Őszi alsó tagozatos kirándulás

Az őszi alsó tagozatos fakultatív kirándulás úticélja ebben a tanévben Budapest volt. Október 11-én 62 kisdiákkal először a Tropicarium és óceanáriumot kerestük fel. Mindenki érdeklődéssel tekintette meg az édesvizek halvilágát, beleértve a hazai faunát is, a trópusok élővilágát és a tengerek hihetetlen fajgazdagságát bemutató termek akváriumait. Izgalmas volt az égzengéssel kísért trópusi vihart egy szalmatető alatt átélni. Nem mindennapi élményt jelentett a selyemmajmokat, aligátorokat, leguánokat karnyújtásnyi távolságból megfigyelni. Mindenki izgatottan várta a sétát a cápaakvárium alagútjában. Sokaknak sikerült megsimogatni a rájákat is a medencéjükben.

[slideshow_deploy id=’2821′]

A hátizsákokból elfogyasztott ebéd után rövid sétával és mindenki körében tetszést arató „mozgólépcsőzéssel” jutottunk el a Csodák Palotájába, ahol Magyarország első és egyedülálló interaktív tudományos kiállítása tekinthető meg. Itt a tudományos jelenségek szórakoztatóvá, a fizika pedig érthetővé válik. Fiatal egyetemisták segítségével látványos, szórakoztató, közérthető és átélhető módon mutatták be a természet törvényeit, a fizika csodálatos és meghökkentő világát. Néhány eszköz, mely nagy népszerűségnek örvendett a gyerekek körében: tükörlabirintus, fakírágy, Coriolis-szoba, légágyú, logikai játékok, repülő tükörkép. Az Öveges előadóteremben izgalmas fizika show-nak lehettünk aktív részesei. A tűzzel végzett kísérletek „ litéri asszisztensei” társaiktól és a közönség többi tagjától is nagy tapsot zsebelhettek be.

A kirándulásra eredetileg 50 fő jelentkezését tudtuk fogadni, de sokkal több kisgyerek szeretett volna részt venni rajt. Ezért külön köszönjük a litéri önkormányzatnak, hogy a 9 férőhelyes buszát a rendelkezésünkre bocsátotta. Valamint köszönjük Egyed Barnabás családjának, hogy további 6 kisgyerek utaztatásával növelhettük a részt vevő gyerekek létszámát. Mivel még így is akadt, aki kimaradt az élményből, minden bizonnyal néhány éven belül újra szervezünk ide kirándulást.

Az alsó tagozatos munkaközösség nevébe: Kertészné Kárpáti Katalin mk.vezető