3. osztályosaink tanulmányi kirándulása Nagyvázsonyban és Tapolcán

Reggel nagyon izgultam, mert ma megyünk kirándulni az osztállyal. Az iskolában kicsit tudtunk még játszani, aztán megjött a busz.

Először Tapolcára mentünk, ahol megnéztük a Malom-tavat, a Halas lépcsőt és az Iskolamúzeumot. A tóban nagyon szép halakat láttunk, a múzeumban pedig sok új dolgot tanultunk a régi időkről. A sok évvel ezelőtti tanteremben beülhettünk a padba és azt is megtudtuk ki volt az osztályban a legokosabb tanuló. Tele volt egyessel, mert régen a legjobb jegy az egyes volt. Ezután fagyiztunk majd tovább indultunk Nagyvázsonyba.

Először a Postamúzeumba mentünk és itt ki lehetett próbálni a régi telefonokat. Nagyon izgalmas volt, mert mindent össze kellett dugni mindennel, hogy működjön.

Aztán jött a Kinizsi-vár, mindenki ezt várta a legjobban. Először néztünk egy filmet arról, hogy Mátyás király adta Kinizsi Pálnak a várat. Majd Kinizsi feleségül vette Magyar Benignát. Amikor Kinizsi meghalt utána Benigna még kétszer is férjhez ment. Felmentünk a vár tetejére egy hosszú csigalépcsőn és én nagyon féltem. Fentről nagyon szép volt a kilátás.

Indulás előtt még vásárolhattunk, majd vissza is értünk a buszhoz.

A hazafelé úton majdnem elaludtam, mert nagyon elfáradtam, de aztán hamar visszaértünk Litérre.

Lampért Vajk és Mézes Metód

3. osztályos tanulók