Röplabda – edzőmeccs a balatonkenesei diákokkal

Iskolánkban az idei évben a röplabda edzések látogatottsága jelentősen megnőtt, melynek én nagyon örülök! Minden felsős osztályból járnak a heti két edzésre és sokan közülük nagyon elhivatottak és minden edzésen jelen vannak. A legkevésbé sem ideális tornatermi körülmények ellenére is lelkesek és nagyon szépen fejlődnek a diákjaink röplabdás tudásban. A kitartásuk, lelkesedésük fenntartása és a további fejlődésük elősegítésében elérkezett az idő, hogy megmérettessék magukat más csapatokkal, meg kell érezzék a megmérettetés kapcsán jelentkező kihívásokat, ki kell mozdulni az „otthoni komfortzónából”, új impulzusokat kell kapjanak.

Ezt a célt szem előtt tartva kerestem fel a környék iskoláit, hogy játékpartnert keressek az iskolai csapatnak. A balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola örült a megkeresésünknek és szívesen láttak minket egy barátságos mérkőzésre, edzésre.

Tanulóink nagy izgalommal várták a tegnapi napot, amikor Igazgató úrral és 19 játékossal meglátogattuk a kenesei röplabdásokat. Most először álltunk fel teljes méretű röplabdapályára és láttunk a pálya felénél felállítva hivatalos magasságú röplabdahálót. Már ez önmagában is nagy kihívás egy ismeretlen helyszínen, „idegen” tanulók ellen! Tanítványaink az ott töltött 1,5 órában remekül játszottak, gyönyörű labdameneteket láthattunk, élhettünk át. Játékukban törekedtek a tanultak alkalmazására, a csapaton belüli összjátékra. Igaz, kicsit meg voltak ijedve, de mindenki hozzátette tudása legjavát a közös játékhoz. Játszottunk számos felállásban (5-8-ig vegyesen, csak 7-8, két iskola játékosai vegyesen), próbálgattuk a taktikai és technikai elemeket, sokat tanultunk az edzőmeccsből, jómagam is láttam miben kell sokat fejlődnünk, hogy játékunk magabiztosabb, eredményesebb legyen.

Az edzés végén mindenki nagyon fáradtan, de lelkesen osztotta meg élményeit! Folytatás következik…..

Gratulálok és büszke vagyok minden Játékosunkra!

András bácsi