Alsósaink a budapesti állatkertben jártak

Október 10-én 48 alsó tagozatos kisgyerekkel utaztunk a budapesti állatkertbe.

A másodikos tanulók először Kondics Szilvi néni vezetésével ismerkedtek az érdekes állatok és a sokszínű növények világával. Ezt követően egy állatkerti oktató irányításával, csoportos foglalkozás keretében megtudhatták a kicsik, milyenek az állatkert mindennapjai. Választ kaptak olyan kérdésekre, hogy hova érkezik a takarmány, mikor esznek az állatok, mi történik, ha új állat érkezik vagy valamelyik megbetegszik, hogyan tisztálkodnak és szoktak-e tanulni az állatok.

[slideshow_deploy id=’3778′]

Ez alatt az idő alatt a harmadik és negyedik osztályosoknak interaktív foglalkozáson mesélték el és mutatták be, hogyan és miből készült a Varázshegy. Majd szakvezető irányításával tárlatvezetésen vettek részt az óriások termében, ahol az óceánok mélyén élő állatokat mutatták be, valamint földünk nagytestű emlőseiről és a kolóniában élő kistestű állatok életmódjáról hallottak érdekességeket. A foglakozás végén nagy sikert aratott a gyerekek körében az állatbemutató. Itt tapintható közelségbe került az erdei fülesbagoly, az ormányos medve, a kacagójancsi, a kárókatona és a vadászgörény. Az állatkerti sétán mindkét osztály tanulói felkeresték a számukra érdekes állatokat. Többek közt jártak a veszélyes vadállatokat bemutató részeken, láthatták a fókákat, jegesmedvéket, kengurukat. Mindenkit elbűvölt a lepkeház és a japánkert.

Bár több, mint fél napot töltöttünk az állatkertben, úgy gondoljuk, csak a töredékét sikerült felfedezni. Biztosak vagyunk benne, hogy kirándulásaink alkalmával még visszatérünk ide.

Kertészné Kárpáti Katalin munkaközösség-vezető