Művészeti iskolai tanáraink

A tanév kezdetével az iskolai művészetoktatást az enyingi székhelyű Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény látja el telephelyként. Az alábbiakban szeretnénk bemutatni pedagógus kollégáinkat, akik a művészetoktatási tevékenységet végzik a 2018/2019-es tanévben.

Szabó Erzsébet telephelyvezető tanár

Képzőművészet tanszak (rajz és festészet tanára)

Tanító, rajz szakos tanár, szakvizsgázott pedagógus

 

 Bóza Kristóf

gitár tanszak tanára

Bóza Kristóf vagyok, gitáros. Kisgyerekként kezdtem gitározni, ami azóta is mehatározza a mindennapjaimat. A zene számomra egy fontos dolog, célom, hogy minden kedves tanulni vagyóval megszeretettessem magát a hangszert és a zenét. 2018-ban végeztem a Kodolányi János Főiskolán, mint előadóművész jazz gitáros. Jelenleg a Dánielfy Gergő és az Utazók nevű zenekarban zenélek.

 

Bálint Győző

zongora és szintetizátor tanszak tanára

2015- ben okleveles zongoratanár lettem. Győrben szereztem a diplomám.
1999- ben továbbképzés keretén belül szintetizátortanári ismereteim bővültek.
1997- ben középiskolai énektanár és karvezető lettem. Budapesten szereztem a diplomám.
1992- ben középfokú zenész lettem, szolfézs- zeneelmélet és trombita tárgyból érettségiztem.
1999 óta Enyingen élünk: 3 gyermekünk van, (15, 17, 18 évesek) .

 

Dr. Csillagné Demel Eszter

Szolfézs és zeneelmélet tanára

Dr. Csillag Józsefné Demel Eszter szolfézs – énektanár, karvezető, Kokas-oktató vagyok.
Az iskolaimat Budapesten végeztem.
1990 óta a veszprémi Csermák Antal zeneiskolában tanítok. Zenekarommal, a Gárdonyi Zoltán kamarazenekarral Gizella és Príma díjat kaptunk, országos és nemzetközi versenyeken első helyezést értünk el.
Az életemet és a gyerekekkel való kapcsolatomat Kokas Klára zenetanár ás pszichológus határozta meg. A Kokas pedagógia a zene és szabad mozgás segítségével keresi az utat a gyermekek lelkéhez, az érzelmek kifejezésére ösztönöz, segíti az önkifejezést.
A közösségteremtés, örömteli együttlét, egymás elfogadása a Kokas pedagógia alapelvei. Akkreditált Kokas továbbképzést vezetek, Kokas-oktató vagyok.
Szeretettel várom a zenetanulást választó gyerekeket!

 

Demény István

Fúvós tanszak tanára

Demény István vagyok. Erdélyben születtem, Bonchidán. Középfokú zenei tanulmányaimat,a kolozsvári zeneművészeti szakiskolában végeztem,vadászkürt szakon. Az érettségi után, másfél évig a kolozsvári helyőrségi zenekar kürtöse voltam.1983-1988-ig NDK-ban,három évig a döbelni, majd két évig a chemnitzi,,Robert Schumann Philharmonie”zenekar tagja voltam. 1988-ban költöztem Magyarországra, és 1989 óta dolgozom zenetanárként Enyingen. Pécsen végeztem el a zenei felsőfokú tanulmányaimat. 1996 óta,az újraindított enyingi Református Iskola zenetanára vagyok,rézfúvós és furulya tanszakon. Rézfúvós diákjaim kamaraegyüttesével,,TINÓDIS FÚVÓSOK”számtalan helyen felléptünk,belföldön és külföldön egyaránt. Tanítványaimmal tagjai vagyunk az ifjú Márkus Mihály által alapított Pécselyi Király Imre Rézfúvós Zenekarnak és a Siófoki Fúvós Zenekarnak is. Furulya tanszakon is nagy hangsúlyt fektetek,kis kamaraegyüttesek kialakításának. Egyik legjobb furulyás növendékem ebben az évben végzett a Miskolci Zeneművészeti Főiskolán.Nős vagyok, egy 27 éves fiam van. Egyik kedvenc zenei idézetem Ferencsik Jánostól származik ,,Szerencsés fajta vagyunk mi muzsikusok,mert az amivel mi másoknak örömet szerzünk,az számunkra is a legnagyobb öröm…ha sikerül” Azt kívánom leendő diákjaimnak és családjuknak, hogy sok örömük és sikerélményük legyen a muzsikálásban.