás mellett haladva beszélgetni is.

Balatonkenesére begurulva egyenesen a strandra tekertünk, ahol sajnos az általam nagyon várt és beígért rétesező nem nyitott ki. Szerencsére volt nyitva büfé, így aki szeretett volna enni-inni volt rá lehetősége. A bátrabbakkal bementünk a tóba is egyet mártózni, nagyon kellemes volt a víz, többen nem is akartak kijönni, de muszáj volt, hogy az indulás előtt megszáradjunk.

Keneséről Fűzfőre vettük az útirányt, ahol egyet fagyiztunk, majd megmászva a Triploszit hazértünk.

Mindenki nagyon szépen teljesítette a mai napi 39 km-t, találkozunk június 22-én szerdán, ahol egy komolyabb távot teljesítünk és új útvonalon is tekerünk!

Résztvevők:

  • Lancz Hunor 5. osztály
  • Molnár Roland, Pintér Alex, Izsó Rómeó 6. osztály
  • Justin Zalán, Pintér Marci, Bozsoki János 7. osztály
  • Borbás Bianka, Vidics Edina, Hanisch István 8. osztály

Köszönjük hogy eljöttetek!

Anita néni és András bácsi