Tájfutás II. félév

A tanév második félévének első versenyén vettek részt diákjaink Várpalotán, a Nepomuki Szent János Katolikus Általános Iskolában. Iskolánkat 8 diák képviselte a versenyen, de sajnos nem lehetett teljes a mezőny, mert Pass Kinga (nagy favoritunk) betegség miatt, míg Eősze Laura sérülés miatt nem tudott velünk jönni.

A terep, – ahol a versenypályát kijelölték – nagyon változatos (épületek, zöldövezet, stb.) és meglehetősen nagy szintkülönbségek jellemezték, így nehéz versenynek néztünk elébe. A 3. korcsoportos versenyzőknek 1 km-es távot kellett teljesíteni 12 ellenőrző ponttal, míg a legnagyobbaknak (4. k.cs.) a táv 1,5 km, ami 15 ellenőrző pontot rejtett. A távok légvonalban értendők!

A 3. korcsoportos versenyzőink Zavada Bianka és Gerencsér Achillesz, akik még most ismerkednek a sportággal szépen teljesítették a versenyt. Mindketten hibátlanul mentek végig a pályán. Időeredményükkel nem jutottak a legjobbak közé, de sok gyakorlással és versenyzéssel a jövőben van esélyük szép eredményekre.

A 4. korcsoportos lányok, Kozó Virág, Piros Ilona, Rada Kinga. Ilona rutinos versenyző, már évek óta jár a versenyekre és ehhez méltóan fölényesen megelőzve a többieket, megnyerte az aznapi versenyt. A másik két lány is felállhatott a dobogóra, Kinga a 2., míg Virág a 3. helyezést szerezte meg. Bár ők ketten még csak most ismerkednek igazán a sportággal, de szerencsére ezen a versenyen korcsoportjukba kevés versenyző nevezett – természetesen ez nem lekicsinyli az eredményeiket.

A legnagyobb korcsoport fiai, Horváth Krisztián, Pöttendi Martin és Székely Péter. Mindhárman már régi motorosok, így bizakodva várták a versenyt. Krisztián sajnos az egyik ellenőrző pontot nagyon nehezen találta meg, sok időt veszített, így elúszott a jó eredmény. Martin kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, nem hibázott nagyot, de a végelszámolásnál pár másodperccel lecsúszott a dobogóról és a 4. helyen végzett.

Péter nagyot futott! Nem véletlen a felkiáltójel, hiszen a mögötte végző második helyezettet több mint 13 perccel előzte meg. Nagyszerű teljesítményéért megkapta az aranyérmet.

Nagyszerű eredményekkel tértünk haza, GRATULÁLOK a sikereikhez!

[slideshow_deploy id=’2277′]