Föld Napja programsorozat iskolánkban

A tavaszi szünetről visszatérve hétfői áhitatunkon emlékeztünk meg a Föld születésnapjáról: április 22-ről. Iskolánk lelkésze és az Ökoszakkört működtető tanár, Bán Helga vetettek röviden számot a már Magyarországon is érzékelhető problémákkal, nem is a természeti, vagy klímával kapcsolatos jelenségekkel, hanem inkább az emberek megváltozott viselkedésével: ahogy nő a lakott területek száma, a fogyasztásra és kényelemre berendezkedett társadalomra már hazánkban is a túlfogyasztás, a  pazarlás, a szemetelés, az élővilág minduntalan pusztítása jellemző. Ez utóbbi csoportba tartozik a fák kivágása is. A megoldási lehetőségeket sorra véve a tömegközlekedésre, a kukák éheztetésére, a természet, megfigyelésére hívtuk fel a figyelmet, no meg a fák fontosságára: csapadékszabályozás, talajerózió megakadályozása, árnyék, élőhely, stb…

Minden évben ezen a napon öleljük át őket szimbolikusan az udvarunkon, most is ezt tettük. A következő 2 hétben pedig szemetet szedünk (a faluban), virágot ültetünk a szép udvarunkon, s kertészkedünk -a szülőket is segítségül hívva. Végre itt tavasz:)

2022. április 26-án Tegnap a „Határtalanul” pályázathoz kapcsolódóan iskolánkban előadást tartott Dr. Miklós László professzor Úr. A globális problémákat magában foglaló előadásban hallhattunk a fenntartható fejlődésről, a tájról, mint a környezetvédelem tárgyáról, illetve a vízről és éghajlatváltozásról. Ez az előadás is szervesen kapcsolódik a Föld Napja rendezvénysorozatunkhoz.