Szakmára fel! – Szakmaismereti Verseny idén is!

A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara „Szakmára fel!” címmel kétfordulós szakmaismereti vetélkedőt hirdetett általános iskolák felső tagozatos diákjai számára. A vetélkedő célja, hogy a tanulók régi mesterségek és jelenkori szakmák világát jobban megismerjék. Négyfős csapatoknak kellett egy szakmát kiválasztani és az első fordulóban egy interjút készíteni az adott szakmában dolgozó személlyel. Az elkészítés során figyelni kellett tartalmi és formai kötöttségekre is.

Iskolánkból két csapat nevezett a versenyre, akik a néptáncpedagógus és a gyógyszerész szakmák bemutatásával indultak a versenyen. A második fordulóba a legjobb tíz csapat jutott tovább és került a döntőbe. Iskolánkat a nyolcadikos fiúcsapat Bócsi Bernát, Pusker Olivér, Törös Benedek és Vida Erik képviselte. A mai döntő napján a fiúknak egy szakmaismereti tesztet kellett kitölteni, majd a választott gyógyszerész szakmát bemutatni prezentáció segítségével. Az induló 24 csapat közül az Észbontók fantázianévvel induló csapatunk a 6. helyen végzett. Sok dicséretet kaptak a fiúk a zsűritől, külön kiemelték a jó kiállásukat, a személyes élmények, tapasztalatok megemlítését és azt is, hogy fejből nem pedig olvasva adták elő bemutatójukat, az interjú kapcsán pedig, hogy egy alapos, sok kérdésre választ adó szakmabemutatás történt.

Amíg az eredményre vártunk EU-s játékra invitálták a gyerekeket, s ennek egyik szerencsés nyertese Erik lett.

A mai napon a részvevők gazdagodtak egy kellemes élménnyel, megmérettették magukat, bátorságukat próbára tették és tudásuk, látókörük is szélesedett.

Köszönjük szépen az Iparkamarának a lehetőséget, a pazar vendéglátást, a szülőknek az utaztatást, az interjúalanyunknak a segítséget, a fiúknak pedig a felkészülést és a helytállást!

Éliásné Biró Lilla

szervező tanár