A Digitális Tudásközpontban jártak 5. osztályosaink

Az 5. osztályosainkkal 2024. február 5-én, Veszprémben jártunk a Digitális Tudásközpontban. A 3 és fél óra alatt a diákoknak lehetőségük volt ismerkedni a korszerű technológiákkal, ezen belül a Micro:bit programozással és a 3D nyomtatással.

A foglalkozás első felében egy titkosügynök képzésen vettek részt, ahol megismerkedhettek a Morse-kódokkal, majd a programozási ismeretek elsajátítása után a kis Micro:bit-ek segítségével  2 fős csapatokban együttműködve titkos kódokat küldtek és azok megfejtésével megmenthették kincseiket.

Rövid szünet után diákjaink bepillantást nyerhettek a 3D nyomtatás világába, megnézhettek eszközöket, majd megtervezhették saját kulcstartójukat és a szerencsés nyerteseknek ott helyben el is készítette a nyomtató.

Bízunk benne, hogy a délelőtt alkalmával diákjaink digitális kompetenciáit sikerült fejleszteni és felkeltették érdeklődésüket a digitális tudás iránt. Köszönjük a Digitális Tudásközpont dolgozóinak a lehetőséget és az élményekben gazdag délelőttöt!

Február és március folyamán minden osztállyal ellátogatunk a központba, hogy senki se maradjon ki az élményből!

Köszönjük Litér Község Önkormányzatának és a Zöldágnak a kisbuszok biztosítását (Kiss László falugondnoknak és Gyenes Viktornak a járművek vezetését), valamint iskolánknak, hogy az utazási költséget fedezte.

Gyenes-Kotra Mónika szervező tanár