Lelki nap iskolánkban

A lelki nap célja elsősorban a figyelem felkeltése, valamint ráhangolás volt. Aktuális tanévünk egyik fő programja a „hőssé válás”, ehhez igyekeztünk ismereteket és példaképeket átnyújtani tanítványainknak. Látniuk kell, hogy a személytelen világ az emberek eltávolodását okozza, ami senkinek nem lehet jó.

A program bemutatása:

Reggel 8 órakor áhítattal és közös énekléssel kezdtünk. Legfontosabb üzenete ez volt : önmagunk megismerése és szeretete tesz nyitottá minket mások és isten irányába. Ezután minden osztály egy-egy állomáson tanult, tapasztalt és cselekedett valamelyik kolléga vezetésével.

Állomások:

alsó tagozat:

  1. Dávid és Góliát története
  2. Híres emberek, akik hőssé tudtak válni
  3. Mese feldolgozása
  4. Csapatépítő játékok

felső tagozat:

Az előbb felsoroltak korosztálynak megfelelő szinten.

Minden osztály menetlevéllel rendelkezett, melyen az ügyességet és a magatartást pontozták a tanárok. Ezek alapján került értékelésre a délelőtt.

Lezárásként áhítaton vettünk részt, mely summázta a délelőtt elhangzottakat.

Ebéd után a Diáknapok rendezvényeinek második fordulójára került sor. A csoportok bemutatták az általuk kiválasztott hőst, a róla készült tablót és a délelőtt hallottakról is beszámoltak. Tervet készítettek és ismertettek, arról hogyan tudnák jobbá tenni a világot.

A program összegző értékelése:

Tartalmas és színes napot töltöttünk együtt. Mindenki alaposan elfáradt, de öröm volt látni milyen okos és meglepő gondolataik vannak a gyerekeknek. Ha csak kis részükben is sikerült felébreszteni a törődő lelket, már nem volt hiába ez a nap. Kíváncsian várjuk vállalásaik megvalósítását: mit tudnak tenni a világ jobbításáért.

A nap képekben

fejlec