Körzeti úszóverseny Balatonfűzfőn

Iskolánk 4 tanulójával vettünk részt az idei tanév körzeti úszóversenyén Balatonfűzfőn.

Az alsó tagozatosokat Frank Máté, a felsősöket Békési Gerda, Paizs Péter Dániel és Áldozó Zsombor képviselte.

Reggel 8:00 órára az uszodába értünk, majd Máté felkészülvén az alsósok versenyére elkezdte a szárazföldi, majd a vízi bemelegítést. Rögtön a legelső futamban – 50m-es gyors – felálhatott a rajkőre. Pár futammal később pedig az 50m-es hátúszásban szállt versenybe a helyezésekért. Mindkét számban remekül úszott és maga mögé utasította az ellenfeleket, így begyűjtötte mindkét számban az aranyérmet.

Időeredményei:

  • Gyors: 0:53:81         I. hely
  • Hát: 1:00:57             I. hely

Őt követték a felsősök Gerdával, Danival és Zsomborral. Míg a kicsik versenye, eredményhirdetése zajlott, Ők is elkezdték a bemelegítést, hogy jól átmozgatva ugorhassanak a vízbe. Gerda gyors -és hátúszásban mérette meg magát. Derekasan küzdött, de ma, ez éremre nem volt elegendő. Megbeszéltük, hogy jövőre újra nekirugaszkodik és megpróbálja felküzdeni magát a dobogóra. Dani gyors- és mellúszásban állt rajtkőre. Nagy verseny bontakozott ki a 100m-es gyorsúszásban. Többen is fej-fej mellett haladtak. Daninak nagy küzdéssel sikerült a 3. helyet megcsípnie. A mellúszásban már nem volt ennyire kiélezett verseny, itt is magabiztos úszást bemutatva ezüstérmet nyert versenyzőnk.

Időeredményei:

  • Gyors: 1:22:28        III. hely
  • Mell: 1:43:41           II. hely

A legnagyobbak között Zsombor mérette meg magát. Ő az, aki már több éven keresztül képviseli iskolánkat és szép eredményekkel örvendeztet meg minket. Szerencsére az idei évben is hozta a jó formáját – pedig már több éve abbahagyta a versenyúszást – és szerzett dicsőséget iskolánknak. Gyors- és hátúszásban mérette mag magát és mindkét számban a végelszámolásnál a dobogóra állhatott.

Időeredményei:

  • Gyors: 1:24:05        II. hely
  • Hát: 1:46:09            III. hely

Nagy örömmel tértünk vissza az iskolába, e remek versenyzést követően!

Gratulálunk!

KÉPEK: https://photos.app.goo.gl/uKMpfgWVNHwQbHARA