Kerékpártúra Tihanyba – 2022. szeptember 22.

Az idei tanév első bringás túráját tartottuk meg most pénteken, ebéd utáni indulással. Egy régi helyszínt céloztunk meg, Tihanyt, ami kb. 30 km Litérről. A visszautat vonattal terveztük, de sajnos az eredetileg kinézett vonatra nem fért fel 6 kerékpárnál több, így egy órával korábbi vonattal kellett terveznünk. A csapat 13 fővel 12:30-kor indult el az iskolától, 9 diák, Anita néni és két Szülő részvételével. Remek napsütéses idő volt, de a hőfok tekintetében időnként – árnyékos helyeken – elégedetlen voltam. Három megállót iktattunk a túrába, Balatonalmádi kikötő, Alsóörs kikötő és Balatonfüred parti sétány. A csapat remekül bírta a tempót, fegyelmezetten tekert. A megállóknál volt lehetőség játszani, beszélgetni és finom pékárút vásárolni, fagyizni (bátrabbaknak). Féltem, hogy a korábbi vonatindulás miatt Balatonfüred lesz a végcél, de a csapat jó teljesítménye lehetővé tette, hogy Tihany gödrösig (szabadstrandig) kerekezzünk, ahol pár percet pihentünk és gyönyörködtünk a Balatonban.

Időben visszaértünk a füredi vasútállomásra, ahol én nagyon izgultam, milyen vonat érkezik Tapolca felől, lesz-e rajta kerékpárszállító kocsi. Nagyon megörültem, amikor befutott a szerelvény és sok szabad hellyel rendelkező vagon várt minket. A nagyfiúk ügyesen rendezték el a bicajokat a vonaton, ezt is meg kell tanulni! Hamar befutott a szerelvény Balatonfűzfőre, ahol a lepakolásban is minden résztvevő aktívan részt vett. Felpattantuk a nyeregbe és hazafelé vettük az útirányt, ami mindig szomorú egy ilyen szép délutánt követően.

A Tripolisz tetején megtartottam a szokásos záró beszédemet, majd elköszöntünk egymástól és mindenki kerekezett tovább haza.

Köszönöm Nektek a remek hangulatot, jó volt így zárni a munkahetet!

Az ötösöket már beírtam 😊

Spengler András testnevelő tanár