KICK-BOX DIÁKOLIMPIA BÉKÉSCSABA

Április elsején, de nem áprilisi tréfaként, Békéscsabán rendezték a WAKO Magyar Kick Box Diákolimpiát.

Ennek jelentkezési feltétele volt, hogy az indulók a Magyar Kick-Box Szövetség tagjai legyenek, eredményes vizsgáik, és kellő felkészültségük legyen.

Minden sportot tisztelek, de a küzdősport iskolák a szememben kiemelt helyet töltenek be. Diákjaink eddig eredményes Taekwon-do versenyzők voltak, a múlt héten pedig sikeres Kick-Box vizsgát is tettek.

Már régebben is tervben volt két harcművészeti ágat művelni. Így most már abban a szerencsés helyzetben lehetnek a Farkasoduban edzett tanítványok, hogy mire kijárják az általános iskolát 2 sportágban is lehetnek képzett sportolók. Ami ennél még nagyobb megtiszteltetés nekünk, hogy Magyarország egyik legeredményesebb Taekwon-do edzője felkérte a csapatot, hogy együttes erővel alkossuk meg a Sasok névre hallgató Kick-box csapatot.

Ilyen előzmények után pénteken este indultunk el Békéscsabára megmérettetni magunkat.

Szombaton az első bronzérem hamar jött Vincze Botondtól, aki élete első kreatív kick box formagyakorlatát mutatta be. 

Kányai Szebasztián is csak pár ezred ponttal maradt le az első 3-ba jutásról, így nagy reményünk van a közeljövőben ebben a versenynemben is versenyeket nyerni a két fiatal tehetség által.

Közben a Colosseumban elindultak a küzdelmi kategóriák. Összesen 20 versenyszámban indultunk és 14 érmet hoztunk:

Kiemelném Justin Alízt, aki magyar bajnok Taekwon-dosként most kick box magyar bajnok is lett úgy, hogy két zászlóshajó csapat bitangerős bajnokait kellett legyőznie.

Justin Zalán küzdelmei nekem edzői szemmel megütötték a profi szint küszöbét. Ebben a korban az ütéseknek és rúgásoknak már rettentő ereje van. Zalán nagyon képzett ellenfeleket utasított maga mögé. A döntőben sajnos harciassága miatt leléptették, így ez még sok munkára int minket.

Szabó Máté Hatalmas meccse, szíve a dobogóra repítette. Hatalmas erejét és ütéseit látván még én is ámultam. 

Vincze Botond meggyőző formagyakorlata után a bunyója nem volt kiegyensúlyozott, mivel fiatal koránál fogva a kategóriája (12-14 év) aljáról indulva, másfél fejjel magasabb ellenfelet kapott. Ettől függetlenül profin vállalta a küzdelmet. Meg nem verték, pontokkal győzték le.

Térmeg Sára eredményei szokásosak. Fantasztikus technikák, rettentő gyors rúgások és elmozgások sorozata jellemezte. Sára az ország legerősebb ellenfelét vállalta be.

Pápai Zoénak mivel nem volt ellenfele a saját súlycsoportjában így eggyel magasabb szintre léptették, hogy harcolhasson és gyakorolhassa a kick box technikáit. Bitang elszántsággal vállalta a nehezebb feladatot. Később elmondta, hogy a vereség őt több edzésre motiválja.

Böröndi Zsombor villám gyors mozgása meglepte profi ellenfelét. Zsombor a Taekwondo-ban eddig kerülte a küzdelmetek, de most valami belső motiváció felébresztette a küzdőszellemét. Köszönöm neked Harcos társam, amit szombaton mutattál!

Kányai Szebasztián a küzdelem titánja, rettentő technikai arzenállal csapott le az ellenfeleire. Szebasztián ennek a sportnak a királya lehet, nagyon hamar. Bízom a kitartásában.

Kányai Léna harcos kis amazonunk aranyérme a szokásos veretlenségét ismétli. Most nem volt ellenfele, de nagyon kíváncsi vagyok mikor csaphat le ellenfeleire a tudásával.

Összesítés:

Böröndi Zsombor            2 ezüst érem

Térmeg Sára                   2 ezüst érem

Vincze Botond                1 bronz érem

Justin Zalán                    2 ezüst érem

Szabó Máté                    1 bronz érem

Pápai Zoé                       2 ezüst – és 1 arany érem

Kányai Léna                   1 arany érem

Justin Alíz                       1 arany érem

Kányai Szebasztián       1 ezüst –  és 1 bronz érem

9 tanuló összesen 15 éremmel gazdagította érmeink arzenálját.

Szívből gratulálok minden indulónak!

Szeretném kifejezni hálámat Mindenkinek, aki hozzátett a sikerünkhöz:

köszönöm szülői közösségünk munkáját, Iskolánk támogatását a terem hozzájárulásban és a nevezésekben, a Riba Italia Kft. anyagi felajánlását, és nem utolsó sorban Litér Község Önkormányzatának a gépjármű használatát.

Ezek nélkül a csapatunk nehezebben érhette volna el ezt a sikert!

Tisztelettel és köszönettel:

Talián Zsolt

Farkasodu Litér Taekwondo Egyesület vezetőedzője