3.b osztályosaink a Digitális Tudásközpontban

Rendhagyó tanórán vettünk részt február 22-én Veszprémben,  a Digitális Tudásközpontban a 3.b osztályos tanulókkal.  Három csoportban ismerkedhettünk meg a digitális világ játékos szerkezeteivel, a robotika alapjaival.

A gyerekek izgatottan és lelkesen vetették bele magukat a Lego robotok építésébe, melyeket aztán egy verseny keretében ki is próbálhattak. Nagyon népszerű volt a papírpohár alatt rejtőző gömbrobot, melyet tablettel irányítva kellett eljuttatni a matematikai és nyelvtani feladatok megfejtése után a kijelölt helyre. Végül a pontosságot és precizitást igénylő kódolással/kódfejtéssel próbálkozhattak a gyerekek. A színkódok alapos tanulmányozása után mindenki  elkészíthette saját pályáját az Ozorobot nevű kis szerkezetnek, melyet aztán útnak is indítottak és végig vezettek a megalkotott útvonalakon.

Mindhárom csoportban fegyelmezetten, türelmesen és nagyon jó hangulatban tevékenykedtek kisdiákjaink. Sok dicséretet és elismerést kaptak a feladatok megoldásai során. Bízunk benne, hogy a későbbiekben is lesz lehetőségünk a Digitális Tudásközpontba ellátogatni és újabb, izgalmas foglalkozásokon részt venni.

Köszönjük a szervezést Gyenes-Kotra Mónikának, a szállításban nyújtott segítséget Litér Község Önkormányzatának, a Zöldágnak és Pintér Katalinnak, valamint Kiss László falugondnoknak és  Gyenes Viktor igazgató úrnak.

Nagy Anita és Noszlopy Szilvia tanítók