Mikulás-buli

2013. december 6-án mi, 8. osztályosok az iskola hagyományaihoz híven Mikulás-bulit rendeztünk a Litéri Református Általános Iskolában. Nekünk már két órakor el kellett kezdenünk a díszítést, bepakolni a tornatermet, mert a kicsiknek 3 órakor kezdődött a rendezvény. Addigra végeznünk kellett az előkészületekkel. Az alsósok énekeltek a Mikulásnak, majd a Mikulás szaloncukrot adott nekik ajándékba.

Őszintén, az elején meg voltunk ijedve a pultok mögött, hogy jajjj istenem, mi ez a tömeg, de végül be kellett látnunk, sokkal rosszabbra számítottunk! A kicsik nagyon aranyosak voltak, félénken jöttek oda hozzánk, hogy üdítőt vagy sütit kérjenek. Akárhogyan mosolyogtunk rájuk, nem hiszem, hogy megnyugodott a lelkük, hogy nyolcadikosokkal kell beszélgetniük. A DJ-pult mögött Kiss Ati állt, ő szolgáltatta nekünk a pörgős zenéket, amelyekre 5 óra után játszottunk is a felsősökkel. Az első játékunk lényege az volt, hogy megmozgassuk az osztályokat. Osztályonként 1-1 oszlopba álltunk, és mindig azt kellett a következő embernek csinálnia, amit az előtte álló mutatott. (Az első emberek mutattak egy mozdulatot, és annak végig kellett mennie a soron.). Az a csapat győzött, amelyiknél már mindenki volt elöl. Második játékunk székfoglaló volt. A játék lényege az, hogy eggyel több ember van, mint szék, és aki nem tud leülni, az kiesett. Kiss Dániel nyerte meg a játékot. Harmadik játékunk, amin nagyon sokat nevettünk a limbótánc volt. Ahogy véget ért egy kör, a fiúk lejjebb rakták a lécet. A végén, kevesebb mint 1 méter volt a talaj és a léc között a különbség, Marci, – kb. 180 cm magas osztálytársunk – inkább átlépte az „akadályt”. Aztán a Száncsengő című dalra Pintér Kati néni vezényletével countryztunk. Utolsó próbánk azt volt, hogy a „ifjúságnak” megtanítsuk a makarénát. Hat óra körül elkezdődött az igazi nagy bulizás. Ekkorra már a szülők átvállalták helyettünk a munkát, mert mi inkább szórakozni mentünk. Martin Garrix – Animals pörgős számával Kiss Atinak sikerült elérnie, hogy végre a mi osztályunk is kitáncolja magát. A nap utolsó másfél órájában mi lettünk a táncparkett ördögei. Nagyon sok közös és csoportos fénykép készült. Volt, amikor átkaroltuk egymást, úgy ugráltunk ütemre, vagy amelyik számot ismertük, azt torkunk szakadtából üvöltöttük…

De hát, egyszer minden jónak vége van, 8 órakor vége lett a bulinak is. Mármint a többi osztálynak. Nekünk még össze kellett takarítanunk… Vagyis, pár ember a szülők segítségével takarított, a többiek (nem akarok árulkodni) inkább azt hallgatták, hogy Kiss Ati DJ-nk mit mesél. A fiúk jól elbeszélgettek vele. Remélem, kedves iskolatársaink, tetszett nektek a buli, amit rendeztünk, és még egy jó ideig megemlegetitek ezt a rendezvényt.

Köszönöm az osztályom nevében a szülőknek, hogy csináltak süteményeket és szendvicseket, és a tanároknak, (főleg az osztályfőnökünknek), hogy segítettek megrendezni ezt az estét!

Pintér Viktória 8.osztály

Mikulás-buli képek