REFORMÁTUS HITTANVERSENY BALATONFŐKAJÁRON

A Veszprémi Református Egyházmegye második alkalommal rendezte hittanversenyét, amelynek a területén található református iskolák adnak otthon. Idén, november 28-án, szombaton, Balatonfőkajárra hívták az egyházmegye református hittanosait. 10 gyülekezet 79 hittanosa érkezett a versenyre, amelyen a gyerekeknek olyan számokban kellett összemérni tudásukat és ügyességüket, mint például a kódfejtés, az akadálypálya, puzzle-kirakás, igeverskeresés, stb. De készíteniük kellett esküvői meghívót is, és rajzolhattak esküvői képet is. A verseny négy bibliai történet köré épült, és az egyes állomásokon ezek voltak a feladatokba rejtve. Mi, Litériek, hat fős csapattal indultunk. A csapatunk tagjai: Asbóth Adrienn, Zavada Bianka – 5. osztályos, valamint: Harnos Emese, Supán Szilveszter, Kucserka Szabolcs, Takács Maximilián – 6. osztályos tanulók voltak. Kísérőként és segítőként Supán Andi néni jött velünk. Bár nem kerültünk dobogóra, de két számban az élen végeztünk! Puzzle-kirakásban Szabolcs és Szilveszter 24 perccel a legjobbak között végzett. Bianka és Emese pedig a legrövidebb idő alatt teljesítette a bekötött szemmel végig járt akadálypályát, amelyen az egyik a másikat csak hangjával irányíthatta.

Ezúton szeretném megköszönni a gyerekeknek, hogy vállalták a megmérettetést, és azt is, hogy nagyon ügyesek voltak. Köszönöm a szülőknek a felkészítésben való sok munkát, és Andi néni segítségét is hálásan köszönöm!

Jövőre újra neki vágunk a hittanversenynek, és reméljük akkor már a képzeletbeli dobogó valamelyik fokára is felállhatunk majd.

Szabó J. Róbert, református lelkész-hitoktató

A csapat