Aranybulla 800 – történelemverseny

Az idei tanévben emlékezünk meg az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójáról. Ebből az alkalomból szerveztek történelemversenyt általános iskolák felső tagozatos diákjai számára. A két fős csapatok első feladata a Rubicon című történelmi folyóiratban megjelent „II. András kiadja az Aranybullát Fehérváron” című cikk elolvasása és egy ehhez kapcsolódó online teszt megoldása volt. A második fordulóra a diákoknak egy saját készítésű feladatlapot kellett szabadon választott technikával elkészíteni az Aranybulla és II. András uralkodása témában.

Iskolánkból négy csapat nevezett. A döntőbe az előzetes feladatokat legeredményesebben teljesítő tanulók kerültek meghívásra. Csapataink közül kettő is kreatív, magas színvonalú feladatlapot gyártott. A mai napon (2022. április 26.) a legjobb nyolc csapat számára került megrendezésre a döntő a veszprémi Botev iskolában. A döntő alkalmával egy kahoot feladatsorral mérték össze tudásukat tanulóink, ahol a meglévő tudás és információ gyors előhívására volt szükség, majd végezetül a témához kapcsolódó forráselemzés következett.

A Justin Zalán és Kondics István hetedik osztályos párosunk 2. helyezést ért el. A Bacsó Dániel és Gardó Bence nyolcadik osztályos csapatunk pedig 4. helyen végzett.

A Petőfi Színház előadásaira kaptak jegyeket a fiúk illetve könyvekkel és emléklappal gazdagodtak. Büszke vagyok a fiúkra a feladatokban való aktív részvételük és elért eredményeik miatt is!

Nem utolsó sorban pedig elegáns, iskolánkat méltóan képviselt megjelenésükért egy járókelőtől és a szervezőktől is külön dicséretet kaptak!

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Éliásné Biró Lilla történelemtanár