Alacsonyöves taekwondo évzáró vizsga a Farkasoknál

A Farkasodu TKD házatáján még mindig sűrűn zajlanak az események. Alig telt el egy hét a magasövesek vizsgája óta és most az alacsonyövesek is megmérettették magukat a hétvége folyamán. 

Most is, mint mindig Dr. Somlai János VI. Danos nagymester vizsgáztatta szombaton a tanoncokat, akinek nem lehetünk elég hálásak, hogy évek óta töretlen lendülettel és mindig segítő szándékú dícséretekkel illetve kritikákkal járul hozzá a taekwon-do-sok fejlődéséhez. 

Minden évben az alacsonyöves vizsgán szerepelnek a legtöbben, ez így volt most is. Somlai mester előtt 19 csapattag sorakozott fel, annak reményében, hogy újabb szintre léphet és újabb kihívásokkal nézhessen szembe az előttünk álló új évben. 

Hónapokon átívelő fizikai és technikai felkészülést követően, amit Talián Zsolt, Molnár Zsolt mesterek és Nyemcsok Ádám irányítottak, mindenki magabiztos tudást, elegendő fejlődést tudott mutatni Somlai Mesternek. 

A csapat 19 vizsgázójából 6-an iskolánk tanulói, akik mostantól új színű övet köthetnek a derekukra.

Vizsgázóink és az új övszintek boldog tulajdonosai: 

 – Bíró Zselyke  9GUP, fehér öv sárga csík

 – Homolya Botond  8GUP, sárga öv 

 – Szabó Máté  6GUP, zöld öv

 – Kányai Léna 4GUP, kék öv

 – Böröndi Zsombor 4GUP, kék öv

 – Homoly Alíz 3GUP kék öv, piros csík 

Mindannyian sokat fejlődtek az elmúlt időszakban és ügyesen, fegyelmezetten végezték vizsgafeladataikat, de ki kell emelni  Böröndi Zsombor 6. osztályos tanulónk nevét, aki már az év során zajlott versenyeken is meggyőző teljesítménnyel hozta az aranyérmeket, de a mostani vizsgán is olyan meggyőző teljesítményt mutatott, hogy szintugrással a zöld öv, kék csík helyett már a kéket viselheti büszkén. 

Illetve Kányai Léna neve is kiemelésre kell, hogy kerüljön, hiszen ő az egész év során olyan lehengerlő teljesítményt mutatott, amivel nem csak a versenyeken a hölgyek között nem nagyon talált legyőzőre, hanem a csapaton belül is magasan a legsikeresebb sportoló lett 2022-ben. 

Mindenkinek szívből gratulálunk a megszerzett szintekhez, tartsátok meg a lelkesedéseteket 2023-ra is, hiszen ott is nagy kihívások várnak rátok. 

Hajrá Farkasok, Hajrá Litér

Vincze Kriszta