Nagyszerű sport a lövészet!

A 8. osztályos tanulóink  (1 lány és 6 fiú tanuló) lehetőséget kaptak, hogy megismerjék a sportlövészetet.

Községünk lakója Putz István 18 szoros magyar bajnok, olimpiai 9. helyezett koronglövő meghívásának tettünk eleget a balatonfűzfői lőtéren. Őszintén szólva álmomban nem gondoltam volna, hogy iskolánk közelében, ilyen magas színvonalú sportlőtér található.

Vendéglátóink (Zatkalik Attila – elnök, Putz István – edző, Szabó László – lövészmester) nagy lelkesedéssel fogadtak, – és utólag kijelenthetem – nem mindennapi élményben részesítettek minket.

Az egyesület bemutatását követően, ismertették a koronglövészet egyes szakágait (Olimpiai versenyszámok), majd következett egy kis fegyver- és lőszerismeret, valamint megtudhattuk milyen fegyelem és odafigyelés szükséges a fegyverrel való bánáshoz.

Az elméleti ismeretek után következett a gyakorlat, amire azt gondoltuk, hogy házigazdáink lőnek párat. Hát nem így történt….

Minden résztvevő lehetőséget kapott, hogy sörétes és golyós fegyverrel is megmutassa célzó tehetségét. Mikor ezt meghallottuk, hát, kissé megremegett kezünk-lábunk. Mint osztályfőnök vállaltam a kezdő szerepet és így utólag azt kell mondanom fantasztikus volt mindkét lövészet. Azt mondanom sem kell, hogy a trap lövészetben én szerepeltem a leggyengébben. Ahogy diákjaink kézbe vették a puskát és ellőtték az első golyót, mindenkit elkapott a vágy, hogy még.. még.. még. A legeredményesebb trap lövészünk Károlyi Róbert volt, aki 6 lövésből 4 alkalommal vadászta le a korongot.

A következő versenyszámban kispuskát (22-es kaliber) vehettünk kézbe. Mindenki kapott egy lőlapot, amit 50 m-re állítottak fel nekünk. Öt lövést adott le mindenki távcsöves fegyverrel. Ez elsőre könnyűnek tűnt, de elég volt egy kis lélegzetvétel és máris bemozdult a fegyver. Amikor mindenki lelőtte ami járt neki, kimentünk begyűjteni a lőlapokat. Ebben a számban Répási András bizonyult a legjobbnak, aki két 10-est is lőtt. Végre nekem sem kellet szégyenkeznem, mert második helyen zártam a versenyszámot.

A lövészet befejeztét követően lehetőség nyílt egy kis beszélgetésre vendéglátóinkkal, majd egy kis szuvenír begyűjtést követően (ellőtt hüvelyek, lőlapok, korongok) elindultunk haza.

Összegzésként   megállapította csapat, hogy nagyszerű sport és szórakozás a lövészet. Ha tehetnénk minden héten részt vennénk egy hasonló lövészeten.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Balatonfűzfői Lövész Egyletnek, hogy lehetőséget adott iskolánk végzős tanulóinak, hogy megismerjék ezt a nagyszerű sportágat. KÖSZÖNJÜK!