Sínen, vízen, sok keréken…. Tanulmányi kiránduláson jártak 2. osztályosaink

Az osztálykirándulásra a második osztály tanulói már hetek óta izgatottan készültek. Az úti cél Balatonfüred és Tihany volt, ahol számos izgalmas program várt ránk.

Az első állomásunk Tihanyban a Levendulaház volt. Itt megismerkedtünk a levendula termesztésének és feldolgozásának titkaival. Az illatos növények közötti séta igazán különleges élményt nyújtott, és a gyerekek sok új információt szereztek a levendula hasznosításáról.

A Tihanyi Apátság meglátogatása során megcsodáltuk az épületet és a lenyűgöző kilátást a Balatonra. Közösen felidéztük az apátság történetéről szóló olvasmányt.

Az apátság után a híres Visszhangdombot kerestük fel. A gyerekek kipróbálták a visszhangot, és izgatottan vártuk, hogy verődik vissza a hangjuk a domboldalról.

Ezután következett az egyik legjobban várt program: a hajózás a Balatonon. A fedélzetről gyönyörű kilátás nyílt a tóra és a partokra. A gyerekek élvezték a friss levegőt és a hullámok ringatását és a kis félemeiket is sikerült legyőzniük, mire Füred kikötőjébe behajóztunk.

Az elmaradhatatlan vásárlás után fagyiztunk is, majd egy fergeteges játszótéri vidámság vette kezdetét. Innen már csak az volt a dolgunk, hogy a vonatot elérjük, s élményekkel gazdagodva, vidáman és kissé fáradtan hazaérjünk. Itthon boldogon meséltek élményeikről  szüleiknek.

Czirákiné Csilla és Károlyiné Ildikó osztálytanítók