Vonattal Zircre az első osztállyal

A festői szépségű bakonyi vasútvonalon érkeztünk Zircre, nyári melegben. A vonatozás élménye megalapozta a nap hangulatát, élmények sokasága várt még ránk.

A parkban elfogyasztott reggeli után az osztály kétfelé vette az irányt. Egyik csapat a Reguly Antal Múzeumban vett részt egy alkotó foglalkozáson, ahol gyertyát csavartunk és merítettünk. A gyerekek lelkesen hizlalták viaszba mártogatva a kis gyertyáikat, amíg megfelelő vastagságúra gyarapodott művük. Utána felvezettek bennünket a padlásra, ahol megismerkedhetünk a kádár és bognár szakmák eszközeivel. A másik csoport a természettudományi múzeumban kezdte a napot. Öröm volt nézni és hallgatni a lelkes gyerekeket, ahogy olvasták a feliratokat, keresték a kiállított állatok, rovarok, növények nevét. 

Az ebédet már az osztály újra együtt, a kastélyparkban fogyasztotta el. Egy kis pihenés, szieszta után indultunk az arborétumba. Végig haladva az útvonalon fákat, virágokat, madarakat figyeltünk meg , megkerestük a legvastagabb törzsű famatuzsálemet is.

A várva-várt fagyizás után kissé fáradtan, de vidáman sétáltunk vissza a zirci vasútállomásra. A maradék ennivalót elfogyasztva, egy kis apró ajándékkal és számtalan élménnyel gazdagodva tértünk vissza Veszprémbe.

Köszönjük a szülőknek, hogy a reggeli és délutáni vasútállomásra való eljutást ilyen remekül megoldották.